Novi Passat

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Da ti po regionalki toliko pije po bc.ju verjamem (vzemi si čas in preračunaj bc VS deja ska poraba...da vsaj veš kje si, sicer obcutek je dober a bc običajno laže)

A jaz govorim za omenjanih 150 po števcu in nekaj čez 5 porabe.

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Tukaj pa je povprečna poraba:

Vedno ko polnim rezervoar tudi preračunam in je razlike za 1dcl več kot kot kaže BC, vendar to velja kadar veliko vozim po mestu. Na relacijskih vožnjah pa je BC točen
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
evo, z mojim passatom imam od oktobra do danes narejenih 27.000km in je prvič nevozen...
wink-1.gif

je moja draga najdražja naletela na kamen je šla pnevmatika v franže.
seveda, to je v današnjih časih cel podvig, avto brez rezerve, prazniki,...

aja, da ne omenjam tega, da sem vseeno lahko srečen, saj cela slovenija premore zalogo natanko ene take pnevmatike, tako da novo gumo dobim jutri popoldan, namesto v x dneh...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik legenda pravi:

Vedno ko polnim rezervoar tudi preračunam in je razlike za 1dcl več kot kot kaže BC, vendar to velja kadar veliko vozim po mestu. Na relacijskih vožnjah pa je BC točen
grin1.gif
kW, menjalnik, pogon?

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik legenda pravi:

grin1.gif
kW, menjalnik, pogon?

Passat 2.0 TDI Highline 110kw, ročni menjalnik, rezervno kolo...
zmaga.gif
. Dimenzije gum pa ima vsak vulkanizer, saj niso nekaj posebnega.

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
sprednji pogona ali 4M ?

Kolikor sem sam primerjal porabo med prejšnjima generacijama, je najočitnejši napredek pri mestni in počasni vožnji.

Recimo na AC je bilo zgolj minimalno izboljšanje.

Primerljiva voznika, vozili in hkratna pot.

@elo
nizko presečne pnevmatike?

delovna živina ni lepa
wink-1.gif

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
sprednji pogona ali 4M ?

Kolikor sem sam primerjal porabo med prejšnjima generacijama, je najočitnejši napredek pri mestni in počasni vožnji.

@elo
nizko presečne pnevmatike?

delovna živina ni lepa
wink-1.gif

Sprednji pogon
zmaga.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Daj povej kje se kaj voziš, 58 kmh povprečna lahko nakazuje na idealne pogoje, lahko pa to tudi ni čisto res. Jaz imam povprečno zaradi mestne in lokalnih krajših voženj vedno pod 50 kmh.

Limuzina je pa definitivno tudi boljša pri višjih hitrostih, pa ročni menjalnik, avto za na AC.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ne, namenoma brez...
prvi avto brez, ker od 18 leta pa do 39 leta pri cca 50.000km letno nisem nikoli potreboval rezerve.
bemtiš pa še Murphy-a...

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Citat:
Uporabnik elo pravi:
mah klasika, 243/45 18.
nisem želel nizkopresečnih, se vozim na vikend, kjer je gozdna cesta...

245/45-18 teh verjetno nima vsak vulkanizer. Sam imam 17-tke z rezervo. Sem rajši vzel drugo opremo kot pa doplačal za 18 colske. Saj boš porihtal
smile-1.gif
in bo slaba volja pozabljena.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik elo pravi:
ne, namenoma brez...
prvi avto brez, ker od 18 leta pa do 39 leta pri cca 50.000km letno nisem nikoli potreboval rezerve.
bemtiš pa še Murphy-a...

Aha. Sem šel pogledati konfigurator, pa vidim, da je pri tvojem Passatu zgolj opcija rezerve z aluminjastim platiščem, seveda za temu primerno ceno. Pri mojem Golfu je bilo doplačilo za "železno" 18 col. rezervo zgolj 48 eur, tako da je bil tole "no brainer".

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
18" samozatesnilne sem dobil serijsko, skupaj s tavelkim paketom R-line.
seveda bom porihtal, čez 3000 imam ponovno servis, pa mi bodo še optiko prekontrolirali, razen, če že sam ne bom opazil kake spremembe na volanu...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
sprednji pogona ali 4M ?

Po mojih izkušnjah je pa B7 tudi na AC porabil konkretno manj, sploh pri višjih hitrostih. Namreč z njim so bistveno podaljšali prestavna razmerja in recimo 2.0TDI ima pri 140km/h cca. 2200 vrtljajev, kar je odlično za porabo.
Citat:
Uporabnik elo pravi:
ne, namenoma brez...
bemtiš pa še Murphy-a...
Jah, se zgodi. Se spomnim, da so ravno tukaj kakšnega pol leta nazaj pametovali, kako je rezerva butasta. Sam sem jo naknadno dal noter. No, sedaj ob menjavi nazaj na letne, mi je vulkanizer iz dveh potegnil ven železo...
rolleyes-1.gif

Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Zakaj je ročni menjalnik boljši na AC?
smile-1.gif
Kolikor sem nazadnje preverjal ima DSG krajše končno prestavno razmerje kot ročni menjalnik
wink-1.gif
.

Še kratek dodatek: z zadnjimi generacijami je poraba res konkretno padla. Ne sicer na uradne podatke
evil.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Kolikor sem nazadnje preverjal ima DSG krajše končno prestavno razmerje kot ročni menjalnik
wink-1.gif
.

Hmm, pri mojemu Golfu je drugače, v 6ti se pri 180 km/h vrti s cca. 3000 obrati, enak avto z ročnim menjalnikom ima pri teh obratih cca. 30 km/h manj. Če je pa pri Passatu ravno obratno pa nevem, ampak nekako dvomim.
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
???????
30km/h je razlike? To je enormno.
Sam sem primerjal dizle.

Pa si ti prepričan, da je tistih 3000 vrtljajev pravilno? Ker mi je konkretno nizko za bencinarja. Tukaj pravijo, da ima ročni pri 120 km/h 2900 vrtljajev, ravno tako DSG:
http://www.cars-data.com/en/volkswagen-golf-2.0-tsi-gti-edition-specs/50014
http://www.cars-data.com/en/volkswagen-golf-2.0-tsi-gti-edition-specs/50015

Evo, še Golf 2.0 TDI primerjava (pri hitrosti 120 km/h ima ročni 2000 vrtljajev, DSG pa 2300).
http://www.cars-data.com/en/volkswagen-golf-2.0-tdi-140hp-bluemotion-techn.-comfortline-specs/50052
http://www.cars-data.com/en/volkswagen-golf-2.0-tdi-140hp-bluemotion-techn.-comfortline-specs/50053