Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ko so se določevale cene zaključevanja klicev je APEK potrdil, da ima SI.mobil večje stroške od teh, ki jih je določil.

Snecer kar je z bobom je čisto ista zgodba kot je bila pri Telekomu in Siolu. Ker je Siol bila hišna firma so bile njegove cene pod stroški telekoma slovenija, medtem ko je ostalim operaterjem krepko zaračunal. Kaj je tukaj bilo: omejevanje konkurence in višje cene interneta.

Še preden je prišel bob sem govoril, da je Vipov Tomato in T-Mobilov bonbon jebanje ljudi v glavo in višanje cen na Hrvaškem trgu.

Vse je lepo in prav samo daljnoročno pa se računica ne izplača. Veš kaj je namen Si.mobila? bob naj bo lepo poceni, mi bomo pakete na Si.mobilovi glavni blagovni znamki dražili. Recimo, da je razmerje med bobom in glavno blagovno znamko 10:90, jej večji dobiček bo. Še vedno vztrajam, da če ima infrastrukturni operater 2 blagovni znamki je to škodljivo za mobilni trg dolgoročno.

Na žalost se nekateri iz preteklosti nič ne naučijo in sledi ponovitev zgodovine ... Višji račun dobimo pa uporabniki.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Višji račun dobimo pa uporabniki.

Ali pa kar konkretno nižjega.

Meni se zdi prav, da imajo ljudje možnost izbire osnovne storitve po nižji ceni. Kdor pa želi uporabljati premium storitve, naj plača še premium ceno. To je veliko boljša rešitev kot pa npr. Telekom, ki za osnovno hitrost dostopa do interneta (ki ga jaz smatram za osnovno storitev - fiksni dostop seveda) na optiki zaračuna 33 eur na mesec, če pa vzameš zraven še TV in telefon, plačaš samo 7 eur več; naročnina na samo telefonski PSTN priključek pa stane 10,74 eur. Neumnost.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ko so se določevale cene zaključevanja klicev je APEK potrdil, da ima SI.mobil večje stroške od teh, ki jih je določil.

Snecer kar je z bobom je čisto ista zgodba kot je bila pri Telekomu in Siolu. Ker je Siol bila hišna firma so bile njegove cene pod stroški telekoma slovenija, medtem ko je ostalim operaterjem krepko zaračunal. Kaj je tukaj bilo: omejevanje konkurence in višje cene interneta.

Še preden je prišel bob sem govoril, da je Vipov Tomato in T-Mobilov bonbon jebanje ljudi v glavo in višanje cen na Hrvaškem trgu.

Vse je lepo in prav samo daljnoročno pa se računica ne izplača. Veš kaj je namen Si.mobila? bob naj bo lepo poceni, mi bomo pakete na Si.mobilovi glavni blagovni znamki dražili. Recimo, da je razmerje med bobom in glavno blagovno znamko 10:90, jej večji dobiček bo. Še vedno vztrajam, da če ima infrastrukturni operater 2 blagovni znamki je to škodljivo za mobilni trg dolgoročno.

Na žalost se nekateri iz preteklosti nič ne naučijo in sledi ponovitev zgodovine ... Višji račun dobimo pa uporabniki.

Samo te logike ne razumem. Glede na to, kako je bob poceni, sploh ne vidim razloga, da folk šel k Simobilu.
Telefoni niso več subvencionirani, ampak gre le še za prodajo na obroke, telefon preplačaš.

Bolje vzeti telefon v trgovini kot se vezati v kak nori paket z internetom, ki ga ne rabiš.

Drugače pa verjetno malo ljudi ve koliko so dejanski stroški minute klica glede na vse finančne kriterije firme.

Zagotovo še vsi lepo zaslužijo.

Prosim, da mi razložil zakaj bi kdo sploh šel k Simobilu v opisanem primeru. Res ne razumem...

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Prosim, da mi razložil zakaj bi kdo sploh šel k Simobilu v opisanem primeru. Res ne razumem...

Moneta, Odzivnik, Klapa, skupen račun za več številk, "osebni pristop" v poslovalnicah, 080 pomoč, možnost nakupa telefona (ker ga sami prek interneta iz tujine ne znajo ali nočejo) in seveda oglaševanje ... To so vse premium storitve, za katere so nekateri pripravljeni plačati več.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Samo te logike ne razumem. Glede na to, kako je bob poceni, sploh ne vidim razloga, da folk šel k Simobilu.
Telefoni niso več subvencionirani, ampak gre le še za prodajo na obroke, telefon preplačaš.

Če bi vsi simobil uporabniki šli na bob paket, misliš da bi podjetje preživelo? Jaz sem prepričan da ne in v tem je problem boba.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:

Če bi vsi simobil uporabniki šli na bob paket, misliš da bi podjetje preživelo? Jaz sem prepričan da ne in v tem je problem boba.

Ali je to problem? Podobno bi recimo bilo pri banki, ce bi vsi komintenti dvignili svoja sredstva, ki jih imajo v banki... Tudi ta bi propadla
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Torej priznaš, da simobil pokriva stroške bob paketa iz drugih dejavnosti?

Zakaj bi moral kaj priznati?
grims-1.gif

V bistvu je moje mnenje tako, da "če bi" recimo vsi pokurili VSE, kar dobijo, potem verjetno res ne bi bilo rentabilno... vendar dvomim, da jih vec kot 30% pokuri vsak mesec vse zakupljene kolicine ali jih celo preseze ...
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.920
5.987
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Ali je to problem? Podobno bi recimo bilo pri banki, ce bi vsi komintenti dvignili svoja sredstva, ki jih imajo v banki... Tudi ta bi propadla
smile-1.gif
...
Vsi niti nebi mogli dvigniti, ker ga banke fizično preprosto nimajo
http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional_reserve_banking

V ZDA je bilo razmerje v 2008 okoli 30
evil.gif
-> takrat bi lahko takoj poplačali samo vsakega 30 varčevalca.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.067
6.916
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz razmisljam da bi šel iz 2012 na praznični paket za 24,90€. Sicer bom dal skoraj 5 evrov več, ampak dobim več minut, pa telefon za evro (vrednost 200-300€ )brez doplačil če prav razumem

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz razmisljam da bi šel iz 2012 na praznični paket za 24,90€. Sicer bom dal skoraj 5 evrov več, ampak dobim več minut, pa telefon za evro (vrednost 200-300€ )brez doplačil če prav razumem

Hmmm... tole je tema o bob-u
smile-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
1 podjetje ima 2 blagovni znamki, bosta blagovni znamki med seboj tekmovali? Tukaj je največji problem. Paketi bob na glavni blagovni znamki bi lahko tudi bili brez monete in dodatnih bonbončkov.

bob naj bi imel 20.000 uporabnikov, torej Si.mobilova glavna blagovna znamka bi morala imeti 630.000 uporabnikov.

In kaj hočejo narediti z 2 blagovnima znamkama? Si.mobil se na vse pretege trudi, da uporabniki ne bi vedeli, da je bob dejansko od Si.mobila. Marsikdo si reče te šalabajzerji, ki so lastniki boba ne zaupam, raje uporabljam Si.mobil. To je marketinška varka. Če bi bil bigbob na SI.mobilovi glavni blagovni znamki bi jih imeli na tem paketu več.

Na drugi strani pa bob lahko pridobi uporabnike drugih omrežij, ker vsaj večina ne ve, da "uporabljajo" simobilovo omrežje. Na Si.mobil pa nikoli ne bi šli.

Jaz celo trdim, če bi bili paketi bob na glavni blagovni znamki SI.mobila bi tudi konkurenca ponudila take pakete že pred pol leta. Infrastrukturni operaterji (blagovne znamke Mobitel, SI.mobil, Tušmobil) diktirajo cene zaradi razpoznavnosti. Tako pač je.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, folk je hudo naiven, a takoj spregleda ko dobi položnico.

Ful skriva simobil boba, celo tako, da na položnici piše pri prejemniku Simobil
smile-1.gif

Ti zaupam kak razmišlja potrošnik?

Gre tja, kjer je ceneje, pa naj bo to Mobitel, Simovil, Tuš itd.

Bob pa je sicer zadeva matične firme, saj vidiš da je tudi v Avstriji, Bih itd. Tega ni izumil Simobil.

Operaterji pa ne diktirajo cen zaradi razpoznavnosti, ampak zaradi dobička.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Kaj pa delajo trgovci z lastnimi blagovnimi znamkami? To je isto. Mlekarna Celeia lahko pakira isto stvar v svojo blagovno znamko, Mercatorjevo, Hoferjevo, Lidlovo ... In vsaka ima različno ceno. Meni se s tem ne zdi nič narobe. Težave imajo tisti ljudje, ki "na Si.mobil nikoli ne bi šli" in so polni prepričanj v smislu, da je skuta, pakirana v embalažo MU, boljša, kot skuta, pakirana v Mercatorjevo embalažo. Ti naj pa kar več plačajo, pa če gre za marketinško varko, davek na lepo embalažo ali pa 1 % manj prekinjenih klicev v omrežju.

I

Izbrisan uporabnik #488

off.
Lep primer je bil jogurt iz LJMlekarn, v hoferju 99centov, pri roparju 1,99 EUR.

smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Primerjalno gledano povsem ista.

Isto mobilno omrežje in enak aparat
smile-1.gif
, cene pa povsem različne za minuto klica ali sms.

Nenavadno a ne.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.