Če na celi prvi strani piše, da sem vijoličast in je v naslednji številki napisano nekje med oglasi, da sem rumen, je to ok?Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ime lahko opreš veliko hitreje - zakon o medijih prdvideva pravico do popravka. Če je ta objavljen, kot zahteva zakon, je to dovolj. Če medij na celis trani napiše, da si vijoličast, ti si pa rumen, bo pač v naslednji števili na celi strani napisal, da si rumen in to je to.
Ko pa se mediji tega ne držijo, je pa to seveda druga zgodba, primerna za tožbo ...
Mimogrede. Če crkne 90% medijev, bomo tam, kjer smo bili pred 50 leti, le da ne bo vladal politika, ampak bo monopol velikega kapiala. Si to res želimo?
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Če na celi prvi strani piše, da sem vijoličast in je v naslednji številki napisano nekje med oglasi, da sem rumen, je to ok?Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ime lahko opreš veliko hitreje - zakon o medijih prdvideva pravico do popravka. Če je ta objavljen, kot zahteva zakon, je to dovolj. Če medij na celis trani napiše, da si vijoličast, ti si pa rumen, bo pač v naslednji števili na celi strani napisal, da si rumen in to je to.
Ko pa se mediji tega ne držijo, je pa to seveda druga zgodba, primerna za tožbo ...
Mimogrede. Če crkne 90% medijev, bomo tam, kjer smo bili pred 50 leti, le da ne bo vladal politika, ampak bo monopol velikega kapiala. Si to res želimo?
Monopol velikega kapitala?
Kdor ima denar in moč, obvladuje medije. Pa se novinarji lahko še tako slepite.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
No vidiš. Sedaj pa jackpot. Kdo lahko v tem konkretnem primeru zahteva pravico do popravka? Verjetno Ministrstvo za finance. Hmm... Pa misliš, da bo povprečen gledalec verjel njihovemu demantiju? No way. Tko to je.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
No vidiš. Sedaj pa jackpot. Kdo lahko v tem konkretnem primeru zahteva pravico do popravka? Verjetno Ministrstvo za finance. Hmm... Pa misliš, da bo povprečen gledalec verjel njihovemu demantiju? No way. Tko to je.
Tu se pa ne strinjam. Če MF pripravi resen popravek, z vsemi izračuni, torej da pridobijo od uvoznikov dosedanje cene brez DMV, pa objavijo dosedanje obremenitve z DMV in nove obremenitve z DMV in jasno povedo, da je obremenitev manjša, morebitna višja cena pa je višja marža uvoznika (kar je stvar, ki vzame 3 ure časa, vem, ker sem to računal za članek v Avto magazinu), jim bodo gledalci verjeli. Samo treba je pripravit podrobne in prevrljive podatke, ne pa nek pavšalen odgovor (kar je sicer zelo zelo pogosta bolezen tistih, ki zahtevajo popravek).
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Saj sledim. Najprej zahtevaš povrnitev škode, če ne dajo, tožiš. Tu zahtevaš popravek, če ni po zakonu, tožiš.
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Saj sledim. Najprej zahtevaš povrnitev škode, če ne dajo, tožiš. Tu zahtevaš popravek, če ni po zakonu, tožiš.
V primeru o katerem govoriva je povrnitev skode bila. Sorazmerna s storjeno skodo.
Ampak ti bi se kar tozil.
lp