Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Evo, spet se javljam, glede na to, da sem tisto leglo zamudu....
Kdo ve za kako vredu leglo, ki bo nekako čimprej?
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Meni se zdi, da dobrih nemških ovčarjev sploh več ni, vsaj v Sloveniji ne, vsi so neki mali, šibki. Pred 15-20 leti si imel v Sloveniji res zelo lepe primerke nemških ovčarjev, takrat je to bil med psmi kot BMW med avti.
Omisli si kaj takegaCitat:
Tko je, psa bi se nekako zdej rablo, ker je zadne čase povno ciganov okoli, so nam že žleb vkradli....
Citat:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Kupi si Belgijskega ovčarja. Brihten je ko 100 hudičev in dober čuvaj. Jaz imam same lepe izkušnje s tem psom.Nikoli ga nismo šolali, pa je vedel več kot marsikateri učen pes...
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Kupi si Belgijskega ovčarja. Brihten je ko 100 hudičev in dober čuvaj. Jaz imam same lepe izkušnje s tem psom.Nikoli ga nismo šolali, pa je vedel več kot marsikateri učen pes...
To je pa res nespameten predlog. Poznavalci bodo že vedeli zakaj.
Drugače pa, glede nemcev... dobre delovne linije pri nas naj bi imel Hari Arčon. Je kolegica za reševanje pri njemu nabavila psico in mala je zakon. Je pa pred nabavo seveda dodobra preverila.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ meni so razlagali, da so delovne linije malo majse po rasti, nimajo pa tezav z displazijo kolkov v starejsih letih, logicno tudi riti nimajo tako dol spuscene.
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Definitivno to ni pes za povprečnega ljubitelja psov, ampak zahteva ogromno posvečanja , pravo vzgojo in strogega in pogumnega
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ meni so razlagali, da so delovne linije malo majse po rasti, nimajo pa tezav z displazijo kolkov v starejsih letih, logicno tudi riti nimajo tako dol spuscene.
Hrbtenica ostaja v enakem naklonu načeloma, le zaradi velikosti (nižje tace in krajša hrbtenica) se je manj opazi.
Sicer pa delovne linije se razcepijo na force in sniff. Pri force je pomembna rast saj so psi za pregon in dilerje za vrat iz kleti ven vlečt,
medtem ko je pri sniffu pomembna le volja do igranja in izrazita koncentracija. Torej ti ki iščejo drogo, v US ogromno delajo kar z
križanci ipd.
Iskanje droge je zanj igra,povprečen pes ostane koncentriran do 10 minut, US forces rabijo takega ki mu je to v veselje in je zagnan
par ur skupaj. Pri slednji veji je rast nepomembna, jemljejo vsakega mladiča ki ima te osnove izrazito povdarjene, nevem pa kak jih
analizirajo, predvidevam da z igro in strokovnjakom na povodcu.