Nova Toyota Auris

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Malo statistike prodanih vozil po svetu:
http://focus2move.com/item/80-worlds-best-selling-car-q1-2012-toyota-prius-is-number-one

Mimogrede, meni je zelo zanimivo, da je ogromno novih Suzuki Swiftov na Madžarskem, Cliotov pa praktično ni. Pri nas v SLO pa ravno obratno.
smile-1.gif

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Če bo avto tak qrac kot ga ima tale shemale v reklami bo res kriza
hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tudi Hrvaška je polna Suzuki Swiftov, meni osebno zelo všečen avto. Sigurno bi ga nabavil, če bi kupoval kaj v tem segmentu.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Oziroma - če bodo naredili uporabniku prijazen interior in ne rikše, bodo imeli šanse tudi na EU tržišču in ne samo v USA ter na Japonskem.

tu se pa popolnoma strinjam. Plastika je veliki problem, ostalo je ok.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ma ni sama plastika tak problem, saj je slednja pri Japoncih precej kvalitetna (čeprav uporabljajo skoraj izključno trdo, hladno plastiko). Velik problem jim predstavlja design uporabniku (vozniku) prijetnega okolja. Njihova vozila so znotraj ali popolnoma dolgočasna in zastarela (kot tale Auris), ali pa pretirano futuristično-odbijajoče-konfuzna (recimo Honda Civic). Vsem pa je skupno, da pešajo na konsistenci in zgodbi, skratka, notranjost njihovih vozil je brez duše (z zelo redkimi izjemami). Zanimivo je, da so bili tu nekoč pred Evropo (en tak zanimiv primer mi je ena Honda Civic letnik 1987, ki jo servisiramo - za svoj čas je imela precej napredno oblikovano notranjost in je praktično 10 let prehitevala kakšnega Golfa recimo). Zdi pa se, da so od takrat Japonci na tem področju konkretno zaspali, ker so jih še Korejci prehiteli (recimo notranjost nove Kie Ceed je precej dobro zamišljena in oblikovana; za razliko od kičastega i30). Evropsko tržišče pa je znano kot eno najzahtevnejših in kupci tukaj dajo veliko več na notranjost vozila, kot recimo v USA ali na Japonskem.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.040
113
Citat:
Ma ni sama plastika tak problem, saj je slednja pri Japoncih precej kvalitetna (čeprav uporabljajo skoraj izključno trdo, hladno plastiko). Velik problem jim predstavlja design uporabniku (vozniku) prijetnega okolja. Njihova vozila so znotraj ali popolnoma dolgočasna in zastarela (kot tale Auris), ali pa pretirano futuristično-odbijajoče-konfuzna (recimo Honda Civic). Vsem pa je skupno, da pešajo na konsistenci in zgodbi, skratka, notranjost njihovih vozil je brez duše (z zelo redkimi izjemami). Zanimivo je, da so bili tu nekoč pred Evropo (en tak zanimiv primer mi je ena Honda Civic letnik 1987, ki jo servisiramo - za svoj čas je imela precej napredno oblikovano notranjost in je praktično 10 let prehitevala kakšnega Golfa recimo). Zdi pa se, da so od takrat Japonci na tem področju konkretno zaspali, ker so jih še Korejci prehiteli (recimo notranjost nove Kie Ceed je precej dobro zamišljena in oblikovana; za razliko od kičastega i30). Evropsko tržišče pa je znano kot eno najzahtevnejših in kupci tukaj dajo veliko več na notranjost vozila, kot recimo v USA ali na Japonskem.

saj ceed ima korejsko le ime.
grin1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A zato jim torej dobički padajo. Pa povej koliko novih Toyot vidiš na cestah. Jaz jih zelo malo oz. skoraj nič. Ko je prejšnji Yaris prišel ven, jih je bilo takoj cel kup na cesti, novega sem mislim da videl do zdaj enega.

V tujini malo izven Evrope, se pa vozijo skorajda le Toyote...Pojdi kdaj v UAE ali kaksno bliznjevzhodno drzavo. Ali pa tudi dalnjevzhodno
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
ksz...

oblikovno se spogleduje s Priusom. Tako da verjetno na cesti ne bo tako slaboi izpadel. Je pa včasih tudi malo stvar navade...ne smeš soditi po prvem vtisu - osebno raje vidim da je v štartu 'čuden' pa potem še nekaj let dober na pogled kot da pri prvem pogelde rečeš UAU!...v roku parih let ti gre pa na bruhanje ob pogledu nanj (slednje se mi dogaja pri eni znamki...samo bom raje tiho, ker bo itak samo kreg
grims-1.gif
).

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
. Evropsko tržišče pa je znano kot eno najzahtevnejših in kupci tukaj dajo veliko več na notranjost vozila, kot recimo v USA ali na Japonskem.

seveda ti kar verjami tej lazi...

zato pa renault, skoda, fiat in opel prodajo tako z lahkoto prodajajo po svetu.
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
zato pa renault, skoda, fiat in opel prodajo tako z lahkoto prodajajo po svetu.
bonk.gif

Seveda se podtakne enak avto pod kakšno drugo blagovno znamko znotraj koncerna pa gre brez težav. Recimo dacia gre kot nissan v Indiji ali kot renault v Rusiji in Južni Ameriki, opel gre kot kot chevy ali kaj drugega itd.

Načeloma je to ceneje, kot pa ustvarjati ime za prej manj znamko. Prodajajo se pa še vedno isti avtomobili.