Novi Passat

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Boli mene kaj je tebi važno, saj nisem odgovarjal tebi. In če uporabnik elo gleda 240hp Passata potem so mu performansi važni, drugače bi v štartu gledal 150hp.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Valda te boli, ker v vsako temo najprej pripelješ pospeške. Tudi ko je bilo govora 150km pasatu.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Jasno v Mazdi je klasičen avtomatik, ki bo v življenski dobi verjetno preživel ene 3 DSG menjalnike :p

Po kriterijih (4x4, avtomatik, limuzina) ki si jih izbral itak ni velike izbire:
- Passat
- BMW 520xd
- Audi A4/A6
- MB E
- Volvo S60
- Mazda 6 (samo karavan)
- Insignia

V Mazdni ni čisto klasičen avtomatik. Ima pretvornik navora, sam menjalnik je pa klasičen, ne planetni.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Izgleda zanimivo, čeprav me ta dušilec tresljajev spominja na dvomasni vztrajnik in z njim povezane težave.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Bi ti napisal A7 za reveže (aka Superb), ampak bolj kot gledam cene (vsaj nemške), bolj se mi dozdeva, da je Passat cenejši
confused-1.gif

190KM verzija, več čehi nimajo, ampak po drugi strani tudi pri Mazdi ne.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Torej bi ta menjalnik bil robotizirar, kar se tice prestavljanja in pretvornik navora z zaklepom blazenjem vibracij kar se sklopke tice?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Jasno v Mazdi je klasičen avtomatik, ki bo v življenski dobi verjetno preživel ene 3 DSG menjalnike :p

Po kriterijih (4x4, avtomatik, limuzina) ki si jih izbral itak ni velike izbire:
- Passat
- BMW 520xd
- Audi A4/A6
- MB E
- Volvo S60
- Mazda 6 (samo karavan)
- Insignia

V Mazdni ni čisto klasičen avtomatik. Ima pretvornik navora, sam menjalnik je pa klasičen, ne planetni.

Mazdin avtomatik je cisto obicajen avtomatik, ima pa izboljsan pretvornik navora.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
...

Mazdin avtomatik je cisto obicajen avtomatik, ima pa izboljsan pretvornik navora.
Potem so mi napačno povedali, ali pa sem napačno razumel
redface-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elo pravi:
trenutno se ogrevam za tanovega passata, gledam 240 konjskgea dizla, dsg in 4motion pogon.
z nekaj dodatne opreme sem pri limuzini na 58.000 EUR (po konfiguratorju).
kaj bi bila alternativa temu avtu?
bmw, audi in mercedes odpadejo, se ne vidim v "družbi" pregovornih voznikov teh znamk...
Khm, a to si v Passata nabutal vse kar je možno?
grims-1.gif

Malo si Volve poglej, če ti kaj ustreza. Zadnjič vozil XC60 (navajam zgolj kot primer in ne predlagam XC60) in sem bil presenečen nad kompromisom med udobjem in vožnjo. Proti njemu je recimo X6 pravi lojtrnik. Pa notranjost je ''skandinavski'' dizajn; meni ustreza. Čeprav imel ga pa nebi
grin1.gif
.
In pa še Lexus ti ostane, ampak tam bo problem štirikolesni pogon. Če se ti ne mudi, pa na Teslo X počakaj
grims-1.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj ne bi imel XC60?
Osebno samo zato, ker mi terenec ne potegne... V60 ali pa V60CC pa takoj... resda v Momentum ali Sumum izvedbi... Ali R-DESIGN...
Napram tem je Passat zame polizdelek z absolutno preterano ceno glede na to kaj nudi in kje mu je dejansko mesto/pozicija...

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Voziš renaulta pa passata primerjaš s polizdelkom... neverjetno...

V60 je sigurno super avto saj jih je bilo v celem lanskem letu v Sloveniji prodanih 6... Ni vse v številkah ampak dosti pa...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ni vse, usnja že nima...
tudi platišča so 18" in ne 19".
pa barva je tudi običajna, za 140 EUR...

ti moram konfigurator poslati, mogoče me zna kaki gadget priti manj kot 150 EUR (recimo avtomatske dolge luči...
smile-1.gif
)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nije žvaka za seljaka...
Da ti pomagam... A poznaš razliko med konfekcijo (pa čeprav kvalitetno) in stilistom?
Passat je konfekcija.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Dej nehi pametovat in trobit o konfekciji pojd se pelat z njim in bos vidu kje mu je mesto. Tako imenovana konkurenca se lahko zgolj prikloni in skrije ker mu ne sezejo do pasu. In ce zate pomeni konfekcija passat potem niti ne najdem kako bi lahko opisal vse ostale v njegovem razredu? Neslano šaljenje?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj ne bi imel XC60?
Osebno samo zato, ker mi terenec ne potegne... V60 ali pa V60CC pa takoj... resda v Momentum ali Sumum izvedbi... Ali R-DESIGN...
XC60 zato ker je SUV, Volva pa zato, ker je premium znamka. To poleg pozitivnih zadev prinese tudi kar nekaj negativnih, ki mi enostavno ne odtehtajo premium znamke.

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Napram tem je Passat zame polizdelek z absolutno preterano ceno glede na to kaj nudi in kje mu je dejansko mesto/pozicija...
Vsekakor ti svetujem, da se pred takšnimi izjavami, zapelješ s Passatom za 50 ali več jurjev in potem podaš dejansko mnenje.
Zgolj v info: sem že imel možnost preizkusit A6 s ''socialno'' opremo in Passata z dodatno opremo v višini polovice vrednosti avtomobila. Oprosti, ampak kadarkoli izberem Passata. Pri občutku v notranjosti je namreč razlika obupna. Je pa res, da osnova (torej malce tišja notranjost, itd.) je še vedno na strani Audija. Ista zgodba kot z GTI-jem. Kot sem rekel, ko nabutaš noter opreme za pol vrednosti opreme, je to dejansko drugi avto, pa že osnovni GTI ni ravno ''socialen''.
Pa ne primerjat Volva s socialnim Passatom
wink-1.gif
.

Citat:
Uporabnik elo pravi:
ti moram konfigurator poslati, mogoče me zna kaki gadget priti manj kot 150 EUR (recimo avtomatske dolge luči...
smile-1.gif
)
Se bo zagotovo dalo kaj poštimat
cheer.gif
. Lane Assist si dal noter? ACC je pa itak serijski že.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A je hudo, ko kdaj pa kdaj kdo onečasti vašo sliko mokrih sanj?
Fakt je, da je Passat samo konfekcija, resda dobra, a zgolj to in nobenih hudih presežkov in "rocket science" ni v njem. Tako da tvoje (in VAG loverjev) izjave o priklanjanju in vsem so milorečeno bedne.
Zakaj pa jih je toliko pri nas... jah, nekdo je lepo rekel, ko v Nemčiji zamenjajo službene poole in rent-a-car poole z novo generacijo se večina teh odsluženih avtov znajde tukaj kot ultra ugoden nakup. Zato pa je generacija podobna generaciji da se ne vidi na prvo žogo.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Zelo soliden avto v rangu do 40k vse kar preseze to cifro je absurdno,ce pa kdo hoce dat je njegova stvar.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Cunje niso bolj kvalitetne,so pa bolj prestizne...avti isto...vw nikoli ne bo dosegel imidz ki ima audi,bmw ali mb.
Bolj pade v oci en a3 malo dodelan kot top shit passat....lepse je videt majcko d&g (original seveda) kot lacoste....