Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Osebno bi ti svetoval prehod na Si.mobil paket ORTO U NULO oz paket Preprosto ZAME ... Tam vsaj ne rabiš nobenega poroka oz pogoj za sklenitev NR ni zaposlitev ..

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Pri simobilu sem bil 10 let potem pa se je izjemno poslabšala kvaliteta v mojem kraju in sem se dejansko lahko pogovarjal samo še v dnevni sobi. Sicer so potem nadgrajevali omrežje in moji punci, ki je ostala na simobilu, zdaj dela bistveno bolje kot prej. Jaz pa sem vezan z aneksom in tudi sicer sem zadovoljen z mobitelovimi storitvami.

Je pa čudno to, da na itak đabestu rabiš samo potrdilo o šolanju, ki ga imam, na 2012 pa rabiš poroka...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Je pa čudno to, da na itak đabestu rabiš samo potrdilo o šolanju, ki ga imam, na 2012 pa rabiš poroka...
Jaz nisem rabu nobenga potrdila za đabest

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Sprememba paketa se ti bo zaračunala (17 evrov). Šele ko si pozvan k spremembi je le-ta brezplačna.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
se že kaj ve kdaj boste spet Džabestovce obveščali da si naj spremenijo paket ker so prestari?
evil.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Mini pa že celi teden ne vklopijo spremembo paketa na 2012. Veliko dela morda?

Nazadnje urejeno:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Kaj si eno leto zadaj?
grims-1.gif

Pojdi na Planet/Moj mobitel/Monitor/Zakupljene količine. Če imaš tam že količine po 503 je paket aktiviran.
zmaga.gif

Mogoče si spregledal SMS o vklopu?

Nazadnje urejeno:

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
@ lalan: Dela je ful. Običajno pa je urejeno v roku petih delovnih dni (najkasneje).

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
@ lalan: Dela je ful. Običajno pa je urejeno v roku petih delovnih dni (najkasneje).
Prenos paketa sem podpisal v Ponedeljek 19.12.2011. Upam da ni težava v tem, da sem to storil v Big Bengu?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Meni so enega priklopili v dveh dneh, za drugega so potrebovali en teden. Pomojem bo v ponedeljek ob 7oo uletel sms.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Prenos paketa sem podpisal v Ponedeljek 19.12.2011. Upam da ni težava v tem, da sem to storil v Big Bengu?

Pri nas smo paket zamenjali prejsnjo soboto, torej 17.12., sprememba paketa bo narejena 25.12. 00:00.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni so enega priklopili v dveh dneh, za drugega so potrebovali en teden. Pomojem bo v ponedeljek ob 7oo uletel sms.
Pa res. Danes zjutraj SMS
cheer.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Eno vprašanje.

Pri mobitelu imamo eno štivilko "na čakanju" pol leta in ker se ta čas počasi izteka bi številko prenesel drugemu operaterju. Ali lahko naredim prenos številke pred aktivacijo ali moramo številko aktivirati, izbrati naročniški paket in šele potem prenesti in ukiniti naročniško razmerje?!

TNX

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Imaš idejo ali že delujočo aplikacijo, ki bi lahko postala naslednja velika tržna uspešnica? Pridruži se izboru M:AppFest 2012 in se poteguj za pot v Silicijevo dolino ter Samsung tablice in mobilne telefone! Pri tem ti bosta organizatorja izbora, Telekom Slovenije in Hekovnik, pomagala tudi s poslovnimi in tehničnimi delavnicami ter s tržno promocijo.

M:AppFest 2012

Natečaj M:Android je bil zelo odmeven tako med razvijalci kot med uporabniki. Letos ga bomo nadgradili z izzivom M:AppFest 2012, ki ga Telekom Slovenije v okviru blagovne znamke Mobitel pripravlja v sodelovanju z zavodom Hekovnik. Glavni izziv za razvijalce tokrat ne bo le pripraviti najboljšo mobilno aplikacijo, ampak tudi kar najbolje prisluhniti potrebam trga. Poudarek izbora M:AppFest 2012 bo zato tudi na tržnem potencialu aplikacij z uporabo Mobitelovih API-jev. Zato lahko tokrat v izboru sodelujejo tudi obstoječe aplikacije.

Sodelovanje na izzivu M:AppFest je izjemna priložnost za vašo uveljavitev, možnost nadgradnje vašega znanja na področju razvoja aplikacij in podjetništva, promocije in trženja vaše aplikacije ter novih poslovnih priložnosti na lokalni in svetovni ravni. Izbor bo potekal v treh delih:
Prvi del: delavnice in mentoring

V sodelovanju s Hekovnikom bomo vašo inovativnost najprej podprli z delavnicami s področij razvoja mobilnih aplikacij, osnov start-up podjetništva, tvorjenja poslovnih modelov, preverjanja ideje in strategij promocije. Najboljši projekti bodo imeli tudi priložnost neposrednega mentoringa s strani priznanih strokovnjakov, ki bodo vaši mobilni aplikaciji pomagali dodati še zadnjo piko na i.

Uvod v delavnice bo informativni dan, ki se bo odvijal v Ljubljani v mesecu januarju. Na informativnem dnevu boste izvedeli tudi podrobnosti o poteku natečaja in delavnicah, ki bodo na voljo. Na delavnicah bo število mest omejenih, zato ti svetujemo, da čim prej izpolniš prijavnico za informativni dan in delavnice. Rok za prijavo je 8. 1. 2012.

Sicer pa bodo za vse tiste, ki se delavnic ne boste mogli udeležiti, naknadno na voljo tudi video posnetki predavanj. Udeležba na delavnicah za sodelovanje na izzivu M:AppFest 2012 ni nujna – drugemu delu izbora se lahko pridružite preprosto tako, da do 11. 3. 2012 oddate svojo aplikacijo.
Drugi del: strokovno ocenjevanje aplikacij in glavne nagrade

Aplikacije, ki bodo oddane do 11. 3., bo ocenjevala strokovna žirija, ki bo podelila glavne nagrade natečaja: izobraževanja in poti v ZDA v okviru projekta Brezmejnik z žepnino, kjer bodo zmagovalci spoznali uveljavljena in start-up podjetja in svoje projekte predstavili potencialnim investitorjem.

Pri ocenjevanju bodo upoštevani naslednji kriteriji: tržni potencial v Sloveniji, uporaba Mobitelovih API-jev za zaračunavanje, globalni potencial aplikacije, uporabniška izkušnja, inovativnost, uporaba naprednih funkcij mobilnih telefonov (senzorji, kamere, lokacije) in možnost integracije z obstoječimi storitvami Telekoma Slovenije.
Tretji del: ocenjevanje priljubljenosti in Samsung nagrade Janus Trade d.o.o.

Po izboru s strani komisije bodo izbrane aplikacije uvrščene na prihajajočo Mobitelovo aplikacijsko trgovino M:Market. Tam bomo predvidoma dva meseca merili, kako priljubljena je aplikacija med uporabniki. Pri tem bomo ločili med kategorijama premijskih in brezplačnih aplikacij. V obeh si bo zmagovalec lahko izbral Samsungovo mobilno napravo po lastni izbiri, drugo- do četrtouvrščeni pa bodo za nagrado prejeli mobilnik Samsung Galaxy S II.

V sodelovanju s podjetjem Janus Trade d.o.o. bo posebno nagrado, mobilni telefon Samsung Galaxy Note, prejel razvijalec tiste aplikacije, ki bo po mnenju strokovne žirije najbolje uporabila funkcionalnost pisala S Pen.
Povzetek nagrad za najboljše aplikacije

M:AppFest 2012 glavne nagrade

Če povzamemo, glavne nagrade, ki jih bo podelila strokovna komisija, so:

mesto: potovanje v Silicijevo dolino (v potovanje so vključeni stroški letalske karte in nočitve za eno osebo), žepnina za potovanje v višini 1.500 EUR ter izobraževanje v vrednosti 3.000 EUR
mesto: potovanje v Silicijevo dolino (v potovanje so vključeni stroški letalske karte in nočitve za eno osebo), žepnina za potovanje v višini 1.000 EUR ter izobraževanje v vrednosti 3.000 EUR
mesto: potovanje v Silicijevo dolino (v potovanje so vključeni stroški letalske karte in nočitve za eno osebo), žepnina za potovanje v višini 500 EUR ter izobraževanje v vrednosti 3.000 EUR

M:AppFest 2012 nagrade Samsung

Poleg tega pa se bodo najbolj priljubljene aplikacije iz M:Marketa potegovale še za:

mesto tako v kategoriji premijskih kot brezplačnih aplikacij: Samsung mobilna naprava po lastni izbiri;
- 4. mesto v obeh kategorijah: mobitel Samsung Galaxy S II.

Dodatna nagrada: Samsung Galaxy Note, za aplikacijo, ki bo najbolje uporabila funkcionalnost tabličnega pisala.

Kdaj in kako se prijaviti

Če se želiš udeležiti informativnega dneva in/ali dodatnih delavnic, se do 8. 1. 2012 prijavi preko strani Eventbrite.
Če se delavnic ne boš utegnil/a udeležiti, lahko na natečaju sodeluješ tudi zgolj tako, da aplikacijo v skladu s pogoji oddaš do 11. 3. 2012 (podrobnosti glede oddaje aplikacij bodo pravočasno objavljene na Tehniku).

Ključni datumi izbora

Prijava na informativni dan in delavnice: do 8. 1. 2012
Informativni dan za prijavljene: predvidoma 12. 1. 2012
Potek delavnic: januar do marec 2012
Oddaja aplikacij: do 11. 3. 2012 ob 23:59
Predstavitev aplikacij kandidatk za glavne nagrade strokovni žiriji (demo dan) in razglasitev glavnih zmagovalcev: konec marca 2012
Objava aplikacij na spletnih in mobilnih mestih: od marca 2012 naprej
Izbor in objava najbolj priljubljenih aplikacij na spletnih in mobilnih mestih: junij 2012
Uradna razglasitev glavnih treh zmagovalcev in podelitev nagrad: junij 2012

Vse podrobnosti in novice glede izziva M:AppFest 2012 bodo seveda sproti objavljene na Tehniku, tako da te vabimo, da nas še naprej redno spremljaš. Podrobne pogoje sodelovanja najdeš tudi na predstavitveni strani izbora, morebitna vprašanja pa lahko zastaviš v Facebook skupini M:razvijalci.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ali je pri Mobitelu možno dobiti kopijo računa za kupljen telefonski aparat pri njih pred 1 mesecom ? Ker sem račun hotel plastificirat račun in na koncu je račun seveda plastificiral, samo tam ko je vse skupaj razmazalo in se nič več ne vidi. Sem pač butl in ne morm pomagat. Ker se mi je večkrat kje zgodilo, da sem si kak račun hranil in na koncu je vse natisjeno zginilo dol
smile-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pol je že mogo bit termo papir, da je vse razmazal. Tak, da za v prihodnje vem.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.