Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Super pravi:To te ne rabi skrbeti. Meni je zanimivo, kako eni (ne ciljam nate) še dandanes zmotno mislijo, da če kličejo slovenskega uporabnika, ki se nahaja v tujini, da zato plačajo več. Že parkrat sem bil zraven, ko je pač nekdo klical pač nekoga, ko pa mu je ta omenil, da je v tujini, je klicatelj takoj prekinil in ves bled rekel, da ne bo plačeval dragih mednarodnih klicev... Hehe... Pa ko mu skušaš dopovedati, da ti plačaš normalen klic, kot da je on v Sloveniji, tisti ki pa prejema klic, pa plača od meje do njega, jim to nikakor ni jasno... On je v tujini in jaz ta klic ful plačam in basta...
uf-1.gif

Glej... To mi je jasno že od prvega dneva od kar imam GSM. Pa so bili to časi, ko so nekateri kupovali mobi ragle.

Če nekdo napiše, da se kasira SMS poslan v tujino, si to pač lahko različno razlagaš. Tako lahko pošljem SMS v tujino tudi,
če je SLO uporabnik v tujini. Lahko bi dopisali, da se kasira pošiljanje na tuje številke in ne v tujino.

Samo besedne igre so v igri...
smile-1.gif

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Tako lahko pošljem SMS v tujino tudi, če je SLO uporabnik v tujini. Lahko bi dopisali, da se kasira pošiljanje na tuje številke in ne v tujino.

Lahko si to tako razlagaš. Dejstvo pa je, da če pošlješ SMS na številko, ki se začne s +386, ga pošlješ v Slovenijo. Tudi če kličeš na +386, se to imenuje klic v Slovenijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Misliš na tujo številko?

Ker če pošlješ na našo v tujino, je kot da si poslal v Sloveniji, kot je nekdo gori zapisal, na 386.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Mene to kr moti pri bobu, da ne grem k njim... 14,90 za bigbob-a in giga neta, potem se pa teh drobnarij (mmsi in smsi v tujino), kar nabere in si že ~ 2-3€ do simobilove devetke. Pri simobilu pa dobiš ob vezavi (brez dodatnih podatkovnih opcij) še ~ 50€ subvencije za telefon. ...no, simobil = bob ampak vseeno, podobno v primerjavi s tušem.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
So v obvestilu napisali, da je v ceniku že od začetka postavka o tem, a da tega niso zaračunavali.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Bi bil zelo vesel, če bi mi to pokazal, ker jaz tega nisem nikjer zasledil. Če bi bila postavka o tem bi to zagotovo zaračunavali že od vsega začetka. Kdo pa ti še kaj šenka, lepo te prosim.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Pa kaj kvasite neumnosti. Mene ne briga kaj oni niso zaračunavali. Do sedaj je bilo vedno tako, da se je SMS poslan iz slovenije ne glede na katero številko v tujini smatralo kot SMS v vsa Slovenska omrežja. Če to ni bilo tako, potem ne vem zakaj so spreminjali pogoje in začeli zaračunavati to postavko. Enostavno bi jo začeli zaračunavat, ne pa o tem obveščat medije. Verjemi mi, da bi to zaračunavali, če bi tako pisalo, pa ni. Najdi mi postavko SMS v tujino (pred 1.5.2013). To da so objavili na Žurnalu, nas uporabnikov pa o tem niso obvestili je pa druga blamaža.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Ne vem, kaj se eni tako razburjate glede poslanih SMS na TUJO ! številko. Sam v lajfu nisem poslal veliko številk tujim (!) operaterjem in prepričan sem, da je večina uporabnikov na istem, kot sem sam. Prepričan sem.

Kar pa se tiče SMS, poslanih domačemu ! operaterju, ko je uporabnik v tujini je pa ja jasno, da velja enako, kot za primer klica. Klicatelj, pošiljatelj plača (oz. ne plača) samo klic / SMS v "slovenskem teritoriju", prejemnik pa pač po ceniku tujega operaterja. In prejemnik se odloči, ali bo klic sprejel, ne? Za SMS se tudi tega ne more odločit (razen z blokadami) Kaj tukaj ni jasno ???

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Ne vem, kaj se eni tako razburjate glede poslanih SMS na TUJO ! številko.

Zato, ker ta podražitev ni sorazmerna s stroškom, ki ga ima Simobil pri pošiljanju SMSa v tujino. Morda mora Simobil za pošiljanje SMSa v Sierro Leone nekaj plačati, za pošiljanje znotraj EU (kamor se verjetno pošje največ SMSov) pa zagotovo ne. In spet bo večina plačevala za manjšino.

Poleg tega - nekako si morajo povečati dobiček. "Nadomestilo" ni uspelo, ker so ga želeli uvesti na vseh uporabnikih in je bil upor prevelik. Zdaj se bo razburjal samo tisti odstotek uporabnikov, ki pošiljamo SMSe v tujino, manjšina pa tako ali tako zelo težko doseže kakšne spremembe.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Hebat ga, S! mobil (in ostali) ni dobrodelna organizacija.

Je prav, da plačujem za odvoz smeti 25 EUR / mesec, kolega pa nič, ker je doma na območju, kjer to še ni urejeno?
Je prav, da imam z doktoratom 1000 EUR plače, kolega z OŠ pa 2000? (v tem primeru fikcija, ampak možno)
Je prav, da ... ma nebroj primerov.

Prosto po JADO-tu: zamenjaj operaterja.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Potem jim pa predlagaj, da cene vseh paketov dvignejo za 100 %. Ni treba, da podražitev temelji na čemer koli. Bomo že, tako pač je!
bonk.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.