Novo pri bobu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #488

Saj lepo, da si delaš reklamo, vendar tako nepregledne zadeve še nisem videl.

Kako pri bobu skleneš naročnino?

Predpogoj je nakup predplačniškega paketa za 14,90. Z nakupom in aktivacijo tega paketa postaneš predplačnik.

Potem pa imaš možnost, da se odločiš za naročniški paket ali kakšno drugo storitev, ki nima nobene priključnine, poštar prinese pogodbe in drugih stroškov ni.

Kako pa je pri drugih?
Greš na šalter in rečeš, da bi rad postal naročnik (pred tem čakaš v vrsti ali ne). Pri nekaterih so utrujali glede zaposlitve in ne vem še česa.

In poglejmo kaj ponuja "plenilec".
Osnovni paket pri bobu je 4cente, pri Mobitelu pa je to osnovni paket.

Plačaš priključnino 11,87 EUR + mesečno naročnino 8,99 EUR, torej v štartu 20,86 EUR.
Zdaj pa še kličeš 100 minut, kar znese še dodatnih 8-17 EUR

Na koncu prejmeš račun = 29 - 37 EUR.

-------------

Pri bobu pa v tem primeru položnice ne bo, saj je 100 minut v ceni predplačniškega paketa, torej je celoten strošek 14,99 EUR + ena znamka, ko pošlješ kuverto bobu.

Kdo te sedaj opleni, pa sam zaključi
smile-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tukaj ni važno kdo te pleni ali ne ampak so dejstva.

Da skleneš naročniški bob rabiš bob SIM paket (priključnina) 14,90 € pa če hočeš iti na naročniški ali predplačniški paket. Brez priključnine 14,90 € ne vidiš bob naročnine, pa tudi tistih 100 enot.

Pri nekaterem je priključina 14,90 €, druge druga. Nekje je 0,04 €/min, drugje 0,18 €/min.

Eni so oglaševali 0 € (kar je bilo dejansko 1001 minuta), drugi pa 2010 minut.

glede primerjav: mogoče res ni pregledno, vendar so navedene čisto vse informacije o paketih od a do ž.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ni tako.

Da skleneš naročniški bob,moraš prej postati predplačnik, to pa ni priključnina.
Podobno kot če bi moral prej pri mobitelu kupiti Mobi paket.

Mislim, da ti mora sedaj biti povsem jasno.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
To mi je vse jasno kako poteka. Nakup predplačniškega paketa v primeru naročniškega boba je pač priključnina.

Če hočeš pa lahko rečemo, da noben operater, ki ponuja naročniške pakete nima priključnine, ampak vsak operater pač zaračuna SIM kartico in/ali da določene začetne ugodnosti ko prideš k novem operaterju. Pač edina razlika je, da SIM kartico eni zaračunajo preden jo dobiš, eni pa kasneje (na položnici).

I

Izbrisan uporabnik #488

Bob paket = bob paket, prednaročniška zadeva.

Ki je predpogoj za druge storitve.

In to ni priključnina.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Kar je predpogoj je priključnina. Pač bob je taka zadeva, da drugače naročniški paket ne morejo narediti.

Pri bobu je predpogoj predplačniški paket + izpolnitev obrazca, pri drugih pač sklenitev pogodbe + plačanje SIM kartice. Priključnina so pač tisti €€€, ki so potrebni za vzpostavitev naročniškega razmerja

bob ima brezplačno preiti iz predplačniškega na naročniški paket, drugi to zaračunavajo. Eni imajo direktno sklenitev naročnine, drugi le prek predplačniškega paketa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Predpogoj je tudi osebni dokument pa menda tega stroška+fotografiranje ne šteješ k priključnini.

Daj se ti raje ubadaj z zadevami, ki dejansko plenijo potrošnike, kjer pa boba ni zraven.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Če tudi ne veš bob prodaja 2 tipa paketov v trgovinah: predplačniški in naročniški. No razlika je samo v drugačnih navodilih.

bob (Si.mobil) namenoma izkrivlja konkurenco. No tudi drugi bodo lahko znižali na take pakete, ker je prišla iz EU direktiva, da morajo cene zaključevanja klicev iti iz 0,0324 €/min na 0,0105 €/min do 1.7.2013.

Če hočeš bob pleni potrošnike, s tem, da Si.mobil nameno uničuje MVNOje in s tem manj operaterjev in manj izbire. Iz tega pa bo sledilo 200% dvig cen pa tudi ukinitev boba. No hvalabogu, da imamo EU, da omejuje ceno v gostovanju pa tudi ceno zaključevanje klicev po EU. No da ne govorim, da bi Simobil rad kupil Tušmobil, da bi se s tem dvignile cene.

Ker bodo vsi mobilni operaterji v EU imeli ceno zaključevanje klicev okrog 0,01 €/min po 1.7.2013 bi se lahko zgodilo, da bi paketi namesto zakupljenih minut v vsa slovenska omrežja se spremenili v zakupljene minute za vsa EU omrežja (operaterji z omrežjem pa tudi MVNO ponudniki).

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Matr sta vidva zapela. Dejstvo je, da pri vsakem operaterju če hočeš začeti klicati ali uporabljati njihove storitve moreš nekaj plačati. Eni to imenujejo priključnina, drugi nakup sim kartice, tretji nakup predplačniškega paketa. Vsakemu pa odšteješ nekaj everčkov preden vzpostaviš prvi klic. Po tem prvem klicu, ti pa pač nekateri dajo nekaj začetnih dinarčkov nazaj (100 min BOB), drugi pač ne. Mislim pa da v ugodnosti tarif klicev BOB res nima primerjave, pa ni važno kateri paket je ali predplačniški, ali kateri od naročniških. Tako da če na začetku daš kak evro več za SIM oz predplačniški paket ni to nek strošek. Kak kofe manj pa si tam.

I

Izbrisan uporabnik #488

Super, upam da bo Bob, ki seveda ni slovenska zadeva, prvi tak ponudnik, ki bo imel 4 cente v vsa EU omrežja.

Jaz sem potrošnik in zaradi boba kličem 4x ceneje kot prej, torej je jasno, kdo me je prej plenil, kar je edini pošten izraz za Telekomovo lumparijo. Nihče ne ve zakaj ima Telekom=Mobitel takšno ceno in koga vse se napaja in v kakšnih % od cene, ki nimajo nobene zveze s telefonijo.

Žalostno, da je domači ponudnik največji plenilec.

Če bodo cene res 1cent kot praviš in bo EU tarifa, zakaj me pa ne bi zaneslo čez mejo in postanem tam naročnik, če bodo bob ukinili pri nas
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
@Snecer

Tud sam razmišljam za opcijo BIG BOB ampak do jeseni nekje nebo nič zaradi aneksa pri drugem operaterju. Ti vidim da imaš BIG BOB paket. Dej za foro na gsm vrž en programček ala števec pogovorov. Pa recimo po enem mesecu preveri koliko minut izhodnih pogovorv ti šteje števec, kolko pa je poraba minut po BOBU. Da vidim nekje okvirno koliko izgubiš z minutnim intervalom.

Sicer mi je za to vseeno, ker je minut na vrh glave, ampak sem bolj radovedne sorte, pa me pač zanima. Če se ti da bi prosu za en tak test. Lahk tud samo 10 dnevni intervali ali 100 minutni. Sam da vidim približno koliko procentov zgubiš, če naključno zaključuješ klice in ne namenoma na koncu minute.

Hvala

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Če se bo ta skupna evropska tarifa kdaj uveljavila bom tud na Švedskem sklenil naročnino če bo potrebno, sam da nebom lopovom dajal.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik map pravi:
Če se bo ta skupna evropska tarifa kdaj uveljavila bom tud na Švedskem sklenil naročnino če bo potrebno, sam da nebom lopovom dajal.
s 1.7 mora biti medoperaterska cena 0,01 €/min uvedene v vseh članicah EU. S takimi paketi (za vsa EU omrežja) bodo verjetno začeli MVNOji, trendom pa bodo morali slediti tudi operaterji z omrežjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz imam navadni naročniški paket za 4 cente.

In zakaj imam ta paket? ker včasih ne porabim za 10 EUR, včasih pa porabim, uporabljam tudi MMSe, telefoniram tudi v tujini in iz tega vidika je najbolje plačati po dejanski porabi, ne pavšal.

Na minutni interval pa sploh ne gledam. Kličem normalno.

To kar sprašuješ pa že vidim na mojbob.si , kjer se da zadevo izvoziti v excel, žal pa tam nisem domač, da bi znal sešteti stolpec
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

No, saj ni panike.
Ti pogledam za 10 dni odhodne klice.

Od 10.03 - 20.03
Klical sem 2428 sekund ter za to plačal 1,5667 EUR +20% DDV = 1,88004 EUR

Če bi torej klical polne minute, je to 41 enot x 4 cente = 1,64 EUR (z ddvjem).

Skratka, s striktno pazljivostjo bi prihranil 24 centov v teh 10. dnevih.

V bistvu zanemarljivo.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Ja to je nekje 7,85 procentov procentov razlike. Se pravi dejanska cena je še vedno pod 4,5 centov. To je sigurno najbolj ugodna tarifa.

Sem mal preveril preko Moj simobil. V zadnjih nekaj mesecih nisem prišel čez 150 minut pogovorov na mesec, pa kakšnih 10 SMS/MMS na mesec. Podatki pa cca 500 do 700 MB na mesec. Ko bom vzel bo to sigurno mini bob z podatkovno opcijo. Pa bo strošek cca 11,90 na mesec + kakšen MMS ali doplačilo k minutam. Znesek zagotovo ne bo čez 13 EUR. To je to. Primerno slovenskemu žepu.

Hvala še enkrat.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Pri Mobitelu pa bi plačal 3,54 EUR (če bi klical samo Mobitelofce) do največ 7,26 EUR (če bi klical ostale in fiksno).

Večinoma kličem nemobitelofce in fiksne, kar pomeni, da je Mobitel zame dražji 3,86krat.

Grdo.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pri Mobitelu pa bi plačal 3,54 EUR (če bi klical samo Mobitelofce) do največ 7,26 EUR (če bi klical ostale in fiksno).

Večinoma kličem nemobitelofce in fiksne, kar pomeni, da je Mobitel zame dražji 3,86krat.

Grdo.

JP, res

Moja žena je sicer šla k mobitelu, ker je ena velika klepetulja. 2013 paket. SMS-ov pošlje bolj malo, tako da ima vse enote za minute, pa glih za glih zvozi. Za take je pa mobitel s tem paketom zadel v polno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.