Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Aha, hvala vama. No, saj potem bigbob ni nič cenejši od Simobilovega Preprosto zame paketa, ki ga imam, ima več minut v dobrem, stane pa 5 eur več.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Od 01.01.2013 so to povsem neutemljeni očitki
smile-1.gif
ker veljajo nove medoperaterske tarife, ki so z ddvjem pod 4 cente.

Cena je 3,24 centa + DDV in to prav med vsemi operaterji.

Bo pa Svetidej@ našel kaj drugega, da bo dumping, samo o oderuških cenah pa ne bo nikoli nič napisal.
bigbob je še vedno pod stroški. Stroški nadgradnje omrežja, reklame verjetno pokasirajo samo uporabniki blagovne znamke, ker uporabnikom boba verjetno tega ne zaračunajo na pložnici. Ker stroška gradnje omrežja pač nosijo le uporabniki glavne blagovne znamke, pač morajo tukaj cene biti višje.

Sem že velikokrat rekel, če bi imeli bigbob na glavni blagovni znamki paket ne bi bil sporen. Problem sta 2 blagovni znamki, na kateri stroške pokasira le ena skupina, druga pa živi od druge.

Razlog za oderuške cene pa bo prinesel podelitev frekvenc, če se ne zmigamo:
http://www.mobilna-telefonija.com/javni-razpis-lte/

Zopet govoriš stvar na pamet ...
Glede na to, da stvar poznam, ti lahko samo rečem: Povsem se motiš, pa tukaj raje končam.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
STANJE na 4545. Poslani SMS se plača po ceniku za tvoj paket, povratni pa je brezplačen.

cool_B

Zelenc'
26. okt 2012
8
0
1
In spet ta BOB...potem, ko je trajalo cca.mesec dni in kup mailov, da so mi uredili prenos številke, mi je sedaj po manj kot 2 mesecih uporabe povsem odpovedala sim kartica - enostavno je noben telefon več ne zazna, cel dan sem že nedosegljiv, na jutranji mail pa še ni odgovora. Kaj sedaj?
Bi poklical tudi na tisto zloglasno 090, ampak glej ga zlomka, če SIM ne deluje, tudi to ne gre...
Se priporočam za kak uporaben nasvet-čeprav me vse dosedanje izkušnje z Bobom vedno bolj rinejo nazaj k staremu operaterju - resda je bil par eur dražji, je pa vsaj vse služilo svojem namenu 24ur na dan...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kliči 090 in zahtevaj novo SIM.
smile-1.gif

Druga opcija, greš k drugemu operaterju izpolneš formular za prenos telefonske številke in imaš drugi dan delujočo novo SIM s staro cifro. Prenos številke namreč po novem traja le en dan.
wink-1.gif

Sedaj pa, kakor ti paše.

Nazadnje urejeno:

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Prenos številke namreč po novem traja le en dan.

Aja? Nisem vedel, da se je to spremenilo. Na spletnih straneh operaterjev še vedno povsod piše tri dni.

nikec

Zelenc'
11. jan 2013
11
0
1
Pri meni pa so pričeli zaračunavati vsako SMS sporočilo, čeprav imam paket BigBOB. Ne pošiljam MMSov (telefon jih niti ne podpira), ki so itak plačljivi.

Pri pregledu porabe na moj.bob.si se mi pa vsako poslano sms sporočilo zaračuna - 0,04€. Pri istem paketu, ki ga imajo starši, pa se SMS odšteje od kvote 1000 in se ne zaračuna.

Se še komu dogaja to? Pisal sem na support, vendar tako ali tako rabijo včasih do 5 dni za odgovor, sedaj pa nočem pošiljati SMSov kar tako.
@borovnica se bo dalo urediti?

cool_B

Zelenc'
26. okt 2012
8
0
1
Da se spet mal javim
smile-1.gif

Potem, ko mi je v torek zjutraj odpovedala SIM in sem na support napisal mail (na katerega še do danes ni bilo odgovora), mi je s pomočjo "borovnice"(še enkrat hvala za pomoč) uspelo, da so v četrtek prejeli mojo okvarjeno SIM in mi v petek poslali novo. Ampak ...prejel sem blank SIM kartico z dopisom, da jo aktiviram s klicem na 090...ok, nej majo tistih nekaj eur če ne gre drugače, pokličem, podam vse podatke za aktivacijo v nekajminutnem plačljivem pogovoru v upanju, da bo potem vse končno urejeno in bo mir. No, pa ni tako, saj še vedno čakam na aktivacijo SIM kartice, oni pa očitno na dodatne evre zaslužka z mojim klicem na 090 zakaj še vedno nimam delujoče SIM. Skratka, 5 dni "nemobilen", pa še kar se nadaljuje...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
To katere znamke je, je popolnoma vseeno, lahko se tudi vsak paket pod svojo znamko trži. Važno je samo kdo je lastnik in to je v tem primeru isti kot Simobilov.

Situacija pa je 100% enaka situaciji z džabestom. Ker je Simobil tako kot Mobitel operater z večjo tržno močjo NE SME na posameznem paketu delati izgube, izguba pa se preračuna glede na ceno zaklučevanja klicev, oziroma ceno, za katero SImobil ponuzja v najem svoje omrežje za druge MVNO(recimo T-2).

Povedano z drugimi besedami, če T-2 ni zmožen delati dobička z paketom bob, če najema od Simobila omrežje, potem je Simobil v prekršku.

Nazadnje urejeno:

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
To je pa zdaj vprašanje ja, težko mi točno vemo, lahko samo na približno. Recimo MVNO od Mobitela stane 0,0438 €/min in ugibam da ima Simobil podobne cene. Predplačniški ni problem. Minibob pa preračunano pride na okoli 0,035 €/min za minuto, brez da upoštevaš SMSe sploh. Ampak potem če pa ugibamo kaka je dejanska poraba vklučenih enot v minibob pa recimo da ugibamo da je 50%, potem pridemo lih na tam tam, nekje na meji med izgubo in ne, težko reči.

Je pa druga zadeva z BigBob, kjer pa je tisti 1GB precej drag, podobno, kot je bil problem pri Džabestovem 1GB, tukaj pa skoraj ziher gre za dumping. Ampak ker gre za začasni paket in ne stalni je spet debata a je to prekršek ali ne.

Torej hodijo po tanki črti zakona, ne grejo čez imajo pametne pravnike. Tak da če mene vprašate ne bojo fasali nobene kazni ali pa samo minimalno, če bodo šli malce čez črto zakona(če bo bigbob prevečkrat v začasni akciji recimo). Če pa dajo bigbob v redno ponudbo pa ga morajo pomoje podražiti.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Pa ni mogoče, da podatki v resnici sploh niso tako dragi ali da so se dogovorili o dragih cenah pretoka podatkov?

Kako pa sem lahko začel pri Mobitelu s 114 tolarji za minuto, danes pa se pogovarjaš za ne vem, pod 10 tolarjev?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Cene padajo ane:) Lahko pa Simobil tudi zastonj da minute, sam je potem dolžan tudi zastonj dati v najem svoje omrežje morebitnim MVNOjem

Da svojim MVNOjem megabajtev Simobil NE da poceni pa sklepam jaz iz cenika pri MVNOjih, ki sem prepričan, da bi dvignili v svojih paketih količino podatkov, če bi bila cena nižja, ne pa da imajo nizkocenovni MVNOji dražje pakete kot Simobil(bob), nesmisel. V primeru podatkov dražje za 5-10krat kot bob!

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
koncept boba je pač drugačen kot koncept si.mobila,.., kot tak pride skozi brez izgube tako v A, CRO kot utdi v Slo in drugje,..je pa treba bolj paziti na sstroške,..
b

I

Izbrisan uporabnik #488

Če bi lahko izvedeli za dejanske stroške, koliko npr. stane en SMS in minuta klica..... bi verjetno spet imelo kakšno "plinsko afero".

Samo "Goloba" je treba najti pa se bo hitro ugotovilo, da vse poslujejo z izjemnim dobičkom.

Večji problem pri nas je, da nihče ne kaznuje in ni kaznoval oderuških cen monopolistov, ki plenijo potrošnike sistematsko več kot desetletje.

Poglej malo po temi pa boš videl, da od 01.01.2013 so cene zaključenih medoperaterskih klicev pri nas 3,84 centa z ddv...

Tako da bob za 4 cente tudi v tem pogledu ne odstopa, poleg tega da je treba upoštevati stalni minutni interval.

1minuta1sekunda pri bobu stane tako 8 centov...

Pač tu not je več projekcij, tud ta z minutnim intervalom in statistiko kdaj se zaključi pogovor, al že prvo sekundo ali 59sekundo.

Tudi na ta račun se kar nekaj zasluži.

Sicer pa so že povedali, BOB je v vseh državah okoli nas in nikjer ni problemov.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.