Novi Passat

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer pa je tako.... po eni strani, povprečnega Slovencelna to vzdrži... se pravi, povprečni Slovenec ne nardi več kot 33.333km letno... jaz osebno delam tam do 20.000km na leto pa lahko rečem da zopet nisem tako malo na cesti tako da 33k ni malo... sicer boš zdaj rekel da Passat ni avtomobil za povp. Slovenca temveč za firme in za potnike ampak jaz gledam iz svojega vidika in zame je čist OK
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Mene pa zanima, kje so vsi ti silno prodajani novi Passati? Od začetka prodaje sem videl enega v Sloveniji (CE tablice) na cesti in 2 pred salonom. Prejšnji teden v Ljubljani ob rush hour (ob treh) nisem videl niti enega, pa sem porabil uro, da sem prišel čez Ljubljano. V Mariboru sem videl že omenjena dva pred salonom, videl sem enega v Avstriji, parkiranega. Na AC, kjer sem vsaki dan in to na dokaj pomembni AC (pirinska AC), nisem videl nobenega.

Torej, kje so ti silno prodajani Passati? Ker na cesti jih očitno ni...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Kaj vse vključuje 4Plus je razvidno na tem linku http://www.avtomag.si/mma_bin.php/$fId/2010092115202150/$fName/jamstvo_4plus.pdf

Mislim, da pokriva večino stvari na avtu. Zaenkrat sem koristil samo eno stvar in sicer mikrofon prostoročnega telefoniranja.

6Plus naj bi imel podobno oziroma enako kritje.

Celotni izpušni sistem ne krije, to se meni zdi že veliko. To so katalizatorji, sonde, cevi, lonci, DPF, kolektorji in še kaj bi se našlo. In vse te stvari so drage.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
To je kmašni avto, vidiš jih lahko le ob nedeljah na parkiriščih cerkva.

smile-1.gif
prejsnji teden sem sel s kolegom v najhujso vukoje~bino v slo. goricah....je sel po neko rabljeno kolo za sina, ki ga je nasel na bolhi....
Bajta zrihtana tako na pol, bolj ne kot ja... okolica cista đungla.... a glej ga majstra (cca. 42 let), ko je odprl garazo, znotraj tanovi passatek.... TDI seveda....
tongue-1.gif

po parih stavkih se je izkazalo, da dela v fabriki 7km vstran ter gredo 1x na leto v Ankaran na morje za 5 dni

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Torej, kje so ti silno prodajani Passati? Ker na cesti jih očitno ni...
če dobro opazuješ, jih vidiš, tudi kakšen CC se najde,
res je, da ne izstopa, na hitro se sploh ne opazi

prejšnji model B7 se je prodajal skoraj 4 leta in še ni množičen.
Ko bo Švaba menjal, jih bo tudi v SLO več.
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:

Celotni izpušni sistem ne krije, to se meni zdi že veliko. To so katalizatorji, sonde, cevi, lonci, DPF, kolektorji in še kaj bi se našlo. In vse te stvari so drage.

Verjetno res ne pokriva ampak pozabljaš da komponente ki so naštete jih do 6 leta starosti oz. do 200.000km itak nimaš kaj za "tikat"... ja... prosim napiši mi kakšne težave so z DPF-i
smile-1.gif
Ne pri Nemcih jih namečeloma ni, če pa so pa vsi vemo zakaj in tisti ki jih ima pač dizel z DPF-om zanj ni primeren...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
trenutno se ogrevam za tanovega passata, gledam 240 konjskgea dizla, dsg in 4motion pogon.
z nekaj dodatne opreme sem pri limuzini na 58.000 EUR (po konfiguratorju).
kaj bi bila alternativa temu avtu?
bmw, audi in mercedes odpadejo, se ne vidim v "družbi" pregovornih voznikov teh znamk...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Mogoče Volvo S60. D5 AWD A s top opremo je po ceniku 54.600.

Je sicer malo manj konjev ampak pet cilindrov ima svoj čar.

cenik

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik elo pravi:
zanimiv predlog... upam, da je z awd in avtomatikom tudi v limuzinski izvedbi...

Pa si pogledal tehnične podatke? 209 km/h konča hitrost in 9.1s do 100 km/h. To je še slabše kot Passat s 150hp 2.0 TDI motorjem, kaj šele 240hp...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
A ti znaš še kako drugače primerjat motorje kot s številkami?

Zame je važen podatek kako se avto obnaša v resnici in kako se pelje, ko ga polno naložim. Konec koncev kupim velik avto za prevažat familijo ne pa za dirkat.

Pa primerjam octavio 1.6 tdi s 110 konji z astro 1.7 s 130 konji, pa si mislim kak težek in beden klump je astra, da je octavia z manj konji taka raketa. Dokler seveda noter ne dam not sebe pa ženo pa froce pa prtljago do strehe in pičim na 2 jurja višine.

Tam se pa vidijo tvoji pospeški, ko octavia dušo spusti, astra pa ne jebe 5%.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jasno v Mazdi je klasičen avtomatik, ki bo v življenski dobi verjetno preživel ene 3 DSG menjalnike :p

Po kriterijih (4x4, avtomatik, limuzina) ki si jih izbral itak ni velike izbire:
- Passat
- BMW 520xd
- Audi A4/A6
- MB E
- Volvo S60
- Mazda 6 (samo karavan)
- Insignia