Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Zasledil sem, da se tudi pri bobu sedaj naročnina zaračunava za nazaj in ne več v naprej. Če je to res, je potrebno na uradni strani tekst glede tega spremeniti.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Je obvestilo že objavljeno pod http://www.bob.si/pogoji-in-dokumenti in dodani so novi ceniki, sama informacija za naročnike pa bo sprememnjena po tem izdanem računu, saj se na tem še obračuna za naprej.
smile-1.gif

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
A je komu uspelo urediti prijavljanje v moj bob z digitalnim potrdilom?

Po emailu sem dobil od njih odgovor:

"sporočamo vam, da je bila na telefonski številki XXXXXXXX omogočena prijava z digitalnim potrdilom. potrebno je, da imate vaše potrdilo nameščeno na vašem računalniku in ob prijavi v portal moj bob vas sistem upraša po digitalnem potrdilu..... "

Pri prijavljanju namesto vpisa z upor. imenom in geslom izberem "prijava z digitalnim potrdilom", izberem certifikat potem pa mi javi napako...

2q9-bob.jpg

Če se prijavim iz upor. imenom in geslom ne najdem nikjer strani "Storitve", kjer bi lahko prijavil digitalno potrdilo.

Prosim za pomoč.
1870375-bob.JPG

Priponke

• 1870375-bob.JPG
    1870375-bob.JPG
    25,5 KB · Ogledi: 229

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Super, deluje. Hvala.

Zanimivo, da prej - brez tvojega linka ni bilo nikjer izbire "Storitve".

Bobovci - tukaj je nekaj za preverit in popravit...

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Par vprašanj imam spet:

geslo za klicni center: predstavlja tvojo osebno identifikacijo, ki ti bo približala naše storitve in olajšala uvedbo sprememb preko klicnega centra. Geslo si kreiral ob sklenitvi naročniškega razmerja na spletni strani www.bob.si. geslo mora vsebovati vsaj 6 in največ 10 znakov, vsaj 1 veliko črko, 1 majhno črko ter vsaj 1 številko. - Sem ga pozabil

Kako naj ga izvem nazaj? S tistim "varnostnim vprašanjem"? Kje je to vprašanje na moj.bob? Kaj pa če sem tudi odgovor na to vprašanje pozabil?
uf-1.gif

Ravno gledam v moj.bob -> uporabniške nastavitve -> sprememba dostopnih podatkov -> geslo za klicni center -> spremeni in ko vpišem neko drugo geslo, mi ga sprejme. Nič mi ne da "varnostnega vprašanja", niti ne dobim SMS-a s kakšno zaščitno kodo, ki bi jo moral vnesti, da bi si spremenil geslo. Sistem ti verjame, da si to res ti. Se pravi nekdo, če bi mi vdrl v moj.bob bi lahko po mili volji spreminjal gesla, sistem bi pa vse sprejel, lahko mi nekdo vklopi preusmeritev klicev...
sprasujem se.gif

Recimo še en primer: osebno nisem naročen na 1 GB podatkov, en mi pa vdre v moj.bob in me naroči. Jaz pa pojma nimam o tem, no izvedel bi če bi brskal po moj.bob oz. ko bi dobil položnico...
Lahko recimo nekdo spremeni geslo za klicni center, in po mejlu pošlje zahtevo recimo za "vroči bob", moji podatki so itak vsi na portalu, geslo si je prilagodil in voila...
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Če ti nekdo ukrade eurocard na katerem imaš pin tudi prepričuješ banko da ni poskrbela za varnost?
Če imaš dostop do mojega.simobila, za katerega gesla ne posreduješ vsakemu mimoidočemu imaš tudi možnost zamenjati geslo za cc,.. gre za razmerje varnosti in uporabniku prijazne storitve,..
b

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Včeraj sem klical na Bob 090... da mi aktivirajo novo SIM kartico katero so mi poslali. Do danes se še ni nič zgodilo.
Zanima me, kaj je to takšna znanost, da potrebujejo več kot 24 da naredijo aktivacijo?
stupid-1.gif

Kako dolgo ponavadi potrebujejo za ta ultra težko opravilo?
Hvala
P.S.
Borovnica lahko kako posreduješ....

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Če ti nekdo ukrade eurocard na katerem imaš pin tudi prepričuješ banko da ni poskrbela za varnost?
Če imaš dostop do mojega.simobila, za katerega gesla ne posreduješ vsakemu mimoidočemu imaš tudi možnost zamenjati geslo za cc,.. gre za razmerje varnosti in uporabniku prijazne storitve,..
b
Velikokrat pomagaš, tu ni kaj oporekati, ampak na momente daješ pa tako butaste odgovore...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zemi le relevanten del,. poslovna odločitev je padla, da je nabor storitev tak kot je, prav tako postopek kot je bil opisan,..sprejmi dejstva ali pa sporoči v klicni center da ti deaktivirajo dostop do portala,.. to je odločitev uporabnika.
b

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Kaj pa je za aktivirati? Daš sim v aparat, pokličeš karkoli in dobiš odzivnik za aktiviranje. Če se prav spomnim, pritisneš 1 za slovenski jezik in prekineš. Takoj zatem dobiš 100 enot, ki jih lahko preveriš z *668#.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:
Kaj pa je za aktivirati? Daš sim v aparat, pokličeš karkoli in dobiš odzivnik za aktiviranje. Če se prav spomnim, pritisneš 1 za slovenski jezik in prekineš. Takoj zatem dobiš 100 enot, ki jih lahko preveriš z *668#.
To velja za nove kartice, ne pa če si navadno SIM zamenjal za micro SIM. Morajo ti staro deaktivirati in novo aktivirati

I

Izbrisan uporabnik #488

Še 8 eur maš v dobrem
smile-1.gif

Jaz bom tudi sedaj vzel vroči bob, ker mam račune nad 12...

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, poklical na 090, ko se vzpostavi zveza, se začne kasirati, povedal geslo, evo, vroči bob deluje.

Pa ne vem če je vse skupaj trajalo minuto, dve.

smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz

Vroči bob oziroma vsi bobi imajo v zakupljenih enotah klice v vsa slovenska omrežja - vključno s fiksnimi? Pri SMS kvoti so MMSi verjetno izključeni in plačaš posebej vsak poslani MMS?

I

Izbrisan uporabnik #488

V vsak omrežja, tudi fiksna.

Doplačaš 4cente za vsak MMS ali 1Mb prenosa podatkov...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ksz

Vroči bob oziroma vsi bobi imajo v zakupljenih enotah klice v vsa slovenska omrežja - vključno s fiksnimi? Pri SMS kvoti so MMSi verjetno izključeni in plačaš posebej vsak poslani MMS?

Vključene količine so za vsa mobilna in fiksna SLO omrežja, ter SMSe. MMS se zaračuna po 4c.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Še eno - če ima žena big bob, ali jo lahko prešaltam iz velikega na vročega in koliko jo bo to stalo?
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.