Novi Passat

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
... saj pravim, passat je kot nekdaj honda in njeni VTAK obrati nekoč davno tega.
aplauz.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:jah, nekdo je lepo rekel, ko v Nemčiji zamenjajo službene poole in rent-a-car poole z novo generacijo se večina teh odsluženih avtov znajde tukaj kot ultra ugoden nakup.
Eeem, pa si ti prepričan, da hočeš to uporabiti za argument v prid Volva?
grims-1.gif

V glavnem: ista trditev velja tudi za Volve, le spremeni Nemčijo v Francijo in Italijo. Kaj to pomeni, pa verjamem, da ti je jasno
wink-1.gif
.

Sicer pa, še dobro, da je toliko avtomobilov in si lahko vsak najde optimum zase, ni potrebno zato ''srat'' po ostalih
smirk-1.gif
. Pri avtomobilih je namreč ravno toliko optimalnih avtomobilov kot je posameznikov in enega najboljšega pač ni.
Sam si upam podati oceno nekaterih avtomobilov in čeprav recimo meni osebno ne ustrezajo, jim lahko mirno priznam, da so dobri in ne ''serjem'' po njih.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Cunje niso bolj kvalitetne,so pa bolj prestizne...avti isto...vw nikoli ne bo dosegel imidz ki ima audi,bmw ali mb.
Bolj pade v oci en a3 malo dodelan kot top shit passat....lepse je videt majcko d&g (original seveda) kot lacoste....
Se popolnoma strinjam s tabo.
Je pa dobra stran tega, da pač vsi ne iščejo ''šmekanja'', temveč avto v katerem se počutijo odlično. Enim je dovolj za to socialen A3 z 19-kami in S-Line značkami, da sosedom zavist tolče, drugi bo pa v Golfa nabil 15 jurjev opreme in se pustil peljati kot car, sosedje ga bodo pa pustili pri miru. Ti je sedaj morda bolj jasno, kaj sem mislil z različnostjo?
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vase poglej. Večina mojih replik pride zato ker ti in še nekaj osebkov konstantno in konkretno "serjete" po določeni znamki brez pravih argumentov in poveličujete zgolj eno.

Meni konkretno VW ni všeč, ne najdem vozila v njegovi paleti ki bi me preričal. Konceren VAG ima kar nekaj vozil, katere bi imel, vendar so bolj v smislu "nice to have it".
Renaulta vozim zato, ker je ob nakupu ponujal daleč največ za svoj denar.
Volvo se mi je priljubil, ko je ob prihodu na trg (V/S60, 2011) imel serijsko varnostno opremo, katero ima Passat šele z novim modelom. Plus tega da se je avto dalo personalizirati v skrajnost (ja, tudi prestiž v smislu Ocean Race) za ceno slabih 40k. Za avtomatika, 5 valjnik v nosu in 163 konjičev. Pa veš kaj mi je še všeč pri Volvu? Nima ga skoraj vsak vaški mesar, tako kot Passata karavana/A6 karavana.
Zakaj me muči Espace V? Ker je lep in izstopajoč iz sivega povprečja.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Volvoti ( fajn sklanjanje ) so mi bili od nekdaj všeč. Lepe linije, lepa notranjost, vse špica.

Ampak, ko si ga pa vozil, je pa daaaaleč od nemške trojice, pa skor da verjamem ( ga sicer še nisem vozil ) tudi od novega passata.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vase poglej. Večina mojih replik pride zato ker ti in še nekaj osebkov konstantno in konkretno "serjete" po določeni znamki brez pravih argumentov in poveličujete zgolj eno.

Meni konkretno VW ni všeč, ne najdem vozila v njegovi paleti ki bi me preričal. Konceren VAG ima kar nekaj vozil, katere bi imel, vendar so bolj v smislu "nice to have it".
Renaulta vozim zato, ker je ob nakupu ponujal daleč največ za svoj denar.
Volvo se mi je priljubil, ko je ob prihodu na trg (V/S60, 2011) imel serijsko varnostno opremo, katero ima Passat šele z novim modelom. Plus tega da se je avto dalo personalizirati v skrajnost (ja, tudi prestiž v smislu Ocean Race) za ceno slabih 40k. Za avtomatika, 5 valjnik v nosu in 163 konjičev. Pa veš kaj mi je še všeč pri Volvu? Nima ga skoraj vsak vaški mesar, tako kot Passata karavana/A6 karavana.
Zakaj me muči Espace V? Ker je lep in izstopajoč iz sivega povprečja.

sem ti že 100x povedal, da dnevno vozim 2 renaulta, z njimi ni popolnoma nič narobe, narobe je pa v tvoji glavi nekaj
smile-1.gif

če tebi vw ni všeč še ne pomeni da ni dober, so zelo dobri avtomobili za tiste, ki pač iščejo nekaj več kot zgolj prevozno sredstvo, definitivno pa niso premium
smile-1.gif

sicer se pa čist preveč obremenjuješ ... z vsem, pa kaj vozi mesar pa kaj vozi lokalni cigo, pa boli te kita kaj vozi papež al pa angleška kraljica, če tebi pač sede

in če je nekomu passat višek življenja .. mu pač naj bo ? zakaj če nekdo razmišlja drugače od tebe, more avtomatsko met narobe ?

vsakemu svoje al kak
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.812
113
40
MB
če bi bil precenjen se nebi prodajal, konec koncev eni dajo par jurjev za faking torbico, ki pol itak paše samo k enim hlačam pa enemu paru čevljev
grin1.gif

taki pač je svet, maš pač ljudi ki kupijo vw, ker so ga od nekdaj, pa ga bojo vedno pa če greš ti do ankarana po trepalnicah.
maš ljudi ki kupijo pač najcenejši možni avto
maš ljudi ki kupijo najdražji možni avto, da pač rečejo da majo najdražji avto

čeprav neradi priznamo, malokdo kupi avto na podlagi številk, tu so vedno čustva v igri, hočeš al pa ne
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Splosen vtis je, da gre Passat proti sveti trojici, C, A4 in 3. Edini svez je C, pa ga nihce nikjer ne primerja s Passatom. Ko bosta se ostala 2 zunaj bo pac jasno, da je Passat kot pravi Roberto konfekcija. Ce smo pr cunjah, lahk kupim super ne meni stojece cunje v HM, pa ne bodo nikoli konfekcijski Armani, kaj sele kaj na mero narejenega.
smile-1.gif

Zakaj nihce ne pokomentira Mondea? Trenutno edini realen tekmec Passatu. Ker Passat je le pri nas nek iber vagen, v resnici je le dober nakup, ne. Ce imas denar.
Pa se to sem imel v glavi. Das skoraj 50 k eur za passata, ker kao rabis komoditeto, elektroniko in varnost... Pol pa sosed kupi 1.6 tdi z enakim zunanjim lookom kot tvoj pa si ga najebal.
smile-1.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
Passat oziroma VW ni premium in tega niti nisem trdil. Ko sem se odločil za mojega, sem šel namensko v bolje opremljen avto (18'', DSG, 170KM, kamera, ...) kot pa v A4ko s socialno opremo. Torej sem kupil avto predvsem zaradi sebe in ne sosedov. In veliko ljudi se odloča na ta način.

Da ne bo pomote, nimam novega passata ampak B7, je pa slovenski
tongue-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Cunje niso bolj kvalitetne,so pa bolj prestizne...avti isto...vw nikoli ne bo dosegel imidz ki ima audi,bmw ali mb.
Bolj pade v oci en a3 malo dodelan kot top shit passat....lepse je videt majcko d&g (original seveda) kot lacoste....
Se popolnoma strinjam s tabo.
Je pa dobra stran tega, da pač vsi ne iščejo ''šmekanja'', temveč avto v katerem se počutijo odlično. Enim je dovolj za to socialen A3 z 19-kami in S-Line značkami, da sosedom zavist tolče, drugi bo pa v Golfa nabil 15 jurjev opreme in se pustil peljati kot car, sosedje ga bodo pa pustili pri miru. Ti je sedaj morda bolj jasno, kaj sem mislil z različnostjo?
grims-1.gif
Tako je...

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
OK?

V čem se npr. Passat toliko bolje pelje od ostalih vozil?

Sem napisal, da za passata zgolj predvidevam.

Od ostalih treh je pa primerljiv Volvo precej slabši. V vsem. Razen mogoče v obliki, ampak ta je subjektivna.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
ksz
A je že kdo vozil in novega mondea in passata - kakšna primerjava ?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Das skoraj 50 k eur za passata, ker kao rabis komoditeto, elektroniko in varnost... Pol pa sosed kupi 1.6 tdi z enakim zunanjim lookom kot tvoj pa si ga najebal.
smile-1.gif

Težko bo 1.6 TDI izgledal enako ker se dobi zgolj s paketom Comfortline.
smile-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
ksz
A je že kdo vozil in novega mondea in passata - kakšna primerjava ?

Te kaj konkretno zanima? Sem vozil oba, Passat v rangu 35k € (DSG, 150 KM, comfortline s kar nekaj bonbončki), Mondeo pa je bil kakšna 2 jurčka cenejši (ročni menjalnik, titanium).

Kvaliteta izdelave je pri Mondeu napredovala od prejšnje generacije, ampak so uporabljeni po občutku slabši materiali, kot pri Passatu. Prostornost je nekje na podobni ravni, mogoče je na zadnji klopi pri mojih nastavitvah vozniškega sedeža nekaj več prostora v Passatu, ampak ne bistveno.

Peljal pa se je Mondeo bolj dinamično, ampak razlog je lahko v gumah - Passat je bil na 17'' zimskih, Mondeo na 18'' letnih.

Je pa samo počutje v Passatu zelooo odvisno od opremljenosti. Najbolj oskubljene verzije so res grde in "neprimerne za 2015", pri Mondeotu takšne razlike med boljše in slabše opremljenimi različicami nisem občutil. Mogoče tudi zato, ker v Passata lahko natlačiš (spet - moja subjektivna ocena) dosti več nekih gadgetov, kot v Mondeota.