Novičke iz sveta fotografije

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Logična marketinška poteza. Verjetno še ni bil nared za lansiranje..., ker jih je Nikon prehitel, je Canon pohitel vsaj z objavo kaj "prihaja" ven. Da bi kupci imeli dodatno dilemo ali kupiti nikon ali počakati na canon..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zanimiva (morda celo zmagovalna?) kombinacija aparata 'za v žep', ki je sposoben reproducirati posnetke primerljive tistim iz DSLR-jev višjega ranga, je po zadnjih ugotovitvah testnega studia "LensRentals" - NEX7+Sigma 30/2.8 !

In če še malo kombiniram sam (glede na to, da NEX7 ne bi bil moj izbor), je možno sestaviti NEX5N in Sigmo 30/2.8 za približno 750€, kar je verjetno za marsikaterega resnega fotografa lahko zelo zanimivo, posebej še zaradi tega, ker bi ta kombinacija zanesljivo "šla v žep" !

Še link: http://www.lensrentals.com/blog/2012/04/nex-7-lens-imatest-resolution-comparison

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Kaj pravite na Canon 650D? Cena za body bo zgleda nekje 850 eur. klik

Rad bi imel nekaj, kar "solidno" snema video in ne stane toliko kot 5D. Moram pa priznati, da sem pričakoval ceno v rangu do 700 eur. Je boljše malo počakat in kupit rabljenega 600D?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Samo res. Sej štimaš večinoma, ko imaš aparat prislonjen na faco. Pa takrat najbolj koristno, da so gumbi kar se da praktični.

Boš prijel aparat, dal konkretni objektiv gor, pa ga z eno roko držal z drugo pa tipkal po zaslonu.
hysterical-1.gif

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Touchscreen ima več minusov, kot plusov. Je pa tudi res, da to ne pomeni, da klasične funkcije nimajo namenskih gumbov. Upam le, da je dober touchscreen, če že mora biti.

Mene še vedno malo bega cena. 850 eur samo za body je malo preveč in vprašanje je, ali kupiti tole, ali počakati da nasplošno cene padejo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Zame je DSLR delovni stroj, ne pa igracka, ki jo bom merkal na vsakem vogalu in imel cas tipkati po zaslonu. Verjamem, da se do vseh funkcij da dostopati preko gumbov, ampak vseeno.. Pa vedno vec je nekih efektov v samem aparatu...
uf-1.gif

Smo imeli v prodaji ixusa s TS, pa ko si stranki omenil, da ima to, smo ga lahko samo pospravili nazaj v vitrino
smile-1.gif

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Če ne drugega je pregledovanje slik na aparatu lažje in bolj domače prek touchscreena... swipe, pinch-zoom, ipd. Saj ga ni treba uporabljati, če ga ne želiš, enako velja za filtre.

Pa ne, da si eden izmed gorečih privržencev full manual načina?
smile-1.gif

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Če ne služiš kruha s fotografijo in samo občasno potrebuješ kakšno fotko, ki se jo lahko uporabi tudi za tisk, ali pa relativno uporaben video, potem pač ne rabiš mašine za 3k eur.

Tisti Pentax zgoraj pa priznam, da zgleda prav mamljiv.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Poglej, dejstvo je, da so fotoaparati (bili) prepoceni. Z novimi modeli gredo cene pri canonu gor. Ceprav.. kompakti naj bodo poceni, dslr-ji pa naj ne bodo tako dostopni, ker ga ima potem res vsak, pri uporabi pa..
Ne gre za nevoscljivost, ampak vsak dan gre cez "prste in oci" par tisoc fotk in mi je poznano, kar govorim..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno ni posebna novica za vse, ki spremljate foto-sceno, da je Sony naredil kompakta za v žep, s kvaliteto posnetkov primerljivih z DSLR-ji vstopnega in srednjega razreda.
Pišem seveda o Sony DSC-RX100 z 20 Mp in Zeiss lečami. Seveda bo cena temu primerna (okrog 700€), vendar to ni aparat za priložnostne škljocarje. Lahko seveda tudi, če jim ne bo žal denarja, verjetno pa ga bodo raje s seboj nosili poznavalci ali pa celo proji za back-up rezervo.
Ker gre res v srajčni žep, kakor se za kompakta spodobi.
Za nekaj dni sem ga dobil v preizkušanje in prvi vtisi so prav takšni, kakor sem jih na osnovi novic pričakoval - osupljivi.

Posnetki sledijo.

Nazadnje urejeno: