Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
@borovnica:

Ravnokar sem izpolnjeval zahtevo za bigbboa in sicer za prepaid Simobilovo z zahtevo po ohranitvi. In je sporocilo da rabis za prenos imetje 5 Eur na obstojeci stevilki. Pa me zanima kaj se zgodi pol s temi cekincki, a si to Si mobil zadrzi, je to njihov pogoj, se prenese k Bobu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
@borovnica:

Ravnokar sem izpolnjeval zahtevo za bigbboa in sicer za prepaid Simobilovo z zahtevo po ohranitvi. In je sporocilo da rabis za prenos imetje 5 Eur na obstojeci stevilki. Pa me zanima kaj se zgodi pol s temi cekincki, a si to Si mobil zadrzi, je to njihov pogoj, se prenese k Bobu?

Prenos stevilke stane 5€ ... Ce prenasas iz Si.mobila na bob je popolnoma enako, kot ce bi prenasal iz Mobitela na bob ...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Še eno vprašanje imam... Dobil sem papirje, aktiviral račun, čakam, da prenesejo številko. A moram te paprije kaj nazaj poslati ali ni teba nič? Namreč od poštarja jih nisem jazprevzel in nevem, če je že takrat kaj želel da se podpisano nazaj vrne.

Mislim, da ni treba nič poštiljati, a nisem ziher?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Še eno vprašanje imam... Dobil sem papirje, aktiviral račun, čakam, da prenesejo številko. A moram te paprije kaj nazaj poslati ali ni teba nič? Namreč od poštarja jih nisem jazprevzel in nevem, če je že takrat kaj želel da se podpisano nazaj vrne.

Mislim, da ni treba nič poštiljati, a nisem ziher?

Borovnica je ze veckrat napisal, da ce zelite, da se zadeve pohitrijo, posljite sekinrano ali slikano podpisano pogodbo in ostale papirje na info@bob.si ... Ker kurirske sluzbe ne dostavijo v parih minutah... ampak traja nekaj dni... sploh sedaj v casu praznikov ...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, saj vem, samo mene ni bilo zraven ko je poštar prinesel papirje. Kdor je to prevzel, je le rekel, da je nekaj podpisal v mojem imenu. In sedaj nisem vedel, a moram to pogodbo poslati nazaj, a ni treba itd.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
očitnoo bo potrebno začeti služiti na kurirskih službah,.. za vsako nepravilno vročeno pogodbo pokasiramo npr. 200€ od kurirske službe in bo lahko bob še cenejši,..
drugače pa bi morala kurirska služba stranko identificirati z njo prebrati pogodbo in nato jo stranka podpiše. en izvod ostane stranki, drugega mora kurirska služba dostaviti bobu,.. ko pridejo papirji do boba in stranka aktivira pogodbo pa se začne mnp postopek, odštetje 5€ zaradi prehoda na drugo ponudbo in mnp,..
b

Nazadnje urejeno:

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
en izvod ostane stranki, drugega mora stranka dostaviti bobu,.. ko pridejo papirji od boba pa se začne mnp postopekb

Tole bi moralo biti takole:
en izvod ostane stranki, drugega mora dostavna služba dostaviti bobu,.. ko pridejo papirji do boba in stranka AKTIVIRA naročniško razmerje pa se začne mnp postopek

Normalno gre tako, se pa večkrat zgodi, da se vrnjeni papirji pri Bobu "izgubijo", zato je dobro vse, kar prinese dostavna služba, poskenirati in poslati na Bob info.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Brez tebe pa itak lahko kar zaprejo štacuno
aplauz.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
v ceni paketa in količinah,.. ter pri količini uporabnikov,..
V slo je že zdaj cela panika o dumpingu,..
b

I

Izbrisan uporabnik #488

Od 01.01.2013 so to povsem neutemljeni očitki
smile-1.gif
ker veljajo nove medoperaterske tarife, ki so z ddvjem pod 4 cente.

Cena je 3,24 centa + DDV in to prav med vsemi operaterji.

Bo pa Svetidej@ našel kaj drugega, da bo dumping, samo o oderuških cenah pa ne bo nikoli nič napisal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zloraba trga oziroma tako postavljena cena, da uničuje konkurenco, v tem primeru prenizka cene glede na dejansko vrednost/stroške = prepoceni prodaja, da se znebiš konkurence in ko jo sesuješ, cene dvigneš kot monopolist
smile-1.gif
= druga faza

Potem imaš obvladujoč položaj in ti "nihče" nič ne more.

To slednje je dolgo počel Mobitel in zanimivo še danes ima takšno cenovno politiko, ki meji na oderuštvo. 16centov na minuto za klic je rop.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Od 01.01.2013 so to povsem neutemljeni očitki
smile-1.gif
ker veljajo nove medoperaterske tarife, ki so z ddvjem pod 4 cente.

Cena je 3,24 centa + DDV in to prav med vsemi operaterji.

Bo pa Svetidej@ našel kaj drugega, da bo dumping, samo o oderuških cenah pa ne bo nikoli nič napisal.
bigbob je še vedno pod stroški. Stroški nadgradnje omrežja, reklame verjetno pokasirajo samo uporabniki blagovne znamke, ker uporabnikom boba verjetno tega ne zaračunajo na pložnici. Ker stroška gradnje omrežja pač nosijo le uporabniki glavne blagovne znamke, pač morajo tukaj cene biti višje.

Sem že velikokrat rekel, če bi imeli bigbob na glavni blagovni znamki paket ne bi bil sporen. Problem sta 2 blagovni znamki, na kateri stroške pokasira le ena skupina, druga pa živi od druge.

Razlog za oderuške cene pa bo prinesel podelitev frekvenc, če se ne zmigamo:
http://www.mobilna-telefonija.com/javni-razpis-lte/

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
aja če bi bil bigbob paket od simobila pa nebi blo problemov? bi pa bla čisto ok cena?

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
KSZ

31.12. sem aktiviral bigbob...lahko vmes, če bom slučajno potreboval, vklopim teh 1 gb podatkov ali bi moral to zraven izbire paketa?

Tnx

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.