Novi Prius

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Že ima kdo? Kako se zadevica kaj obnese?
Kakšen poseben razlog zakaj je garancija na akumulatorje zmanjšana na 100.000 km?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Prius je trenutno zelo ugoden s ceno za osnovni model 24.990 €(v bistvu je to skoraj popolnoma opremljen avtomobil avtomatska klima, ABS, ESP, zračne blazine in zavese, več funkcijski zaslon, brezstopenjski avtomatski menjalnik,.....) Če bi kupoval kaj v tem razredu in do te cene bi ga sigurno kupil. Glede na prejšnjo generacijo je vožnja s tretjo še udobnejša, tišja, pa tudi tovarniško izmerjeno porabo je mogoče brez problemov doseči. Zdaj zakaj so znižali garancijo na 100.000 km za akumulatorje nebi vedel. Pet let ali 100.000 km je kar dolga doba. Večina evropskih vozil ima klasično garancijo dve(DVE) leti za klasiko pa nobeden ne dela prevelikih problemov.

Pred kratkim sem imel priložnost voziti priusa druge generacij, ki je imel prevoženih 160.000 km pa se akumulatorjev ni nobeden dotaknil v vseh 160.000 km oziroma 6 letih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Jah, če delaš 10 tisoč km letno potem te garancija ne boli, vendar dvomim, da taki kupijo Priusa. Mene recimo znižanje na 100 tisoč km zelo boli.
A se da kaj shendlat pri ceni? Pa makar npr. brezplačne servise.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.639
4.372
113
Ne sekiraj se preveč, Toyota itaq vse zamenja pa če je v garanciji ali ni samo malo jim zatežiš pa ti bodo ustregli

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Se opravičujem ker se vtikujem v to temo, kak rang avtomobila pa je ta Toyota Prius da osnovni model stane LE 25.000€? Meni avtomobil ni nič posebnega in tudi 25.000€ ni malo denarja za tak avtomobil z "osnovno" opremo? Je morda zato tako drag ker je pač hibrid? To je res da kvazi "ekologija" stane, to se pa strinjam...

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Dejmo podjeb... pustit za kakšno drugo temo. Ali je vreden 25 tisoč eur ali ne, je na posamezniku. Vsekakor pa to ni Audi, to že vemo.
evil.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.413
113
Pomurje
Dobim ga v torek. Executive Navi IPA.

Nad porabo sem navdušen, gume bi imel rajši 16col in malo bolj mesnate. Vse ostalo je OK.

Lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Njavečji problem Priusa je, da imajo glupe pakete opreme ... Pri priusu recimo ne moreš dobiti enih ubogih parkirnih senzorjev, za usnjen volan moraš vzet kar lepo opremo SOL ... No ja, itak je treba Sol vzet, drugače si brez tempomata, pametnega ključa in senzorja za dež (pa čeprav se meni ne zdi smiselno doplačevat za 17" gume). Sicer je pa to tipično za vse tojote.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Na italijanskem Quattroruote se je pred kratkim oglasil bralec, ki je s Priusom prevozil cca 500.000km in vecjih tezav ni imel. Menjali so mu pa akumulatorje.

Osebno bi za dolge voznje izbral raje dizla. Bencin je po evropi drasticno drazji od dizla in tudi na daljsih voznjah poraba Priusa ni ravno tako ugodna. Racunica v Nemciji (npr), kjer je razlika med bencinom in dizlom vec kot 20 eurocentov .... ni ravno navdusujoca

Drugace pa: Prius je dober avtomobil. Meni osebno je vsec.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Njavečji problem Priusa je, da imajo glupe pakete opreme ... Pri priusu recimo ne moreš dobiti enih ubogih parkirnih senzorjev, za usnjen volan moraš vzet kar lepo opremo SOL ... No ja, itak je treba Sol vzet, drugače si brez tempomata, pametnega ključa in senzorja za dež (pa čeprav se meni ne zdi smiselno doplačevat za 17" gume). Sicer je pa to tipično za vse tojote.

Mene tudi najbolj moti, da modelu za 25k EUR falita ravno tempomat in usnjen volan. V principu se raje odpovem HUD displeju za to dvoje prej omenjeno. Razlika v ceni za SOL je pa prevelika. Pametni kljuc je tudi v osnovnem modelu noter, samo da prime samo na voznikova vrata. Za 90% folka cisto OK.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Že ima kdo? Kako se zadevica kaj obnese?
Kakšen poseben razlog zakaj je garancija na akumulatorje zmanjšana na 100.000 km?

Mene tudi moti, da niso obdrzali podaljsane hibridne garancije, temvec so jo poenotili z ostalimi deli avta. Naceloma s temi sklopi ni tezav, vendar od viska glava ne boli.

Najvec uporabniskih informacij o Priusu in to s celega sveta pa dobis na sledecem forumu:
http://priuschat.com

Moj Prius ima trenutno 67 k km in do sedaj ni bilo nobene tezave sploh.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
No malo se pa lahko hecam.
wink-1.gif
Sicer pa je glasen toliko, kot stopiš na gas. Če pospešuješ umirjeno in če na ac ne nabijaš prek 130 je čisto normalno vse. Žre pa okoli 5,6 v povprečju.

That being said ... če bi bil pripravljen skeširat dodatnih 5-7k eur bi verjetno raje nabavil novega Priusa. Tako se pa še odločam med rabljenim priusom 1st gen in novim insightom ... pri opremi ne delam kompromisov, raje grem en cenovni razred nižje.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Živjo!

Nekaj me zanima...
tule v firmi ob kofetih včasih pametujemo, kaj pomenijo hibridi za gospodarstvo itd.
Sedaj me pa zanima, koliko kaj pridejo servisi za tak avto? Če lahko recimo poveš cene, kar si do sedaj servisiral (redni servisi).

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Se opravičujem ker se vtikujem v to temo, kak rang avtomobila pa je ta Toyota Prius da osnovni model stane LE 25.000€? Meni avtomobil ni nič posebnega in tudi 25.000€ ni malo denarja za tak avtomobil z "osnovno" opremo? Je morda zato tako drag ker je pač hibrid? To je res da kvazi "ekologija" stane, to se pa strinjam...

Ja ekologija stane, samo raje vzamem novega golfa za 15 in imam 10k€ za koliko? 10 let nafte? 20 let kurilnega olja? Medtem
ko bi moral tisto spako grdo še dalje vlagat dnar za gorivo. (da ne govorim o tem da golfa prodaš med dopoldansko malico če treba)

Sploh da ne govorim da nekateri primerki koštajo po 30k.

Za 25-30k si raje vzamem novo hondo akord dizlaša, pasata cc, eh sploh nebom našteval dalje, ker nevem kak človek lahko kaj takega
sploh kupi. Da ne govorim o tem da ga prodaš mogoče v enem letu.

Pa kak je pa grd. Pa ne mi z lepota je relativna, pa nemorem se s tem peljat po mestu, ljudje me ja poznajo no.
Pa to se mi na semaforu vsi smejejo, da morem na silo dat temnit šipe. Al pa cena rezervnih delov... Ni mi res ne...

Bi radi šparali zares? Vozite na kurilca.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bi radi šparali zares? Vozite na kurilca.

V temi o ceni bencina sem te vprasal kako je z morebitnimi kaznimi in katera zakonodaja to pokriva, pa nisem zasledil odgovora. Ker je videti, da ves mnogo o voznji na k.o., morda poznas tudi del zgodbe, ce te slucajno ujamejo na kontroli ?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
morda poznas tudi del zgodbe, ce te slucajno ujamejo na kontroli ?

Cena dizla danes znaša 1,143€, cena kurjača pa 0,743, razlika je 40 centov na liter.

Povprečna poraba enega dizla je 6,5l, kar znese na 40k letno (za manj se dizla niti ne splača imet) pribljižno 3000€.
Če vsipavam kurilkota je ta matematika 1914€. Profitiral sem več kot tisoč evrov. To je ena debela plača.

V desetih letih sem s tem pokril celotno vsoto ki sem jo zgubil od nakupa novega golfa do danes ko ga po desetih letih prodajam.
Danes dam za golfa za 14k, po desetih letih ga pa prodam za 14k. Če me razumeš kaj govorim.

Da kupiš enega poceni dizla, recimo še vedno novega a prejšn model polota, mislim da bo cena za dizla okol 10 jurjev,
če še ga lahko kje dobimo, sicer pa vzamemo minimalno rabljenega pri prvi leasing hiši. In če pol res z njim delaš okol
3,3k mesečno imaš več kot pol leasinga plačanega. Da delaš 80k letno (sicer si to težko predstavljam, ampak gre)
ti leasing plačuje zgoraj napisana matematika.

Zdaj si pa predstavljaj družino ata, mama, sin, ki v enem letu našparajo 3k samo na gorivu, v desetih je to 30k, v dvajsetih letih
govorimo o našparani garsjoneri. Al pa takoj o stanovanjskem kreditu 250€ na mesec, in lahko tega sina takoj vselimo.

Vse na račun kurjača.

Oprosti, ta matematika je predobra. Če imaš soliden avto, je možnost da te kontolirajo majhna.