Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
morda poznas tudi del zgodbe, ce te slucajno ujamejo na kontroli ?
Cena dizla danes znaša 1,143€, cena kurjača pa 0,743, razlika je 40 centov na liter.
Povprečna poraba enega dizla je 6,5l, kar znese na 40k letno (za manj se dizla niti ne splača imet) pribljižno 3000€.
Če vsipavam kurilkota je ta matematika 1914€. Profitiral sem več kot tisoč evrov. To je ena debela plača.
V desetih letih sem s tem pokril celotno vsoto ki sem jo zgubil od nakupa novega golfa do danes ko ga po desetih letih prodajam.
Danes dam za golfa za 14k, po desetih letih ga pa prodam za 14k. Če me razumeš kaj govorim.
Da kupiš enega poceni dizla, recimo še vedno novega a prejšn model polota, mislim da bo cena za dizla okol 10 jurjev,
če še ga lahko kje dobimo, sicer pa vzamemo minimalno rabljenega pri prvi leasing hiši. In če pol res z njim delaš okol
3,3k mesečno imaš več kot pol leasinga plačanega. Da delaš 80k letno (sicer si to težko predstavljam, ampak gre)
ti leasing plačuje zgoraj napisana matematika.
Zdaj si pa predstavljaj družino ata, mama, sin, ki v enem letu našparajo 3k samo na gorivu, v desetih je to 30k, v dvajsetih letih
govorimo o našparani garsjoneri. Al pa takoj o stanovanjskem kreditu 250€ na mesec, in lahko tega sina takoj vselimo.
Vse na račun kurjača.
Oprosti, ta matematika je predobra. Če imaš soliden avto, je možnost da te kontrolirajo majhna.