Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
1 podjetje ima 2 blagovni znamki, bosta blagovni znamki med seboj tekmovali? Tukaj je največji problem. Paketi bob na glavni blagovni znamki bi lahko tudi bili brez monete in dodatnih bonbončkov.

bob naj bi imel 20.000 uporabnikov, torej Si.mobilova glavna blagovna znamka bi morala imeti 630.000 uporabnikov.

In kaj hočejo narediti z 2 blagovnima znamkama? Si.mobil se na vse pretege trudi, da uporabniki ne bi vedeli, da je bob dejansko od Si.mobila. Marsikdo si reče te šalabajzerji, ki so lastniki boba ne zaupam, raje uporabljam Si.mobil. To je marketinška varka. Če bi bil bigbob na SI.mobilovi glavni blagovni znamki bi jih imeli na tem paketu več.

Na drugi strani pa bob lahko pridobi uporabnike drugih omrežij, ker vsaj večina ne ve, da "uporabljajo" simobilovo omrežje. Na Si.mobil pa nikoli ne bi šli.

Jaz celo trdim, če bi bili paketi bob na glavni blagovni znamki SI.mobila bi tudi konkurenca ponudila take pakete že pred pol leta. Infrastrukturni operaterji (blagovne znamke Mobitel, SI.mobil, Tušmobil) diktirajo cene zaradi razpoznavnosti. Tako pač je.

Res že dolgo prebiram tale tvoja trobljenja proti Bob-u (Simobilu). Ne razumem tvojega obremenjevanja. Sam imam Tušmobi, da ne bo pomote, ker ne potrebujem toliko klicev. Če bi, pa bi/bom vzel BOB.
Bodi vesel, da imamo potrošniki možnost izbire. Stvar je zelo ugodna, deluje super, ker ima Simobil najboljše omrežje, če pa Simobil s tem stopi na žulj Mobitel pedr...om ali Tušmobilu, se bodo pa že med sabo pomenili

judoka

Zelenc'
17. jan 2013
2
0
1
Ne ni zafrkancija, ampak zdaj vidim zakaj tako izpade
smile-1.gif
)

Hvala za link.

I

Izbrisan uporabnik #488

Svetidej nas opozarja, da smo "nori", ker smo šli k cenejšemu ponudniku
smile-1.gif

Da bi morali biti bolj lojalni.
evil.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Ko sem šel jaz konec 2005 z mobitela na Simobil sem bil prav odpadnik pri nekaterih. Pa tiste zgodbe, da bom že nazaj pršu, so mi šle pošteno na živce. Strašili so me, da ne bo nič delalo, da bodo goljufali na računih.

Vendar sem še isti dan že dojel, da je celotna pot med Ljubljano in domom pokrita, medtem ko z mobitel signalom še sedaj ni. Naslednji mesec sem dobil račun, ki ni bil nič sporen, pa čudežno tudi tretjino nižji..
cheer.gif

Glede na moje trenutne potrebe so mi Tušmobil free paketi še bolj ustrezali in tisti dan, ko sem za njih izvedel in preračunal, sem že reagiral.
Tušmobil ima sicer res slabšo pokritost, kar je tudi večkrat opazno. Se zgodi, da se ne da pogovarjati na kakih lokacijah, kjer bi pričakoval, da pa signal res mora bit. Kjer pri ostalih dveh ni dileme.

BOB = najcenejši/najboljše omrežje = najgodnejši.

Je sploh potreben razmislek, če se splača?

Nekateri pa imajo še vedno predsodke, da bi bil na simobilu slab signal, pa čeprav je že celih 7 let mimo, odkar sem jaz ugotovil, da je na nivoju. Se jim ne da dopovedat.

Lojalnost je kruta.
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če bi Mobitel sedajle ponudil pod novo blagovno znamko "rop" paket z klici za 2c bi se ti tudi zdelo ok?

I

Izbrisan uporabnik #488

12 let sem čakal, da bi Mobitel kaj takega ponudil, žal je imel le druge "rop" pakete.

In seveda, potrošniki bi bili navdušeni nad paketom za 2c.

Meni se pri vseh teh zadevah že dolgo pojavlja eno drugo vprašanje. Če je možno lansirati paket "rop 2c", ali niso potem dosedanje cene povsem oderuške in predstavljajo zlorabo trga?

Grem takoj na "rop 2c".

Ampak tega seveda ne bo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Če bi Mobitel sedajle ponudil pod novo blagovno znamko "rop" paket z klici za 2c bi se ti tudi zdelo ok?

Vsaj jaz se ne bi obremenjeval, pač pa sklenil razmerje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Ne najdem podatka na njihovi strani:
kako dolgo pri bobu predplačniški paket velja stanje (pri ostalih operaterjih velja 3 meseca od zadnje polnitve) ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Se še komu dogaja, da je nedosegljiv? Ravno včeraj sem imel primer ko me možakar ni mogel doklicat. Javljalo mu je, da zaradi napake mi možno izvesti klica (oziroma nekaj v tem stilu). SMS mi je lahko poslal, jaz sem ga pa potem tudi lahko poklical nazaj. Sem pa imel ves čas polni signal in sem tudi gledal na telefon par minut da me pokliče. Tudi po kakšnih 15min je bilo še vedno isto. Jaz sem pa njega lahko poklical in tudi on je lahko klical druge. Pa že nekaj tednov nazaj sem imel podoben primer, ko me kolega ni mogel doklicat sem bil stalno nedosegljiv. To se je dogajalo na različnih lokacijah. Tudi prej na Simobilu sem imel podobne težave, le da sem tam dobil sms o zgrešenem klicu, na bobu pa tega ni. Telefon ne verjamem da je kriv, ker se mi je prej to dogajalo na Samsungu, zdaj imam pa SE.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.587
1.253
113
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

Si.mobil se na vse pretege trudi, da uporabniki ne bi vedeli, da je bob dejansko od Si.mobila. M

confused-1.gif
a se hecaš?

za boba položnice so vse direkt od simobila

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Nečesa ne razumem, zato bi tukaj vprašal:

Je možno vzet navaden bob na naročnino (4 cente na minuti), naročit 1 GB prenosa podatkov in nato SIM dat v USB modem ter uporabljato samo za mobilni internet?

LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Je možno vzet navaden bob na naročnino (4 cente na minuti), naročit 1 GB prenosa podatkov in nato SIM dat v USB modem ter uporabljato samo za mobilni internet?

LP

Da... ne vidim razloga, zakaj ne bi slo
smile-1.gif
...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

LP

Da... ne vidim razloga, zakaj ne bi slo
smile-1.gif
...

Hvala, da si se odzval. LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.