Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Prenova paketov Instant Internet start/start Premium

Obveščamo vas, da se s 1. 2. 2012 spremenita paketa Instant Internet start in Instant Internet start Premium.

Po novem bo količina prenosa podatkov neomejena, v veljavo pa stopi princip pravične uporabe (PPU) z mejo za uveljavitev 5 GB. Po preseženi meji 5 GB se hitrost prenosa podatkov zniža na 64 kbit/s v smeri do uporabnika in na 64 kbit/s v smeri od uporabnika. Z naslednjim obračunskim obdobjem lahko uporabniki podatke ponovno prenašajo z običajno hitrostjo, kot jo zagotavlja Telekom Slovenije, d. d.

Naročniki obeh paketov bodo od 1. 2. 2012 lahko dokupili količino za dvig meje za uveljavitev PPU, in sicer 1 GB ali 5 GB. Za dokup pošljejo ključno besedo za želeno izbiro.

Nakup dodatne količine PPU Cena Ključna beseda
1 GB 5 € DODAJ PPU 1GB na 1918
5 GB 10 € DODAJ PPU 5GB na 1918
Navedene cene so v EUR in vključujejo DDV. Obračunska enota je 10 kB. Vključena količina velja za prenos podatkov v omrežju Mobitel. Ključne besede veljajo od 1. 2. 2012.

Naročniki paketov, katerih pogoji in ceniki se s 1. 2. 2012 spremenijo, in s spremembami ne soglašajo, lahko do vključno 31. 1. 2012 odstopijo od naročniške pogodbe s pisno izjavo, ki jo pošljejo na naslov Telekom Slovenije, d. d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana ali oddajo v Telekomovih centrih. Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnika ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnika. Naročniki, ki so na račun vezave za daljše časovno obdobje kupili opremo po subvencionirani ceni, lahko do 31. 1. 2012 prekinejo naročniško razmerje in poravnajo pogodbene obveznosti za nakup subvencionirane opreme ali od naročniške pogodbe odstopijo, ne da bi jim bili zaračunani stroški predčasne prekinitve naročniškega razmerja, pod pogojem, da hkrati odstopijo od aneksa k pogodbi za nakup opreme po subvencionirani ceni. Podrobni pogoji, ceniki, možnosti in način odstopa od aneksa k pogodbi so naročnikom na voljo v Telekomovih centrih. Odstop od aneksa k pogodbi za nakup opreme po subvencionirani ceni in prekinitev naročniškega razmerja lahko uredijo izključno v Telekomovih centrih. Telefonske številke v primeru prekinitve naročniškega razmerja ni možno ponovno aktivirati najmanj pol leta od prekinitve razmerja.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Prenovljeni posebni pogoji storitve Ločeni račun in nov model ločevanja Splošen LR – Informacije

Obveščamo vas, da so z 6.12.2011 prenovljeni pogoji storitve Ločeni račun. Dodan je nov model ločevanja računov, imenovan Splošen LR – Informacije, ki se od obstoječih razlikuje da se Klici na številke 1188, 1180, 195 (točen čas) in 1970 (Dars) obračunajo na ločenem računu. Novi pogoji storitve Ločeni račun, ki stopijo v veljavo s 6.1.2012, so v skladu s Splošnimi pogoji uporabe

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Prenova naročniškega paketa M4

S 1. 1. 2012 usklajujemo ponudbo naročniških paketov M4 s ponudbo s ponudbo storitev SiOL . Z dnem 1.1. 2012 se tudi ukinjajo paketi, ki na tehnologiji xDSL ne vključujejo storitve SiOL Internet. Nove cenike, veljavne od 1. 1. 2012 si lahko ogledate tukaj. Naročniki paketov, katerih pogoji in ceniki se s 1. 1. 2012 spremenijo, ki s spremembami ne soglašajo, lahko do vključno 31. 12. 2011 odstopijo od naročniške pogodbe, in sicer s pisno izjavo, ki jo pošljejo na naslov Telekom Slovenije d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana ali oddajo v Telekomovih centrih. Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnika ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnika. Naročniki, ki so na račun vezave za daljše časovno obdobje kupili opremo po subvencionirani ceni, lahko do 31. 12. 2011 prekinejo naročniško razmerje in poravnajo pogodbene obveznosti za nakup subvencionirane opreme ali od naročniške pogodbe odstopijo ne da bi jim bili zaračunani stroški predčasne prekinitve naročniškega razmerja, pod pogojem, da hkrati odstopijo od aneksa k pogodbi za nakup opreme po subvencionirani ceni. Podrobni pogoji, ceniki, možnosti in način odstopa od aneksa k pogodbi so naročnikom na voljo v Telekomovih centrih. Odstop od aneksa k pogodbi za nakup opreme po subvencionirani ceni, kot tudi prekinitev naročniškega razmerja, lahko uredijo izključno v Telekomovih centrih. Telefonske številke v primeru prekinitve naročniškega razmerja ni možno ponovno aktivirati najmanj pol leta od prekinitve razmerja.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se že kaj ve kdaj boste spet Džabestovce obveščali da si naj spremenijo paket ker so prestari?
evil.gif

Sedaj jih obveščajo, če ne narediš nič dobiš 2012.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
dopovedat si ne daš kaj! Si pomislil da niti ne znaš operaterju točno povedat kaj hočeš? Tisti na 080 ti znajo rešit vse ti povem jaz.

Oooo hvala, sedaj si mi vse rešil. Res ne vem, zakaj se nisem nate prej obrnil. Mislim...očitno si ti ne daš dopovedat!

Če ti pravim, da sem jim TOČNO definiral kaj bi rad in so povedali, da je to mogoče, kar pa ni res. Ker z točno petnajstimi evri NI možno aktivirat 1GB interneta na mesec, KER rabiš še 9 centov za samo aktivacijo in TEGA MI NI NIHČE POVEDAL! A sedaj razumeš?

Kaj ti ni jasno model? Če pa že delaš na Mobitelu in imaš dostop za klice poslušat, ti lahko svojo cifro pošljem privat in poslušaj posnet klic če ne verjameš, da mi tega niso omenili (strošek aktivacije interneta) in da so mi povedali, da LAHKO Z 15 evri aktiviram 1GB
bonk.gif

Sicer pa ne boš rešil tega "problema" tako, da me boš vedno samo usmerjal na 080 številko.Ne ne, to žal ne gre tako. Tam sem že dobil "prave" informacije
rolleyes-1.gif

Človek hoče pridet najceneje skozi kar se da in potem ugotovi, da sploh ni tako poceni, ker je prisiljen kupiš še eno 5 evrov vrednostnico samo za to, da lahko aktivira zadevo
rolleyes-1.gif
razočaran in to od operaterja, v katerega naj bi verjeli mnogi.

Očitno je Mobitel le samo še ime kar je vredno, vse ostalo pa nič več.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se že kaj ve kdaj boste spet Džabestovce obveščali da si naj spremenijo paket ker so prestari?
evil.gif

Ni res. Če ne narediš nič, dobiš osnovni paket. Za 2012 pa je dovolj poslati sms z vsebino 2012 na 1918. Ni pa priključnine za vklop tega sli kakega drugega paketa. Lahko si izbereš tudi druge pakete, samo ostali ne grejo preko smsa.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
pa še ena kisla s strani mobitela ... povezan na wifi, nalagam en youtube posnetek, vmes se zgleda signal izgubi, prenese preko 3G, čez dve uri pa sms da je bila količina podatkov presežena (porabljenih 100/100MB) ponavadi je prej priletel že sms z opozorilom
confused-1.gif

skratka ... GPRS/UMTS Prenos podatkov 16,46 €
bonk.gif

se da zablokirat da stvar preprosto več ne deluje ko so zakupljeni podatki porabljeni ?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Banda, imajo signal, a ne?
smile-1.gif

Sicer pa mogoče povsem vrhnji post na tej strani?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Men se je neki podobnga naredil, sicer ne z youtube ampak z gmail. Na miui romu imam sicer monitor app, ki gleda porabo in če prekoračiš mejo izključi net. Sam nisem mel vključene te opcije. Po tistem sem takoj vključil. Tko da ziher je kak traffic monitor, ki ti tudi izključi povezavo če greš čez

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Pa kaj imate podatkovno povezavo vsi non stop vključeno? Jaz jo vključim samo občasno - po potrebi.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Banda, imajo signal, a ne?
smile-1.gif

Sicer pa mogoče povsem vrhnji post na tej strani?

ne bom jim doplačeval nekih bednih precenjenih opcij, me bolj mika free20 na tušmobilu, ker đabest je v kurcu samo glede podatkov ko so zmanjšali, ker z nekim smartphonom nevede sprašim teh 100 MB

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Pa kaj imate podatkovno povezavo vsi non stop vključeno? Jaz jo vključim samo občasno - po potrebi.

do zdaj sem imel, ker sem dobil sms, porabili ste 90 MB, zdaj bo zgleda treba izključit pa na roke vklaplat
bonk.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pa še ena kisla s strani mobitela ... povezan na wifi, nalagam en youtube posnetek, vmes se zgleda signal izgubi, prenese preko 3G, čez dve uri pa sms da je bila količina podatkov presežena (porabljenih 100/100MB) ponavadi je prej priletel že sms z opozorilom
confused-1.gif

skratka ... GPRS/UMTS Prenos podatkov 16,46 €
bonk.gif

se da zablokirat da stvar preprosto več ne deluje ko so zakupljeni podatki porabljeni ?

Zato sem pa vzel kartico, ki stane 11EUR in nič več
smile-1.gif
. Če sem prav videl, bodo tudi pri paketu 5GB naredili enako. Seveda bi se spodobilo, da bi lahko za VSE storitve rekel, da po doseženi določeni količini ali evrih stvar ne dela več oziroma dela, če vključiš nazaj. Ampak v tem primeru porabiš manj in to nobenemu od operaterjev ni v interesu.

Jernej

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
evil.gif

Ni res. Če ne narediš nič, dobiš osnovni paket. Za 2012 pa je dovolj poslati sms z vsebino 2012 na 1918. Ni pa priključnine za vklop tega sli kakega drugega paketa. Lahko si izbereš tudi druge pakete, samo ostali ne grejo preko smsa.

Tudi to ni res. Dobiš Osnovni povezani paket in sicer s 1.2.2012, če sam ne narediš spremembe.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
NI RES! Preverjeno sem klical prej in ni drugega načina za vklop prenos podatkov kot pa da uporabnik SAM pošlje SMS!

Poglej. Dobro vem, kaj se da urediti in kaj ne. Ne pišem kar nekaj napamet ampak vedno samo prave info. GPRS ti LAHKO vključijo prek telefona (ko pokličeš s svoje številke).

Ti pa verjemi komur hočeš. Konec debate.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
NI RES! Preverjeno sem klical prej in ni drugega načina za vklop prenos podatkov kot pa da uporabnik SAM pošlje SMS!

Poglej. Dobro vem, kaj se da urediti in kaj ne. Ne pišem kar nekaj napamet ampak vedno samo prave info. GPRS ti LAHKO vključijo prek telefona (ko pokličeš s svoje številke).

Lahko noč vsem
smile-1.gif

Jernej

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:

Mogoče ti veš, pa kdo drug ne?

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Očitno res
smirk-1.gif

No, da ne bo nesporazuma - govorim o tem, da ti lahko storitev prenosa podatkov vključijo na podlagi klica. Podatkovni paket (npr. 500 mb) pa si moraš še vedno vključit prek sms-a.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ali tako, čeprav, kar sem mislil jaz je, da je povsem možno sylverju kdo v klicnem podal napačno informacijo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.