Novi polo

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Bi se kr strinjal. Toyotina centralno pozicionirana plastik fantastik armaturka je res ogabna. In potem še tista 2 prazna prostora levo in desno od armaturke. Res, da Polo tud ni doživel hudega stilskega preporoda notranjosti ampak, če primerjam top modela Yariske in Polota je Polo neprimerno lepši in bolj elegantn.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Kak sploh lahko primerjate polota z jariko.....sramota
crazy1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Že vidim, da VW fani orgazmirate.
smile-1.gif

Jaz sicer vozim produkt VW koncerna. Pri avtomobilih gotovo ne prenašam naslednjih zadev:
-merilniki na sredini armature
- prikaz hitrosti in obratov s številkami, zadnej čase to prakticirata Renault in Citroen
- to, da nisem sam sposoben zamenjati pregorele žarnice
- inflacija raznoraznih finkcij na vrtljivih stikalih obvolanskih ročic

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Verjetno Blue Motion varijanta? Drugače pa so te meritve porabe in emisij v Evropi zrele za prevetrit. Tako, kot je EPA prevetrila reči v ZDA kako leto ali dve nazaj, da so navedene cifre postale bolj blizu realni povprečni uporabi avtomobila in ne produkt optimiziranja vozila zgolj za določen dokaj omejen test porabe.

Ogo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Po moje tudi nekaj v tem smislu. Ker jaz imam za mojega 1.4 TDi 70 povprečen izpust 119 gramov. Torej bi moral ta motor porabiti načeloma še manj (skoraj 10 %).

Koliko manj?

Povprečna poraba umirjene vožnje

Za trenutni 1.4 TDI 80 BlueMotion je deklariranih 99 g na prevožen kilometer.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kje vraga si našel Yarisko za primerjavo
grin1.gif
.

Mene tta avto bolj spominja na 'jajček' kot na kaj resnega v segmentu do 4-ih metrov. (govorim za star model...novi dvomim da je dosegel neko revolucijo): sedeži so bog pomagaj, armatura...ma da najdem modela, ki je postavil števček (in še to digitalnega) tam kjer je. Uporabljenim materiali...ravno toliko da stojijo na mestu. Sicer avto sam po sebi je tih (motor), samo slišiš pa v dežju vsak kamenček na blatnikih. Vožnja nič posebnega, menjalnik tudi ne (na občutek igračkast). Prostor je primeren dolžini...nič od nič.
Tako da....ta avto je pretirano predrag za to kar ponuja.

Ob bok novemu polu bi kvečjemu lahko postavil Hondo Jazz....pa kot kaže bosta tekmovala tudi v cenovnem rangu
crazy1.gif

Ne vem kako je kaj stanj ez novo Ford Fiesto...ta na prvi pogled tudi ne deluje slabo, pa nova Ibiza.

Fiesta:

Kar se pa avta samega tiče pa mislim da jo je že SJTV kurcal, preslaba serijska varnostna oprema (brez ESP, samo 2 ab), pa podiranje zadnje klopi ki je če jaz prav razumem kot pri Fiesti letnik 91 (medtem ko je konkurenca izumila že nešteto načinov variabilnosti) drugače pa zelo dinamično podvozje (pač kot vsi Fordi značilno), pa dizajn, ki je trenutno bejbam ful všeč - moja bi takoj imela, čeprav se kar zdrzne ob besedi Ford (k jo jst malo preveč zajebavam k ma francoza
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Verjetno Blue Motion varijanta? Drugače pa so te meritve porabe in emisij v Evropi zrele za prevetrit. Tako, kot je EPA prevetrila reči v ZDA kako leto ali dve nazaj, da so navedene cifre postale bolj blizu realni povprečni uporabi avtomobila in ne produkt optimiziranja vozila zgolj za določen dokaj omejen test porabe.

Ogo

Bo kar za navadno veljalo Blue Motion bo dobil 1,2 TDI , ki bi izdihnil 87g/km CO2, vsaj tako pišejo v autobildu.
603312-scan00031.jpg

Priponke

• 603312-scan00031.jpg
    603312-scan00031.jpg
    69,6 KB · Ogledi: 89

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Meni je izredno vsec. Cene, ki sem jih prebral v pdfju malo visje se mi pa zdijo astronomsko visoke. Bodo morali dati kar nekaj popusta, ce bodo zeleli (vsaj v Sloveniji) kaj prodati. Posebej v recesijskih casih.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Nekdo je omenjal število airbagov. Moj yaris jih ima devet (9!). Je pa letnik '06, 1.3, paket opreme stella (koliko sploh je tedaj imel golf airbagov
confused-1.gif
). Cena yarisa je bila 3,2 mio SIT (vračunano še nekaj dod. opreme + 5v). Varnost je pri yoti na malenkost višji stopnički kot design, če že primerjamo z drugimi proizvajalci. Tudi ne trdim, da je yaris notri lep, je le zelo praktičen in uporabniško naravnan (4je predali za drobnarije + tako pri vozniku kot sovozniku po dve mesti za shanjevanje 0.5l plastenk,...).

Kar se tiče sredinskih merilnikov (digitalnih). Tudi mene je to sprva motilo, ampak sem se nanje navadil v parih dneh, tko da ne vem, zakaj takšno negodovanje (če vas pa že toliko moti, si pa nabavite ene 10 tistih aftermarket števcev in jih občudujte
shocked-1.gif
).

No, to je zgolj skozi moje oči. Sem bolj praktik.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem tudi menil, da so digitalni števci nekaj obupnega v avtu. (pač slabe izkušnje v uporabi med digitalno in analogno ročno uro), vendar sedaj, ko večkrat vozim Twingota mi je prav všeč. Nekako lažje kontroliram hitrost in jo težje prekoračim.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Men osebno tut sede če je hitrost digitalna, ne vidim nobene slabosti tukaj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Jaz sem tudi menil, da so digitalni števci nekaj obupnega v avtu. (pač slabe izkušnje v uporabi med digitalno in analogno ročno uro), vendar sedaj, ko večkrat vozim Twingota mi je prav všeč. Nekako lažje kontroliram hitrost in jo težje prekoračim.

seveda, ker jo s twingotom tezko prekoracis
grin1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
KSZ

Jaz sploh ne kupim več avta z analognimi števci, sploh pa na totalno nepregledni lokaciji - pri volanu. Edina boljša reč od števcev visoko na armaturki je še Head Up Display. Vse ostalo je, enkrat, ko si navajen na ta prave reči, pač jajc. Tako kot to v novem Polotu.
evil.gif

Enako, ko enkrat imaš avtomatski menjalnik, je ročni, pač jajc.
evil.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sorry ker tu sprašujem in smetim VW polo temo.

Kako se HUD obnese ponoči? Je moteč? Verjemi da ne vem, kako izgleda ponoči gledat skozi steklo, na katerem imaš še množico drugih 'podatkov'.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Vprašaj bojne pilote na nočnih misijah. Očitno jim ni moteč.
smile-1.gif

HUD ponavadi prikazuje le ključne podatke, ne vsega šrota. Recimo pri novem Lexusu prikazuje v osnovi le hirost. Po potrebi še spremembe smeri vožnje za navigacijo ter na hitro nastavitve radia in podobnih reči, ki pa po nekaj sekundah izginejo, da ni inflacije podatkov. Pa intenziteta svetlobe je seveda ponoči precej nižja.

Nazadnje urejeno: