Novi polo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Ja saj osnova bo ista, le LCD ekran bo treba stran vzet, s klimo bo verjetno tudi bolj tak tak..osnovna bo 'navadna' klima, volan verjetno brez funkcijskih tipk..itd.
Ima pa tale s slike identične sedeže, ko jaz v mojem
grin1.gif
.

(opazil pa sem naslon za roko....upam da bo serijsko noter!..ker to je pa zlata vreden pripomoček).

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tile imajo vrjetno malo več opore
tongue-1.gif
.
Sm pa šele dele vidu, da ima tudi naslonjalo za roko spredaj
grin1.gif

Po drugi strani je pa kr mal logično, da ga ima, če mu pa ni treba ročno prestavljat prestave
aplauz.gif
.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Edit: A si to dopisal, k jz tega prej nisem videl...
grin1.gif

sem ja
aplauz.gif
,pa nisem takoj opazil da je a sliki (ga pa osebno pogrešam pri svojem...ali da rečem drugače..pri Passatu je idila, ker je noter).

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
..ksz

Kaj sanjate o nekih astronomskih cenah......saj nebo pri nas tak....če zaj novi GTI stane nekje okol 18 jurjev....

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Fiesta nima tu kaj praskat, avto lep, notranjost lepo obdelana, všeč mi je da izgleda vse skupaj malo bolj masivno, žal pa na račun tega trpi prostornost, jaz s 187 cm sem moral dati sedež čisto nazaj da sem imel za noge dovolj prostora, tudi v višino mi ga zmanjkuje, res pa da morda bi sedež lahko šel nižje, tega pa nisem nastavljal, tako da ne vem v kaki poziciji je bil. Čisti avto za mestno vožnjo, tudi sedeži niso neki biser ker so klopce, šele oprema sport (ki je trenutno itak ni) ima ok zice. tudi le 2 airbaga ima serijsko, največ pa 5.

To je to, kdo manjši bo težko našel kaj kar bi ga motilo, tako da večinoma moje graje gre na to da sem prevelik za avto
smile-1.gif
moj stari punto ga v prostornosti šiša z lahkoto.

Vsaj doplačila niso preveč draga. MP3 radio in usnjen volan recimo celo serijska
smile-1.gif
All in all, Fiesta je zelo dober avto, ampak ne verjamem da je lahko Jazzu ali Polu neka konkurenca.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Avto je (pre)drag, se strinjam. Pogled na notranjost v primerjavi z dotičnim japoncem, razkrije zakaj je tako:

Toyota Yaris

2007-toyota-yaris-interior.jpg

Novi Polo

1783859558.jpg

Pa tudi če primerjamo sedanjega VW Pola, je razlika očitna. Azijci pač šparajo na notranjosti avtomobila in je zato vse skupaj žal zelo bogo, čeprov so sami avtomobili dobri in vzdržljivi.

Imaš prav. Yariska vsaj zgleda. Tele škatlaste oblike od novega polota pa bolj pašejo v leto 1995.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.106
113
No 1,6 TDI(90KM) zana biti zanimiv, ker mislim da na njega ne bo treba plačati DMV -ja ker je izpust Co2 samo 109 gramov.

Naj me kdo popravi če se motim..

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.106
113
Bo držalo ,do konca leta meja pa je 110 gramov
aplauz.gif

6. člen

Osnova za davek je prodajna cena posameznega novega motornega vozila, ki ne vključuje tega davka in davka na dodano vrednost, pri uvozu pa vrednost, določeno v 22. členu zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98).
Davek od posameznega novega motornega vozila se plačuje po naslednjih stopnjah od davčne osnove iz prejšnjega odstavka:

------------------------------------------------
Če znaša davčna osnova Stopnja
------------------------------------------------
do 1,0 mio SIT 1,0
nad 1,0 mio SIT do 1,4 mio SIT 1,4
nad 1,4 mio SIT do 1,8 mio SIT 2,0
nad 1,8 mio SIT do 2,4 mio SIT 3,5
nad 2,4 mio SIT do 3,0 mio SIT 5,0
nad 3,0 mio SIT do 4,0 mio SIT 7,0
nad 4,0 mio SIT do 5,0 mio SIT 9,0
nad 5,0 mio SIT do 6,0 mio SIT 11,0
nad 6,0 mio SIT 13,0
------------------------------------------------Davek na promet rabljenih motornih vozil in drugih motornih vozil iz drugega odstavka 3. člena tega zakona se plača po stopnji 5% od nakupne cene, če ta cena ustreza prometni vrednosti. Če nakupna cena ne ustreza prometni vrednosti, je davčna osnova prometna vrednost teh motornih vozil, ki jo ugotovi davčni organ v kraju sedeža oziroma stalnega prebivališča davčnega zavezanca.

6.a člen

Ne glede na drugi odstavek 6. člena tega zakona, se za nova motorna vozila, proizvedena ne prej kot 1. januarja 2003 in katerih uradna specifična emisija ogljikovega dioksida ne presega 110 gramov na prevoženi kilometer, davek ne plačuje do 31. decembra 2009.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Imaš prav. Yariska vsaj zgleda. Tele škatlaste oblike od novega polota pa bolj pašejo v leto 1995.

Zanimivo. Meni pa zalomi smeh in nato žalost, ko pogledam notranjost Yaris-a (pa še marsikaterega Japonca).

No ja, vsakemu svoje.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Še moj stari model polota, ki je tudi avtomatik:

Sicer pa se mi zdi, da je spredaj novi polo lepši, odzadaj pa so ga zelo zgrešili, preveč je podoben kakšnemu Fox, Fiatu al pa Kii. Notranjost pa stardard nemška, vendar kot je že nekdo omenu, veliko teh stvari je treba doplačat, kot npr. avt. klima, navigacijam itd.
Se plača najbrž pogledati za novo Ibizo, ki je na zunaj lepša kot polo, notri pa kar podobna.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Avto je (pre)drag, se strinjam. Pogled na notranjost v primerjavi z dotičnim japoncem, razkrije zakaj je tako:

Toyota Yaris

2007-toyota-yaris-interior.jpg

Novi Polo

1783859558.jpg

Pa tudi če primerjamo sedanjega VW Pola, je razlika očitna. Azijci pač šparajo na notranjosti avtomobila in je zato vse skupaj žal zelo bogo, čeprov so sami avtomobili dobri in vzdržljivi.

Pika na i.
467716-post_slo.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Razlika je tudi v profi fotografiji top modela vsega lepo namazanega v foto salonu plus rahlo pofotoshopanega ter zmazku narejenim s telefonom in avta s parkirišča neke čudne države, ki ni Slovenija.
smile-1.gif

Ker če se gremo isto igro:

t9_yar09_car_gal_024_prev_tcm507-858704.jpg

t9_yar09_car_gal_026_prev_tcm507-858710.jpg

t9_yar09_car_gal_022_prev_tcm507-858698.jpg

Slike so iz websajta Toyota Slovenija.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
Wau
grin1.gif
Pelji se proti soncu s temule "space wagonom"... Pa brez zamere, če imamo različne okuse.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Tako ja, super da si dal tole gor (škoda edino, da nimamo take fotke osnovnega Pola). Meni je VWjeva notranjost še vedno svetlobna leta pred Toyotino, pri slednji so mi sploh mimo instrumenti na sredini armaturne, da o obupnih gumbih prezračevanja niti ne govorim. Moje mnenje seveda.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz....
če polotu odvazmemo avt. klimo in navigacijo in si predstavljamo da bodo tam 3je krogi za nastavitev ventilacije in klasični VAGov cd radio bo tudi polo zgledal bolj bogo notri.no sicer se pa moramo zavedati da so to mali avtomobili

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz....
če polotu odvazmemo avt. klimo in navigacijo in si predstavljamo da bodo tam 3je krogi za nastavitev ventilacije in klasični VAGov cd radio bo tudi polo zgledal bolj bogo notri.no sicer se pa moramo zavedati da so to mali avtomobili

Sicer sem že n-krat povedal, da se ne gre za opremo, ampak ok. Karkoli bo v osnovni verziji Pola, bo težko tako obupno kot tale CD predvajalnik v Yarisu ter trije ogromni okrogli gumbi za nastavitev ventilacije. Avtomatska klima v Yarisu sicer še nekako zgleda ...