Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Zakaj pa ni to stalna ponudba? Je ne smejo met stalno, al kje je fora?

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Mislim da bo kmalu spet. Je pa 3-4x letno, če se ne motim. Predvidevam, da bo junija ponovno, glede na lansko leto.

Ne vem po čem to sklepaš, saj je Bob pri nas šele kakšno leto, kaj dosti več pa res ne. Mogoče pa Big boba sploh ne bo več in bo kakšen Mega bob, ki bo še bolj ugoden, ali pa tudi ne.
grims-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Zakaj pa ni to stalna ponudba? Je ne smejo met stalno, al kje je fora?
Paket je pod stroški in izkrivlja konkurenco. Zato si ne upajo dati paket v redno ponudbo ampak na vsake 2 meseca. Če bi bil paket v redni ponudbi bi lahko AVK (prej UVK) sprožil postopek proti Si.mobilu.

Ker se bo spremenila cena zaključevanja klicev (iz 0,0324 na 0,0105 €/min) pa verjetno ta paket ne bo več "težava" za varuhe konkurence in bo po mojem za 2-3 mesece paket v redni ponudbi.

I

Izbrisan uporabnik #488

O čem boš pa potem pisal?
smile-1.gif

Daj še kaj o plenilcih napiši, zakaj imajo tako visoke cene in v čem je fora.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Zadeva je enostavna. Če ljudje ne odhajajo zaradi nižjih cen k konkurenci, zakaj bi nižali cene?

Ko so ljudje leta 2008 množično hodili iz Si.mobila in Mobitela so nastali paketi Orto u nulo in Itak Džabest. Cene so take kot si jih diktirajo uporabniki sami.

Če bo bob imel 100k uporabnikov bodo verjetno tudi drugi operaterji se premaknili klicni center na 090, itd...

I

Izbrisan uporabnik #488

Fora je v tem, da še vedno živimo v totalno zbirokratizirani državi in če bi folk lahko menjal z enim klikom, bi bila to prava šala in izziv za konkurenco.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Verjetno ni možno blokirati klice v tujino na Big bobu ane?

Lahko. Na moj bob si aktiviraš blokade klicev, potem pa jih na telefonu poljubno vklapljaš in izklapljaš.

Citat:

Ima lahko 1 naročnik 2 big bob paketa (seveda 2 različne tel. št)?

Lahko.

Citat:
Lahko recimo iz Big boba polniš drug NAROČNIŠKI paket ali samo predplačniške ( https://moj.bob.si/racuni-in-poraba/polnjenje-bob-racuna ) ?

Samo predplačniške. Kako pa si sicer predstavljaš polnjenje naročniškega računa?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Mislim da bo kmalu spet. Je pa 3-4x letno, če se ne motim. Predvidevam, da bo junija ponovno, glede na lansko leto.

Ne vem po čem to sklepaš, saj je Bob pri nas šele kakšno leto, kaj dosti več pa res ne. Mogoče pa Big boba sploh ne bo več in bo kakšen Mega bob, ki bo še bolj ugoden, ali pa tudi ne.
grims-1.gif

Bi bil vesel, če prav sklepaš

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Fora je v tem, da še vedno živimo v totalno zbirokratizirani državi in če bi folk lahko menjal z enim klikom, bi bila to prava šala in izziv za konkurenco.
Ne vem o kakšni zbirokratizirani državi pišeš, menjava operaterja je trivialno opravilo.

SvetIdej
Citat:

Zadeva je enostavna. Če ljudje ne odhajajo zaradi nižjih cen k konkurenci, zakaj bi nižali cene?
Tako je, npr za Mobitel mobi paket, še vedno okoli 300 k uporabnikov, kjer računajo oderuških 18c/minuto, npr. Izimobil, taisto omrežje jih 8, da ne omenjam data prenosa !

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Samo predplačniške. Kako pa si sicer predstavljaš polnjenje naročniškega računa?
Da recimo pošlješ 10€ na naročniški račun - kot darilo recimo in ima potem tisti naročnik 1 mesec big bob brezplačno
smile-1.gif

Sicer pa hvala za info, sem ti dal 5* .Če bo še kdo rabil - zapora mednarodnih klicev se da urediti na butastem telefonu s ussd nizom: *331*# in potem vpišeš geslo.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Da recimo pošlješ 10€ na naročniški račun - kot darilo recimo in ima potem tisti naročnik 1 mesec big bob brezplačno
smile-1.gif

To se žal ne da. Lahko mu pa plačaš položnico.
tongue-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Se mi ne da vsega brati...

se da predplačniško bob, uštimat da bi imel še 1gb podatkov. Pa koliko bi to koštalo?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tako je, samo za naročnike.
Ampak, saj lahko vzameš paket bob 4 cente, kjer ni mesečne naročnine, ampak zgolj plačilo po porabi, pa vzameš Opcijo 1GB.

nikec

Zelenc'
11. jan 2013
11
0
1
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
A se komu ne dela internetna povezava na bobu?

Meni je do sedaj delalo normalno, od včeraj zvečer pa na večih različnih telefonih ne deluje internetna povezava. APNji so prav nastavljeni (delalo je normalno do sedaj, tako da tu ni problem, za vsak slučaj pa sem preveril) poskusil sem tudi na drugih telefonih in isto.

Štajersko območje (Maribor, Jurovski dol ...).
@borovnica kaj bi lahko bilo narobe? Ker sem že mislil, da me telefon zafrkava, pa je v drugem popolnoma enako: brez povezave (seveda je podatkovna povezava vključena...)

edit: Kaj je možno, da je defektna nanoSIM kartica? Ker na sestrini naročnini BOB podatkovna povezava deluje...

Nazadnje urejeno:

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz sem tudi danes opazil, da internetna povezava ne deluje. Ne morem namreč sprejemati MMS-ov. Do sedaj sem vse lahko. Na območju Bovca.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.