Novi Passat

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
a ves tist, k slovenc nabavi passata, "da ne bi izstopal". pol pa gor vrze r paket in 19"

btw, 911 je se vecja kanta kar se prostora tice - da ostanemo pri istem koncernu

Zdaj pa mesas dva cist razlicna avta

Passat in a4 se da primerjat 911 pa tezko druga liga se ti ne zdi???

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Misliš rečt prva liga.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ok, če ti tako praviš.
grin1.gif

Sicer pa nikjer nismo govorili o prostoru, temveč o kvaliteti vožnje, na katero vpliva zvočna zatesnjenost, vsi pripomočki (malo preveri, kaj vse A4-ka (lahko) ima, pa Passat nima) in nenazadnje tudi kvaliteta materialov in vse možnosti individualizacije.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
zvočna zatesnjenost, hehe, ta je za posebno obravnavo...
na mojemu imam dvojna stekla z zvočno izolativnostjo. in pojavi se problem... kadar ne poslušam radia se prav nadležno slišijo kovančki, otroške frnikole in ostala kramica v sedežnih predalih ipd.
in dilema? pospraviti ali kupiti ultra premium avto, ki ima predale na mehko tapecirane? pa vsaj meridianov sound system, da če že kaj "ujagaš", da jih že basi slečejo...
smile-1.gif
naaah, ni to zame...

@mtl, sem pregledal konfigurator Audija...
prav fini občutek nategnjenosti dobiš, ko izbereš opcijo za 500 EUR, ki je povezana z obveznim nakupom 4ih dražjih podopcij, tako da te skupaj pride 5k!
avtomatska klima za doplačilo pri avtu, katerega serijski model pride 45.000EUR??? wtf?

po mojem izboru nekako primerljiva konfiguracija me pride 82.000 EUR, 21k več kot pri passatu.

kakorkoli že, ne bi imel, razlog sem napisal v prejšnjih postih...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Tvoji razlogi so razumljivi in korektni, saj ne trdiš, da je Passat boljši kot A4, temveč zakaj si se ti odločil za Passat-a. Popolnoma jasno in korektno.
Tisto zgoraj me pa spominja na kupce Octavij, ki so pred desetletjem ''strokovno'' ugotovili, da so dobili enak avto kot A4 za pol cene
grin1.gif
. Mnjah.

Aja, še komentar na cene dodatne opreme: to ti je pač premium
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
epsko, zdaj "smo" se začeli hvalit kdo je dal več za passata in kdo ga je bolj okranclal...pazi, da ne bo izstopal. In da je potem boljši kot premium kasta. Sicer pa vem kdaj se dogajajo takšni mimo suni, podobno kot z avti za 200kilo.. Vse gre na firmo, tisto pa potem plačajo sužnji..pa tudi gre. S svojim denarjem bi ravanl precej bolj racionlano, oziorma kaj dobiš za tistih 60 kilo.

forum res vse prebavi.

Vrtam luknjo v koleno, kot pa 60kilo za passata. Zakaj ne 50 kilo za kio?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ok, če ti tako praviš.
grin1.gif

Sicer pa nikjer nismo govorili o prostoru, temveč o kvaliteti vožnje, na katero vpliva zvočna zatesnjenost, vsi pripomočki (malo preveri, kaj vse A4-ka (lahko) ima, pa Passat nima) in nenazadnje tudi kvaliteta materialov in vse možnosti individualizacije.

stari bluzis nebuloze

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Če je res kdo dal 50k za novega Passata je to največji strel v koleno, takj človek očitno preveč denarja (ta avto bo zgubil v dveh letih polovico =25keur=1.000 eur na mesec!) vozil pa se bo isto kot nekdo ki je dal za rabljenega 4 leta starega 12k in se bo vozil za 200 na mesec......

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.736
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Če je res kdo dal 50k za novega Passata je to največji strel v koleno, takj človek očitno preveč denarja (ta avto bo zgubil v dveh letih polovico =25keur=1.000 eur na mesec!) vozil pa se bo isto kot nekdo ki je dal za rabljenega 4 leta starega 12k in se bo vozil za 200 na mesec......

Prvo je treba bit posten do samega sebe in si reci, da smo mu fous.
smile-1.gif
Ne zaradi Passata, ampak zaradi 50k.
Kako se vozi v primerjavi s poceni Passatom, Superbom ali A4, pa itek ne ve 99.9%.
smile-1.gif

Jaz se strinjam z mtl, vec jih bo cez 3 leta fajn opremljenih za dobro ceno. Janez bo seveda za isti denar raje imel novega basic. Vsakemu svoje, slovenci smo dobili fovsijo.
smile-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
za takšno razmišljanje so stari zmahani pasati

tistim, ki si lahko privoščijo, pa nekaj pomenijo tudi ostale stvari poleg ugodnega premikanja od točke a do b

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Oh joj... res se bo čez 2 leti vozil kot nedo drug za 200 eur na mesec. Ampak pri vseh gajbah je vprašanje ali kupiš novega ali rabljenega boljšega. Meni tudi razni poštarji rečejo; "Pa kaj si nor 19k si dal za eno Astro. Za ta denar bi kupo 5 let starega A6. Veš kaaaaaki avto je to..." Ma ne,... lahko bi kupil 5 let staro Astro, če že primerjama, nebi rabil jemat kredita, pa še denar bi ostal da frocom kupim 2 bicikla, komptel smučasrsko opremo in gremo 3x na dopust... Ne moreš primerjat novega avta s starim, pa bilo kak nivo opreme.

Sploh pa se bo čez 2 leti tip vozil spet z novim faceliftanim Passatom še z kakim bonbončkom več.

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
55 strani napisanih o neki kisti na 4 kolesa....ocitno se vedno mokre sanje vecine se posebej ko se omenja Passata za 50.000€ plus...🙈🙈🙈

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
zmaga.gif

9 let sem na alterju in opažam, da se velika večina ni kaj veliko spremenila ( navkljub temu, da so 9 let starejši ).

Debata v avtu za 50k €, pri povprečni starosti uporabnikov 30 let je preprosto....vulgarno!

Rajši se k sebi spravite in pojdite živet na svoje; potem boste pa videli, če vam bodo še hodili avti za 50k€ po glavi
smile-1.gif

lp!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Se upam staviti, da oba lastnika Passatov za 50k+, ki sta se javila v tej temi, živita na svojem.
smile-1.gif

To je tudi še en klasičen alter stereotip, ki se v 10-ih letih ni spremenil.
rolleyes-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Tudi luzerji, ki živijo pri mamah in si ne morejo privoščiti avta za več kot 5.000€ so še vedno najbolj glasni okrog tega kako nespametno je kupit nov avto. To se verjetno nikoli ne bo spremenilo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
Problem je pojmovanje,99% ljudi narobe pojmuje lastnino.Ti avti niso njihovi ampak so od firm ali lising hiš,alipa od "bank" kreditirani. Tako da...nikar panike. Pač potrebno bo ugriznit v kislo jabolko in rečt, jaz nimam avta, ampak od tam in tam. Potem 50 kilo ali več postane povsem razumljivo in tudi namen.

Znanka ima v AT dve hiši, pa nobena ni njena, meni pa se kot da je pol TRUMPa. Vse na lising faifng in kredit čez kredit- skoz v finančnem krču in pritiski, kako bo naslednji mesec.. ko zalomi pa osebni stečaj pa nazaj v slovenijo pojokcat. Vsakih 14 dni ima nov avto, spet lizing na fafing
smile-1.gif
epski lajf. Ne hvala. Mi raje brez kreditov.