Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Ta paket spet samo za neke izbrance, samo za fizične osebe. Pravne osebe bodo pa še naprej lupili z ubijalskimi cenami
bonk.gif

Fizične osebe so tudi s.p. -ji, dno ipdb. Vse navedene fizične osebe lahko zakupijo paket 2012, ne glede na število zaposlenih. Velja torej za vse osebe z izjemo d.o.o. in d.d. ter kd d.d.. Preverjeno. Tako, da velja za 90% uporabnikov
cheer.gif

nahrung002.gif

s.p. lahko ima 2012 če ni davčni zavezanec. Če je, paketa 2012 ne more skleniti. Preverjeno, žal.

Paket 2012 lahko sklenete kot fizična oseba, samostojni podjetnik posameznik ali druga fizična oseba, ki opravlja dejavnost, od 28. 11. 2011 do vključno 31. 01. 2012! Vir: http://www.mobitel.si/paketi/paket-2012.aspx

Kje si dobil ("preveril") info, da ne velja za (s.p.) davčne zavezance? To namreč ne drži.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:

To, kar omenjaš iz pogodbe ("neskončno") pomeni le, da je razmerje sklenjeno za nedoločen čas - dokler sam ne želiš prekinit.

Vsak operater lahko spreminja pogoje/pakete. Na tebi je ali se boš vezal ali ne.
se pravi ni limit 31 let starosti?

Je limit 31, kolegom so tudi avtomaticno skenslal paket na splosnega, samo jest sem takrat unmu za salterjem malo cvilil in mi je rekel da bo zrihtal da bom zadovoljen in tako je zgleda pozegnal tale cahen kjer pise nedolocen cas in mi ne tezijo. Kolegom so ga pa skenslal.

Nikomur ne "skenslamo" avtomatično. Uporabnike se pisno (+SMS) obvesti in pozove k spremembi paketa. Takrat je sprememba brezplačna. Če si že imel 31. rojstni dan boš zagotovo (ob naslednjem preverjanju) pozvan k spremembi. Res pa je, da so se tovrstna obvestila nazadnje pošiljala (mislim da) januarja letos. To, kar omenjaš, da piše nedoločen čas velja SAMO za naročniško razmerje, ne pa tudi za naročniški paket.

Citat:
Sam to bi moral kdo od znotraj povedat ce bodo dzabest kej spreminjal na bolje.

Slaba tolažba. Teh informacij ne bo nihče trosil po forumih.

Citat:
Ali je normalno da ti zaracunavajo prehod 17eur, mens e zdi to butasto sploh za redne narconike, se da kaj dosect glede neplacila prehoda?

Takšna je pač cena, glede na to, da je to "akcijski" paket. Sprememba v ostale pakete stane 9 eur. Take it or leave it.

vedno je lepo videt, da si nekje cenjen kot stranka.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Imam S.P., sem Davčni zavezanec in sem brez vprašanj v eni minuti prešel na paket 2012.
smile-1.gif

Pa še žiga ne rabiš več s seboj - samo osebni dokument.
aplauz.gif
)

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Imam S.P., sem Davčni zavezanec in sem brez vprašanj v eni minuti prešel na paket 2012.
smile-1.gif

Pa še žiga ne rabiš več s seboj - samo osebni dokument.
aplauz.gif
)
Škoda, da v paketu, kjer plačuješ 240€ letno samo za naročnino, ni ugodnejših telefonov...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
si že sam potrdil svojo trditev.... letni doprinos je majhen in temu primerna je tudi subvencija, katere so pri telekomu v primerjavi z S! in Tušmobilom še znatno manjše....

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Si lahko toliko prijazen in nam pokažeš to "znatno manjšo subvencijo" pri trenutno aktualnih aparatih? Recimo SGS2, Note, N9...

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
A ce ti recem, da je to poslovna odlocitev podjetja, bo kaj bolje? Take cene pac so. Ce je prevec 17 eur za spremembo, pac ne bos menjal. Poznam pa veliko primerov uporabnikov, ki bodo teh 17 eur prihranili v roku enega meseca. Samo zaradi urejene spremembe na ugodnejsi paket.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Jaz bom sedaj z paketom 2012 začuda dobil več za manjši mesečni račun kot prej. Tistih 17 Eur imam notri v dveh mesecih.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
A ce ti recem, da je to poslovna odlocitev podjetja, bo kaj bolje? Take cene pac so. Ce je prevec 17 eur za spremembo, pac ne bos menjal. Poznam pa veliko primerov uporabnikov, ki bodo teh 17 eur prihranili v roku enega meseca. Samo zaradi urejene spremembe na ugodnejsi paket.

Ja seveda da je prevec, zakaj bi vam stranka katera je ze vas narocnik placevala za prehod med paketi, to je samo dodaten zasluzek, narest ugodnejsi paket potem pa se prehod racunati ker itak ves da bo uporabnik to zahaklal? Nerecem prehod med operaterji.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Nikomur ne "skenslamo" avtomatično. Uporabnike se pisno (+SMS) obvesti in pozove k spremembi paketa. Takrat je sprememba brezplačna. Če si že imel 31. rojstni dan boš zagotovo (ob naslednjem preverjanju) pozvan k spremembi. Res pa je, da so se tovrstna obvestila nazadnje pošiljala (mislim da) januarja letos. To, kar omenjaš, da piše nedoločen čas velja SAMO za naročniško razmerje, ne pa tudi za naročniški paket.

Ja nevem vrjamem da govoris pravilno a kolegu so lansko leto septembra ko je mel RD mislim da poslali celo par dni pred dopolnitvijo 31 leta za spremembo paketa iz dzabest na kej drugega, tko da tvoja teorija z januarjem v praksi ne drzi.

Sicer hvala za to informacijo ko si rekla da zagotovo me bodo obvestili, ampak sej mate racunalnike in datume RDjev in mi je malo cudno da to ni avtomaticno izvedeno na datum RD posameznika za recimo dzabest paket.

Do kdaj je 2012 paket aktualen konec januarja 2012, potem lahko pocakam kdaj me bodo v januarju obvestili, ce me bodo?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Gotovo jih je pa tudi kar nekaj, ki bodo zaradi teh 17€ odsli drugam
grims-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Napisala sem, da smo nazadnje uporabnike obvescali januarja LETOS. Ce je tvoj kolega LANI praznoval 31. rojstni dan, je seveda bil pozvan k spremembi, saj smo jih takrat tudi obvcescali. Letos (2011) pa smo jih samo enkrat - januarja. Tako da moja "teorija o januarju" drzi, ker vem kaj pisem.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Kje si dobil ("preveril") info, da ne velja za (s.p.) davčne zavezance? To namreč ne drži.

Tko so mi rekli na 041 700 700. Hm..najbolš da grem probat.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Napisala sem, da smo nazadnje uporabnike obvescali januarja LETOS. Ce je tvoj kolega LANI praznoval 31. rojstni dan, je seveda bil pozvan k spremembi, saj smo jih takrat tudi obvcescali. Letos (2011) pa smo jih samo enkrat - januarja. Tako da moja "teorija o januarju" drzi, ker vem kaj pisem.

Torej obvescate septembra in januarja ali kaj hoces povedati?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Nikomur ne "skenslamo" avtomatično. Uporabnike se pisno (+SMS) obvesti in pozove k spremembi paketa. Takrat je sprememba brezplačna. Če si že imel 31. rojstni dan boš zagotovo (ob naslednjem preverjanju) pozvan k spremembi.

Torej ce se sam "predam" imam lahko brezplačen prehod na 2012 paket?

ice_boy

Zelenc'
13. dec 2011
19
0
1
kakšne so možnosti da Mobitel podraži paket 2012 na 25eur ali več v naslednjem letu?

tako kot npr pri Itak.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz jih moram pa pohvaliti, sem šel zamenjat SIM ker sem za iPhone rabim micro sim in so mi zamenjali gratis 'ker je bila moja SIM kartica že tako stara' res je bila že skoraj tako stara kot Mobitel. :D
Pa tudi preklop na novo kartico je bil narejen instantno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.