Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
It's up to you ...

Razumem, razumem, ampak vedno bo tako, da TI pač ne boš odločal o poslovanju drugih ... je sedaj bolj jasno?

Sicer je pa meni osebno res vseeno, koliko stanejo pogovori in SMS. Če gre za službeno zadevo, ne gre iz mojega žepa. Če pa gre za privat zadeve, pa telefon uporabljam, ko ga moram in ne, ko "mi ostaja preveč časa". Ker mi ga na splošno ne ...

In če želiš pošiljat SMS tujemu operaterju, jih pač pošiljaš, ker jih želiš. Če jih pa MORAŠ, pa verjetno imaš nekaj od tega (iz poslovnega vidika).

Poglej 1. stavek ...

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Rabil bi 3 bob pakete, pa mi ni za devat 15€ za vsakega, če že za 20€ dobim telefon zraven. Seveda pa telefonov ne rabim, torej prodam na bolhi, ali je še kaka druga varianta? Pridejo mogoče še kakšni drugi telefoni k bobu (pred časom so bile poceni nokie z lučko
smile-1.gif
)?

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sam ti telefoni predvidevam, da so zaklenjeni na Simobilovo omrežje, tako da neke velike vrednosti nimajo, če jih ravno ne misliš uporabljati.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Mi slovenceljni smo res ene ovce. Namesto da bi se zaradi konkurence kej cenilo se draži. Prvi korak pri bobu je zaračunavanje SMS v tujino, naslednji bodo verjetno podražitve paketov. Res da je BOB najcenejši na slo trgu, ampak še vedno ga cca. 1x preplačujemo glede na vrednost. Recimo braæa Hrvati imajo tole

http://www.tomato.com.hr/brutalna-tarifa

Nekje 6.5 EUR. In to je normalna cena za nizkocenovnega ponudnika, ne pa 15 EUR kot je tak paket pri nas.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Kolikor je meni znano, operaterji ne smejo več zaklepat telefonov na svoje omrežje
sprasujem se.gif

Ni res. Ko sem prenasal 3 mesece stevilko na bob sem vzel paket s telefonom, in sicer neko cisto navadno nokio z lucko za 19,90€, sedaj jo uporablja mami s tusmobilovo sim.

Edit: odgovor je namenjen Dacho-tu.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik map pravi:
Mi slovenceljni smo res ene ovce. Namesto da bi se zaradi konkurence kej cenilo se draži. Prvi korak pri bobu je zaračunavanje SMS v tujino, naslednji bodo verjetno podražitve paketov. Res da je BOB najcenejši na slo trgu, ampak še vedno ga cca. 1x preplačujemo glede na vrednost. Recimo braæa Hrvati imajo tole

http://www.tomato.com.hr/brutalna-tarifa

Nekje 6.5 EUR. In to je normalna cena za nizkocenovnega ponudnika, ne pa 15 EUR kot je tak paket pri nas.

Seveda višajo cene, če bo jim lepo padel dobiček od 1.7. dalje s tujino. Kaj šele našim, ko so poleti lepo filali račun na račun naših dopustovanj na Hrvaškem
tongue-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Evo, njihov odgovor
bonk.gif
Me prav zanima, kako je s tem pri ostalih operaterjih.

pozdravljeni,

za spremembo načina zaračunavanja smo se odločili zaradi naraščajočih veleprodajnih stroškov na ravni mednarodnih sms-ov. operaterji po vsem svetu so pričeli zaradi zlorab in množičnega pošiljanja sporočil zapirati svoja omrežja in uvajajo veleprodajne stroske. zaradi naraščajocih stroškov mednarodnih smsov smo morali te začeti ločevati od nacionalnih.

cena je enotna, ne glede na državo, kamor uporabnik pošilja sms. poslano sms sporočilo iz slovenije v tujino se obračuna v znesku 4cente z ddv

lepo vas pozdravljamo,

vaš bob tim

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok, malo po domače, drugače pa me zanima kolko smsov pa ste že poslali na tuje številke?
smile-1.gif

Jaz se ne morem spomniti.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Pa saj konec koncev človek še požere teh par centov. Moti me predvsem to da ni bilo nobenega obvestila v smislu: spoštovani naročniki zaradi.....bla bla... V kolikor vam zaračunavanje ne ustreza lahko brez stroškov prekinete pogodbo. Bi bilo veliko lažje. Ne pa kar tako po domače, saj bodo že plačali.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Pri Bobu že tako ali tako lahko kadarkoli in brez stroškov prekineš pogodbo...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Pa saj konec koncev človek še požere teh par centov. Moti me predvsem to da ni bilo nobenega obvestila v smislu: spoštovani naročniki zaradi.....bla bla... V kolikor vam zaračunavanje ne ustreza lahko brez stroškov prekinete pogodbo. Bi bilo veliko lažje. Ne pa kar tako po domače, saj bodo že plačali.

Od samega začetka je bilo v ceniku, da se zaračunavajo SMS v tujino. Sedaj se to tudi izvaja, tako da oškodovan pravzaprav je bil le bob, ki predhodno tega ni počel.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Jaz se opravičujem, samo vsi tisti ki trdite da je cena za pošiljanje SMS-ov bila, mi jo prosim pokažite. Sem dovolj star, da vem da nisem nepismen in preden sem šel karkoli pisat na forum sem preveril. Zato mi prosim ne nakladajte, da je pisalo, ker ni. Je samo postavka za SMS in SMS v tujem omrežju.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.