Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.631
4.357
113
pač one gori prosiš da si inštalirajo Viber ali kaj sličnega pa se ti jebe za Simobilovo oderuštvo.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Saj je čisto logično napisano:

bob pošlje sporočilo v Sloveniji = vsi operaterji, katerih mednarodna št. se začne s +386
bob pošlje sporočilo SMS v tujino = vsi operaterji, katerih mednarodna št. se NE začne s +386.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Meni je povsem nelogična tako tvoja prva kot druga razlaga. In ne samo nelogična, celo napačna.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Jaz sem, preden sem kupil SIM, po mailu vprašal, kako je s temi SMSi v tujino, in odgovorili so mi, da bob ne razlikuje med domačimi in tujimi operaterji in da se vsi SMSi odštevajo iz zakupljenih količin. Tako da se ne morem strinjati, da je bil bob oškodovan, saj se je njegov lastnik odločil, da tega ne bo zaračunaval.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Meni je bilo rečeno, da to velja samo ko prekoračiš zakupljeno količino 1000 Sms-ov. No veljalo je do 1.5.2013. Sicer, pa ko jih hebe, bomo pa spet zamenjali operaterja. Če njim tako paše, bo meni tudi.

Če je to za tebe logično, potem pa res ne vem. Ko jaz pošiljam sporočilo v tujino sem v Sloveniji. Tako tudi piše na ceniku.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Za bob veljajo tudi obvestila Si.mobila:
http://www.simobil.si/sl/insid...33-0E30B0F0213C

Ko je Si.mobil implementiral to zadevo za osnovno blagovno znamko, je tudi to omogočil na blagovni znamki bob. Glede na to, da Si.mobilovci veselo razlagajo, da je bob "svoj operater" bi morali spremembo objaviti tudi na bob.si.

Ker je sta blagovni znamki od Si.mobila lahko objavili spremembe le na www.simobil.si. in se v tem primeru sklicuje da je je to in en in isti operater. Seveda v drugih primerih pa pravi da sta to 2 različna subjekta. Kokar jim paše tako se pa obrnejo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Je pa zanimivo zakaj je Simobil to implementiral, če pa po mnenju tukajšnih uporabnikov je to tako ali tako pisalo v ceniku, samo da tega niso zaračunavali.
stupid-1.gif
Torej ne bi rabli nič obljavljat, ker je to itak samoumevno.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Eno specifično vprašanje: vezava pri operaterju mi poteče 27.5. Takrat grem odjavit NR, teden prej si kupim BigBoba.
Telefonsko številko bom prenesel. Zdaj pa vprašanje: kdaj točno lahko prenesem številko? Po prekinitvi NR ali dan, dva prej?
Torej, ali lahko še pred prekinitvijo NR prenesem številko na BB? Oziroma, ali jo MORAM po prekinitvi NR?

Ja, sem pa odločen, da v bistvu ne bom zamenjal omrežja, samo "paket" (Simobil - > BB). Kak boljši, cenejši predlog? Verjetno ga ne bo, ampak vseeno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Eno specifično vprašanje: vezava pri operaterju mi poteče 27.5. Takrat grem odjavit NR, teden prej si kupim BigBoba.
Telefonsko številko bom prenesel. Zdaj pa vprašanje: kdaj točno lahko prenesem številko? Po prekinitvi NR ali dan, dva prej?
Torej, ali lahko še pred prekinitvijo NR prenesem številko na BB? Oziroma, ali jo MORAM po prekinitvi NR?

Ja, sem pa odločen, da v bistvu ne bom zamenjal omrežja, samo "paket" (Simobil - > BB). Kak boljši, cenejši predlog? Verjetno ga ne bo, ampak vseeno.

Ce bos sam prekinil NR, potem ne bos mogel prenesti stevilke... Sam prenos se naredi preko opreaterja, kamor odhajas... torej v tvojem primeru bob ... Na obrazcu oznacis, kaj naj se zgodi z NR pri starem operaterju ... ali naj se prekine... ali bos pac se palceval naprej in bos dobil pri starem drugo stevilko ...

Torej je odgovor... NE SMES prekiniti pred prenosom...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Ko boš izpolnjeval obrazec na netu obkljukaj, da želiš obdržati številko. Rabil boš PUK kodo. Vse ostalo bodo naredili oni.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
ne razumem... saj simobil ne določi kaj bo šlo med stroške in ne ampak plačnik računa... Lahko malo razložiš tale odgovor? mene zanima če je lahko društvo naročnik.. torej DA ali NE.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Na fizično osebo, torej tudi ne more biti davčni zavezanec -> olajšava davka.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.