Nova Honda Accord

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Prosim napiši kje sem te žalil ?? Res ne vem
confused-1.gif

kot vidiš v mojem prejšnjem postu sem izmeril eno gumo 231, drugo ( tip in proizvajalec drug ) pa 243 mm. In to brez platišč. Upam, da vidi kakšne so razlike, nekatere so točne , druge pa precej širše.

Gostejši promet pri meni pomeni, da mi poraba pade, ker se peljem počasneje kot sam. Na lokalnih cestah ali na avtocestah. Seveda dokler ni taka gužva, da se v drugi premikaš naprej ali pa da rabiš par miniut v kakšnem križišču.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Kako si pa meril gume oz. kje? Ker imam ravno Bridgestone Potenze z zaščitnim robom gor, pa me re zanima kaj naj izmerim, da potem ustreza deklarirani širini 255...

Če bi vzeli druge avte in se šli isto relacijo in stil vožnje kot ti, bi tudi z drugimi avti imeli ekstremno nizko porabo. Vse skupi spominja na isto debato, da se da z VW TDI vozit s povprečjem 3 ali 4l/100km. Sej se da, samo...

PS: na spritmonitorju je takih s porabo pod 7,8L celih 5 komadov (5/31= 16%), ostalih 26 (84%) je 7,8L in več. Očitno potem ostali nimajo pojma.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
ksz.

Kaj ko bi kdo dal malo več slik novega Accorda?
Namreč, tole prepucavanje glede porabe je bedno.
smile-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Meri se celotno širino.

Napiši mi mojo relacijo kje se vozim ?? In stil vožnje prosim.

Se strinjaš, da jih je največ s porabo 7,8 l ? Povpračna pa je 7,89 l ? Govorim za R20 motor in Accord z ročnim menjalnikom. Všteti so tudi karavani, ki porabijo več.
To pomeni povprečje, vključno z "divjaki" in karavani.

Očitno bereš drugačne podatke in očitno ti nimaš pojma.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
EU modela še ni oz. še ni slik ne nič.

Najbolj bedno je kako se nekateri izmišljujeo porabo ter že skoraj moj način vožnje in relacije. Hkrati veliko od njih ne zna niti prebrati podatkov iz Spritmonitorja. Pri tem se nihče ne vpraša kako natančne so meritve. Iz mojih izkušenj je od avta do avta zelo različen pogrešek .

Jaz sem že 1000 krat dokazal koliko avto pije. Potem pa mi nekdo napiše, da se vozim zelo počasi, pa me niti ne pozna ne nič. Res pa je, da na cesti prehitim zelo veliko dizlov, ki lovijo nizko porabo. Nekateri kar pretiravajo s prepočasno vožnjo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Mene ne zanima koliko komu porabi avtomobil, saj si sam toči gorivo. Sam pa četudi delam okrog 30kkm/letno preferiram bencinarja, čeprav me zaboli srce ko gledam porabo in jo primerjam s kolegi, ki vozijo dizle ali ko sam vozim služben avto, ki je dizelski (auč, poraba se praktično razpolovi pri enakem režimu vožnje z 2 leti starim dizlom 140hp vs. mojem 14 let starem bencinarju 125hp). Vendar pa kljub vsemu nekako ne zaupam dizelskim motorjem. Morda se bojim dragih stroškov vzdrževanja ter delov ob morebitni okvari. Zame je bencin + plin.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Moj odgovor o porabi 10l/100km je seveda veljal za moj stil vožnje, ker pač poteram avto, niti ne toliko glede visokih brzin kot pa samih pospeševanj. In pri taki vožnji moj letnik 2004 accord dizel (225/45-17 gume) pije okoli 7,5l/100km. Zadnje čase se mi ta številka niža (se zgleda umirjem, hehe), če vozi žena pa je nekje 6,5, tako da jaz primerjam samo za svoj stil vožnje in ne na splošno.

Ravno tako pa po tvoji porabi ni možno reči da 2,0 accord pije 7,5l/100km. Spritmonitor pravi takole: Za Accorda 2,0, letniki od 2008-2012 in ročni menjalnik je poraba 8,58l/100km, v razponu od 6,34 do 11,77

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ali si testiral dlje časa, da je poraba 10 l. ??

Očitno noben ne zna brati spritmonitorja, kaj ste vsi tako površni.

Za 2,0 motor, ročni menjalnik , letnik 2008 naprej velja. Pri tem nisem prepričan, da so vsi novi model, pri nekaterih ni razvidno. Glede na datume so verjetno vsi novi model.

Spritmonitor pravi 7,89 l, skupaj s karavani.. Zgleda, da si upošteval še 2,4 motor.
Torej je možno reči, da rabi okoli 7,5 , če odštejemo še karavane npr. Seveda se zna zgodoti, daje na Spritmonitorju še v nečem drugače. Verjetno imajo nemci več avtocest, če tam ta motor teraš bo porabil več, sploh ker je za tako vožnjo nekoliko.podhranjem

Ne vem ali sem edini pismen tukaj.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Kako naj pa beremo podatke na spritmonitorju? Jaz tudi dobim isto številko 8,58L kot eden pred tabo zgoraj, če vpišem te iste podatke, kot ti navajaš in notri ni 2.4 motorja..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.779
180
63
meni se zdi, da ta bencinski motor v Accordu za bencinarja res malo pokuri. Tudi sam sem prišel do cifre 7,89l/100km na spritmonitorju.
Dizelska verzija pa vrne 6,45l/100km.
Karavani pokurijo enako - model name = Tourer

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Zato ker upoštevate še star model s starim motorjem K serije. Že večkrat sem napisal, da upoštevajte samo R20A3 motor. To narediš tako, da pri moči vpišeš 156.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Papirnato po spritmonitorju pokurijo karavani drugače, ker je vzorec premajhen. Vsi vemo, pa da ima nekoliko višjo porabo.
Prav tako je razlika v porabi po letnikih za enak motor, spet zaradi premajhnega vzorca. Pa bo moral biti ista, vendar če je vzorec premajhen. Pač vzorec je premajhen za določene stvari.

Zanimivo je tudi dejansko odstopanje povprečne porabe glede na deklarirano porabo za različne modele, proizvajalce,...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
jah te porabe nekje za normalno vožnjo (pri meni vsaj) odstopajo za 1 liter

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Baje ne bo nič z novim Accordom v EU:

http://www.autoevolution.com/news/new-honda-accord-not-coming-to-europe-49635.html

To je (kot ze veckrat povedano) ameriski model accorda, ki ga nikoli niso prodajali v evropi. Accord v Evropi se v USA imenuje Acura TSX in v Avstraliji Accord Euro. V clanku gre za amerisko verzijo Accorda. Je pa za videt, ali bodo naslednjika TSXa dejansko predstavili, ker se nekaj suslja, da je njegov naslednjik sicer manjsi ILX, sicer bazirn na sedanjem civicu sedan.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
LOL

Trenutna mi je iber huda po izgledu.... zdej so pa naredli res kar ene pra korakovv nazaj... Pa štekaj te poševnookce če jih moreš
rolleyes-1.gif

Se spomnim ko je Jeremy nekoč v enem TG rekel za prvega C5: Če bi roparji banke pobegnili s prizorišča s C5, kako bi priče opisale avto? Jaaa.. eee... eeem... zgledal je kot.... eee ... avto?

tole je pa isto, just another dull saloon.