Citat:
No pa ne me prosim ljubitelji čivav napadat, sej so luštni amapk tudi ko sva bla midva v pasji šoli je bilo tam nekaj čivav...o mater vse preplašene, bojijo se vsakega koraka, res rabijo da se vklopijo v "družbo" 30tih psov, mislim ne vem no, ko sem jaz v živo ene 5 čivav spoznal me je minil sam pogled na njih
No, jaz imam ravno drugačne izkušnje s čivavo. Pri nas jo imamo eno leto in ni čisto nič preplašena in je problem, da se sploh ne zaveda, da je majhna. (pri veterinarju je skočil v rottwailerko, ki ga je nekaj ovohavala, da se je reva cvileče umaknila), vendar, ko jo bo en pes nazaj šavsnil bo po njej in se je sploh ne upam spuščat tam, kjer so psi, ki jih ne poznam. Tiste pse, ki jih pa pozna ima pa izredno rad, se lovijo, valjajo, grizejo...
Ne spada v tisto skupino živčnih čivav, ki histerično skačejo in obgrizejo vse živo (tudi take sem že videl) in je problem, ker je tako ljubek, da ga vsak hoče pobožat vendar takrat pa šavsne kot se zagre
in moram kar naprej ljudi odganjat naj ga ne poskušajo božat ker šavsne, vendar me oni samo debelo gledajo.
Drugače je to pes, ki spada med dobre čuvaje in izredno inteligentne pse.