Novi stanovalec

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No pa še naša, poleg nje in Husky-a imamo v planu še westija, upam, da jeseni.
387050-missy1.jpg

Priponke

• 387050-missy1.jpg
    387050-missy1.jpg
    39,9 KB · Ogledi: 203

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Samo pripomnil bi, dacistokrvni psi brez rodovnika ne obstajajo. Oz. kdo vam lahko dokazuje da so cistokrvni ce ni rodovnika? Povecini cistokrvne brez rodovnika prodajajo razni preprodajalci itd... rodovnik je kot rojstni list psa, po katerem ves kdo so starsi prav tako so slikani kolki itd...

Vsekakor pa rodovnik ni namenjen samo psom ki se jih vozi na razstave itd

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Gatto, kok si ti suhec.

Kužki pa; iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cvil cvil cvil
srce-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
joj ne čivave, to so res eni izmed najbolj tečnih psov. Prirojen kompleks majhnosti. Poznam kar nekaj lastnikov čivav pa vsaka je čist zmešana (ja sej vem, da je odvisno kako je pes vzgojen ampak sori kompleks je močno opazen).
Glede westijev...ne vme no če bi šla čivava in cezar skupi, ker cezarji so izredno dominatni in holjo bit glani, tle se bo pa čivava hitr mal zapostavljeno počutla glede na to da je prva pri bajti.
no če se vrnem na prvi post bi ti glede na zahteve priporočal cezarja - zakaj. Ker so izrendo pametni in dovolj svojeglavi da ti ne daje vtisa kot da ti je nek suženj. Najbolj mi je pa pri njih všeč da so popolnoma neustrašni in se ne boji praktično ničesar - kar je seveda lahko tudi slabost. Nikoli ampak res nikoli ne bodo lajali v prazno, samo če jih kaj razpizdi, kar bi za yorkšira težko rekel. ti so kar dobro podvrženi lajanju. O čivavi sem pa že napisal kaj si mislim. Aja pa višavci so tud trmasti ko sto mater, tako da tudi če ga pelješ na en res orenk hrib ne bo omagal, ne pa čivave ko jih moraš že na vsakem koraku v naročje vzet
rolleyes-1.gif

No pa ne me prosim ljubitelji čivav napadat, sej so luštni amapk tudi ko sva bla midva v pasji šoli je bilo tam nekaj čivav...o mater vse preplašene, bojijo se vsakega koraka, res rabijo da se vklopijo v "družbo" 30tih psov, mislim ne vem no, ko sem jaz v živo ene 5 čivav spoznal me je minil sam pogled na njih :D sori.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
A je čivava sploh pes...kaj so vse križali da so prišli do tako pritlikavega psa ne bi vedu. V tej pasmi ne najdem ene dobre lastnosti, a je za varnost? je lep?...?
zdaj pa naj se hitro oglasijo zakompleskane lastnice
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
No pa ne me prosim ljubitelji čivav napadat, sej so luštni amapk tudi ko sva bla midva v pasji šoli je bilo tam nekaj čivav...o mater vse preplašene, bojijo se vsakega koraka, res rabijo da se vklopijo v "družbo" 30tih psov, mislim ne vem no, ko sem jaz v živo ene 5 čivav spoznal me je minil sam pogled na njih
No, jaz imam ravno drugačne izkušnje s čivavo. Pri nas jo imamo eno leto in ni čisto nič preplašena in je problem, da se sploh ne zaveda, da je majhna. (pri veterinarju je skočil v rottwailerko, ki ga je nekaj ovohavala, da se je reva cvileče umaknila), vendar, ko jo bo en pes nazaj šavsnil bo po njej in se je sploh ne upam spuščat tam, kjer so psi, ki jih ne poznam. Tiste pse, ki jih pa pozna ima pa izredno rad, se lovijo, valjajo, grizejo...
Ne spada v tisto skupino živčnih čivav, ki histerično skačejo in obgrizejo vse živo (tudi take sem že videl) in je problem, ker je tako ljubek, da ga vsak hoče pobožat vendar takrat pa šavsne kot se zagre
frown-1.gif
in moram kar naprej ljudi odganjat naj ga ne poskušajo božat ker šavsne, vendar me oni samo debelo gledajo.
Drugače je to pes, ki spada med dobre čuvaje in izredno inteligentne pse.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
No najin rotvajler je do majhnih psov in mladičev prestrrašen...se jim kr umika
grin1.gif
Po moje zato, ker jih ne jemlje sebi enake ampak se na nek pasji način boji, da jim ne bi kaj storil, če bi se igral z njimi...včasih jih sploh ne porajta.

Ena anekdota: greva midva na sprehod in mimo pride par s čivavo...in ženska takoj dvigne kužka in praša "Ali je nevaren"...in moj odgovori: "Ne, lahko bo pa ljubosumen, ker se on ne more v naročju nosit."
grin1.gif

No sej, na splošno dosti ljudi sprašuje, če je nevaren, napadalen, se ga ogibajo v loku...pol pa ko ga vidijo, kako plava in tauha v vodi pa vsi "iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
srce-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Z dviganjem psa tudi jaz včasih rešujem situacijo. Pred časom gre proti meni lastnica s privezanim ovčarjem in ko je njen pes zagledal našo čivavo se je začel divje zaganjat in deset metrov pred mano ga ženska izpusti
bonk.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Se je tudi nama že zgodilo, da je 10-letna punčka ven peljala zlatega prinašalca in ko je ta videl naju s psom, je zalaufal proti nam in deklica ga je samo spustila...še dobro, da je bil najin privezan in da sem hitro zagrabila vrv od prinašalca in ga zvlekla stran (čeprav nikoli ne moreš vedet, da te ne bo šavsnil tuj pes...)., tako da na srečo ni bilo hujšega.
crazy1.gif

Je pa to bedarija, da ima lastnik psa, ki ga ne more zadržat & obvladat. Jst naše "džukelo" niti pod razno ne morem sama ven peljat...sej je načeloma priden, ubogljiv, poslušen pes...samo, če bi pa nekdo skakal vanj in renčal,bi pa sigurno nazaj skakal in se zaganjal...in ga ne bi mogla zadržat. Tako, da gremo vedno v troje na sprehod.
priden.gif