Nova Honda Accord

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Malo sem bom "spotaknil" ob porabo. Za 14 dni sem mel na posodo civica 1.8 . Pri vožnji večinoma po AC in regionalni cesti sem mel povprečje (preračunano glede na tankanje, ne na BC) 7,9 l, kar se mi je konec koncev zdelo kar ugodno glede na težo avta in zmogljivosti motorja.
Zdej če gledamo accordko (priznam, zadnjega modela nisem nikoli vozil, sem bil le sopotnik) se težko strinjam s tem, da ti pije samo 7,5 l, (kolegu po 50.000 km pije 8,5) razen, če si res ekstremno varčen voznik. Kolikor sem gledal na raznih straneh, kjer se beleži poraba, ma malokdo tako nizko porabo, kot ti. Pa kot ti je že nekdo napisal: če piše na gumi 225, potem MORA bit širina 225 in ne 245. Tukaj si ga pa mimo pihnil... Razen če maš kake čunga lunga plastične gume, potem zna bit poraba res nižja, ker je kotalni upor po vsej verjetnosti dosti nižji nižji (prav tako posledično tudi tvoja varnost).

Zdaj sicer vozim dizla (2.2 litra prostornine), poraba cca 6.2-6.5, prej sem mel samo bencinarje (1.6 101 KM-japonc poraba cca 6.5, 2.0 Turbo 4x4 -nemec poraba 11.3 litra, 1.2 in manjših mlinčkov ne bom navajal) in se zavedam, da dober 2.0 stroj ne porabi veliko, ampak bodimo realni... za 1.5 tone mora motor nekaj oddelat in tudi nekaj porabi. 7,5 bi se strinjal za relacijo.... Dej še napiši razmerje AC/lokalne ceste/mesto... Če maš slednjega zelo zelo malo, potem ti verjamem, da ti pije pod 8l

LP

PS: Ne glej to kot napad nate ampak kot debato
wink-1.gif
Sem šel prav zmerit moje gume... in širina glede na to, da piše na njen 205 je bla točno 205,8...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ja seveda.

Koliko gum si do sedaj izmeril ? Že na oči so enake gume različne ( drug model ).
Npr. globina profila je do sedaj bila od 6,7 do 8,8 pri novih gumah. Zmeraj priznane znamke. Toliko samo o profilu.

Poravba je toliko kot sem napisal, zagotov k temu pripomore tudi regionalna cesta z naselji, kjer ta avto spije zelo malo. Tam pa divjati ne moreš zaradi prometa.

Ali je bil Civic utečen ? Meni je rabil z lepo pazljivo vožnjo okoli 7,2 ( na regionalni cesti brez avtoceste ), z mojo vožnjo pa malo več.( spet brez avtoceste )
Mogoče znam bolje izkoristiti motor z bolj pametno uporabo menjalnika ?? Ne vem.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Si uporabil veliko kljunasto merilo ? Samo pri gumah 175 je 10 mm razlike. Kar sem do zdaj meril.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Spritmonitor podatki:

Passat + Passat CC, 1.8TSI, 160 konjev, letniki 2005 in naprej, 42 vozil: povprečje 8,36 l/100km
Accord, 2.0, 150/155/156 konjev, letniki 2004 in naprej, 78 vozil: povprečje 8,88 l/100km

Glede na zasnovo motorja, je Accord precej varčen, nikakor pa ni varčnejši od 1.4 TSI ...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Kar si napisal ne drži !! Zmešal si popolnoma različne motorje pri Hondi.

Accord R20 ima po spritmonitorju porabo 7,9 l skupaj s karavani. Ti si pa zmešal različne motorje !! Ne vem ali kar tako mešate hruške in jabolka vsepovsod.

Smo pozkušali , 1,4 TSI je porabil celo malo več ( pri določenih pogojih seveda). Rak rana tega motorja je veliko nihanje v porabi, poraba hitro narašča ko turbina prime, kar je normalno seveda. R20 pa tega nima. Poleg tega se R20 zelo hitro ogreje in zato pride zelo hitro v "delovno" območje.
Seveda sta zmačaja motorja precej različna zaradi drugačnih zasnov.
Pri TSI motorju je realna poraba precej dlje od napisane kot pri R20 motorju zaradi turbine in ostalih stvari pri zasnovi.

Ne vem ali res noben ne zna brati spritmonitorja
Sicer za mene osebno to ni povsem merodajno, ker mora vsak za sebe mora vedeti kaj mu bolj ustreza.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne drži zgoraj napisano in je navadno zavajanje, ker mešaš različne motorje.

Popravi še na ročni menjalnik ter odštej še nekaj zaradi tega ker karavani porabijo več in potem boš dobil porabi bencianrja , limuzine z ročnim menjalnikov. O tem je tukaj govora, in poraba s karavani je 7,9 l kar je veliko manj kot si zavajal v prejšnjem postu.

Upam, da je to jasno.

Sicer je to brezpredmetno dokler vsak sam ne poizkuša in pove kaj mu ustreza in kaj ne.

Zaradi premajhnega vzorca je lahko dobljeni rezultat premalo natančen pri Accordu. Zaradi vseh vplivov in stila vožnje. Pri vsem skupaj tudi ne vemo kako natančni so pozamezni podatki, ker lahko pri A avtu števec kaže bolj narobe kot pri B avtu kot samo za primer. Potem je še precej drugih faktorjev.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz v prejšnjem postu nisem nič zavajal, ker sem navedel za katere motorje gre. Podatki 100% držijo.

Menjalnik avtomatski/ročni, limuzina/karavan pa pri tej primerjavi nima veze, ker so za oba avtomobila zajete vse kombinacije. Če popravim Accord na limuzino in ročni menjalnik, moram to storiti tudi pri Passatu. Poraba bo pač pri obeh nekoliko padla.

Sem pa primerjal Accordin 2.0 motor z 1.8TSI in ne 1.4TSI, ker motorjev 1.4TSI MultiFuel/EcoFuel praktično ni, zato je edina realna primerjava z 1.8TSI, za katerega se pa itak ve, da sicer ni požrešen, ni pa tudi pretirano varčen.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Prvič poglej naslov teme, da boš vedel o čem govorimo.

Pri Accordu si upošteval stare motorje iz prejšnje generacije, pri Passatu pa ne, kar JE ZAVAJANJE.

Prosim upoštevaj pri Passatu motor 2.0 iz srednjega veka , če si že pri Accordu vzel še star motor.

Če pa hočeš primerjati stare motorje potem pa odpri novo temu in jih primerjaj po enakih kriterijih za vsak avto po mili volji. In ne pri enemu nov , pri drugemu pa še star zraven.

Ker tu govorimo o novem Accordu z ročnim menjalnikom je tudi prav, da se upošteva podatke za tak avto in ne za druge. Obnovljen ima porabo še za 0,3 l nižjo po podatkih tovarne glede na ostale.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Prvič poglej naslov teme, da boš vedel o čem govorimo.

Pri Accordu si upošteval stare motorje iz prejšnje generacije, pri Passatu pa ne, kar JE ZAVAJANJE.

Prosim upoštevaj pri Passatu motor 2.0 iz srednjega veka , če si že pri Accordu vzel še star motor.

Če pa hočeš primerjati stare motorje potem pa odpri novo temu in jih primerjaj po enakih kriterijih za vsak avto po mili volji. In ne pri enemu nov , pri drugemu pa še star zraven.

Ker tu govorimo o novem Accordu z ročnim menjalnikom je tudi prav, da se upošteva podatke za tak avto in ne za druge. Obnovljen ima porabo še za 0,3 l nižjo po podatkih tovarne glede na ostale.

Ne tuli v eno. Sem podal tudi primerjavo tudi nov z novim motorjem, kjer je Accord za 2 dcl v prednosti, vendar proti 1.8TSI in ne proti 1.4TSI.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Kar sem napisal drži 100%.

Če gledamo pa samo motor R20A3 (156 konjev), letnik 2008 in naprej, 29 vozil: poraba: 8,15 l/100km.

In če pogledamo 1.4 TSI v Passatu;

http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

Enaka oz. večja poraba kot Accord. Itak da, morda takrat ko Vtec prepiha hondašu možgane.
crazy1.gif

To ni ravno primerljivo, ker ima tale motor le 122KM proti Hondinemu, ki ima 156KM.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ali znaš prebrati naslov teme ali je to tako težko?

Prosim mnapiši porabo še pri starem atmosfercu pri VW, če si že za Hondo napisal za star model.

Zakaj so tvoja merila dvojna ??

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Kar sem napisal drži 100%.

Če gledamo pa samo motor R20A3 (156 konjev), letnik 2008 in naprej, 29 vozil: poraba: 8,15 l/100km.

In če pogledamo 1.4 TSI v Passatu;

http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

Enaka oz. večja poraba kot Accord. Itak da, morda takrat ko Vtec prepiha hondašu možgane.
crazy1.gif

To ni ravno primerljivo, ker ima tale motor le 122KM proti Hondinemu, ki ima 156KM.

Na papirju morda nista ravno primerljiva v realnosti pa po mojem kar sta. Turbina in navor pač naredita svoje.
smile-1.gif

122 TSI pa ima tako ali tako na valjih blizu 140KM.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Ja seveda.

Koliko gum si do sedaj izmeril ? Že na oči so enake gume različne ( drug model ).
Npr. globina profila je do sedaj bila od 6,7 do 8,8 pri novih gumah. Zmeraj priznane znamke. Toliko samo o profilu.

Poravba je toliko kot sem napisal, zagotov k temu pripomore tudi regionalna cesta z naselji, kjer ta avto spije zelo malo. Tam pa divjati ne moreš zaradi prometa.

Ali je bil Civic utečen ? Meni je rabil z lepo pazljivo vožnjo okoli 7,2 ( na regionalni cesti brez avtoceste ), z mojo vožnjo pa malo več.( spet brez avtoceste )
Mogoče znam bolje izkoristiti motor z bolj pametno uporabo menjalnika ?? Ne vem.

Glej... jaz do tebe nisem žaljiv... zato tudi ti ne rabiš bit ti do mene. Povedal sem ti, koliko sem zmeril. In ja, uporabil sem veliko kljukasto merilo - nisem meril z metrom. Pri globini ti pa iz prve roke povem, da vsaj kar sem jaz kupil gum še nobena ni imela pod 8 mm. Ker sem pač tečen glede tega, in vedno izmerim. Pa bi ti tukaj tudi lahko kaj rekel, pa ne bom... Še vedno pa nisi napisal, v kakem razmerju maš AC/reginalne ceste/mesta? Ko sem se kar lep kos poti vozil večinoma samo po regionalkah sem z 150 kW avtom (bencinar) prišel brez problema prišel pod 7l porabe.

Civic je bil po mojem utečen - dobil sem ga z 25.000 kiometri. Prav tako si napisal, da si dosegel porabo 7.2 s pazljivo vožnjo. Sorry, ampak jaz mam avto zato da se vozim, in ne da se jajcam. Zato tudi večja poraba, napram tvoji (sicer nisi napisal, koliko je bila večja poraba, ko nisi pazljivo vozil). Pa nisem tišač, spremljam promet in vozim večinoma defenzivno. Zdej kako ti izkoristiš motor in menjalnik nebi.. Vsak mam svoj način vožnje, zame to ni prestavljanje na 1200k, da mi manj pije...

LP

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
In kdaj sem te žalil ?
confused-1.gif

Na novih gumah sem do zdaj videl globine profila od 6,7 mm - 8,8 mm. Najmanj je imel Dunlop Streetresponse, največ pa Uniroyal Rainexpert. Drugače je večina med 7,5-8mm.

Sem izmeril še širine, nekaj primerov.

175-60 15; Goodyear UG6 180 mm, Semperit Wintergrip 182mm, Dunlop Streetresponse 191 mm ( n a platišču 6,5 cole )
Uniroyal Rainexpert 195-60 15 širina točno 195
225-50; 17 Michelin Pilot 231 mm, Bridgestone Blizzak LM-35 243 mm

Npr. Semperit Wintersport ima za cel cm širšo tekalno površino kot UG6, ker je guma precej bolj kvadratna got UG6. Bridgestone Blizak je tudi zelo kvadratna in široka. S kvadratno misli prerez, zorej boki so manj zaokroženi.

Pri Civicu z 7,2 l porabe sem imel vmes tudi nekaj štartov do 100 km/h. Če boš prestavljal pri 1200 vrtljajih ni nujno, da je poraba najnižja, zagotovo pa je počasna vožnja. Meni obratomer gre večkrat čez 5 in 6000 vrtljajev. Npr. drug v istem avtu je bil na cesti nekoliko počasnejši z nekaj višjo porabo. Motor je potrebno znati voziti oz. izkoristiti glede na njegove lastnosti.

Smešno je, da nekateri "strokovnjaki" poskušajo na vse pretege pokazati v tej temi, da Accord rabi veliko več kot v resnici. Celo za tretjino več. Očitno pa je, da noben od njih avta ni imel dlje časa, morda so ga samo poizkušali za nekaj km.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Kje si me žalil veš sam... z odgovori ja seveda in podobno... MOJE mnenje in izkušnje so MOJE in jih lahko povem, brez da bi me kdorkoli takoj napadel.

Glede širine gum.. 225 na 231 je 6mm.... Torej čisto verjetno in mogoče.... 225 na 245 je pa 20 mm (vsaj mislim, da si to toliko napisal v postu), kar se mi zdi zelo malo verjetno.

Drugače mi je jasno, da je poraba v nizkih obratih velikokrat večja, kot če se vozi z nekimi srednjimi obrati - recimo malo nad 1/3 obratov, ki jih motor zmore. Zdej kot sem ti napisal, da sem sledil dinamiko vožnje in nisem bil moteč člen je bila poraba taka, kot sem napisal. V gostejšem prometu je poraba okoli 7 l utopična, na dokaj prazni cesti pa verjetna. Recimo, da imaš službo ob 6.00 zjutraj, ko je na cesti relativno malo prometa - tako v mestih kot izven mesta. V navadnih razmerah me pa kdorkoli težko prepriča, da mu avto tako malo pije. Pač moja razmišljanja, opažanja, zaznavanja, izkušnje...

LP

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Alo alo
smile-1.gif

Skoda tukaj s temi stvarmi zabijat
smile-1.gif

Da preidemo k temi - kaj pa Euro Accord? Kdaj mislite, da bo prisel??? Ima kdo kaksne informacije?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Miha72 se pač ne da
smile-1.gif
.

In jepripravljen iti do konca saod abo na tem koncu res imel zadnjo besedo
wink-1.gif
.

Miha...daj, nasloni se nazaj, globoko vdihni....štej do 10 potem napiši odgovor.

Bo povsem dovolj da napišeš..jaz imam s takim i takim avtom, s tem motorjem tako porabo. Pika. Ni treba vedno in vsakič na nož. Je že nedko na začetku zelo dobro napisal...nemogoče je, da bi dvema enak avto pil enako, ker iammo vsi različne vožnje - tako p slogu, kot relacijah, ki jih opravljamo.

Jaz bi še dodal da se splača pri realni oceni tiste ekstreme v plus in minus odmisliti...v minus je tvoja poraba (žal
evil.gif
) ker se da sluititi da gre za pretežno relacijo, si jo pa lahko vazmeš v zakup, da se tudi s tako porabo pri takem avtu da priti skozi.

Jaz imam dizla (1.9 TDI že hudo v letih) pa imam povprečje do službe okoli 9 litrov (a si s tem podatkom nihče ne more nič pomagat, ker noben ne ve da imam do službe 2.5 km, vmes 2 postanka, 6 križišč od tega 3 semaforiziranje).

Čutiš v čem je point?
wink-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Lepše bi bilo, če se ti ne bi kar izmišljeval in nakladal. Kot spet v zadnjem postu. Moja poraba zagotovo ni ekstrem v minus, povprečje okoli 7,5 je povsem realno. Z lepo vožnjo gre še manj. Z Nemčije nazaj je bil ekstrem enkrat z porabo 6,3 l, to je bil ekstrem lepe vožnje. Drugače je okoli 1 l več.
Ne se bat , moja vožnja je dokaj mešana in to sem tudi napisal. Tudi na Spritmonitorju je poraba s TAKIM motorjem in menjalnikom malo višja- povprečje seveda.
Sam nekateri niti tega ne preberejo prav.

Pri kratkih relacijah so nekateri bencinarji izredno varčni.
cheer.gif

Nekateri se na vse pretege trudijo prikazati koliko manj jim dizel porabi, da upravičijo ropot, saje, ceno in vzdrževanje.

Seveda pa ne vem koliko klancev imaš,....