Nova Honda Accord

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ksz

fak
shocked-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Nima oskubljenega modela z motorjem za zehanje.
Če hočeš narediti primerljiv model, je potrebno precej dvigniti ceno pri konkurenci.

Očitno je uvoznik zelo zainteresiran, ker je obnovljen model 25 % dražji od skoraj enakega s skoraj enako opremo pred 4 leti, celo brez sončne strehe. Morda čakajo popuste
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
No ja, tale Accordica je se vedno bolj kreativna od kaksnih ultra dolgocasnih Evropskih kant. Like Skoda, Audi, Peugeot..

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Lepo bi blo ja ( jo grem prec iskat). Osnovni bencinar je nekaj čez 30 jurjev, dizel pa dobrih 32 jurjev, karavan celo 35. Meni je zelo žal da ima uvoznik tako politiko (in glede na malo število prodanih nisem edini) in sem žal kljub velikemu zadovoljstvu (pravkar prešel 200k km brez ene večje napake, z prvo sklopko, turbino in vztrajnikom in notranjostjo, ki se ji obraba ne pozna) začel gledati okoli.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Pa glih bencinarja si našel ?

V tem segmentu se glavnina vozil proda z dizlom, pa če že se splača tam pogledat kaj je ugodnega oz. o čem je govora.

Ker dandanes jih ni veliko junakov, da si kupijo vagen, ki bo trošil v povprečju 10 litrov in to bencina (alter seveda izvzet!).

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

V tem segmentu se glavnina vozil proda z dizlom, pa če že se splača tam pogledat kaj je ugodnega oz. o čem je govora.

Ker dandanes jih ni veliko junakov, da si kupijo vagen, ki bo trošil v povprečju 10 litrov in to bencina (alter seveda izvzet!).

Malo visje je bilo govora o zacetni ceni accorda zato sem prilepil link do njega...
Tak avto ob normalni voznji pije 8l in je po mojem mnenju za ljudi, ki delajo na leto 15-20k km boljsi nakup kot dizel.. ce ne gledas samo na porabo ampak celotno ceno vzdrzevanja seveda..

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Dizel moda in nič drugega, razlika v porabi je pri nekaterih motorjih veliko manjša kot se prikazuje. Če se upošteva še razliko v ceni vzdrževanja in morebitnih popravil v recimo 300.000 km je smotrnost dizla pod vprašanjem. je potrebno narediti veliko km na leto.

2.0 i-VTEC normnalno rabi okoli 7,5 l, dizli ne rabijo veliko manj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.174
113
prodajalec mi rekel, da taka kriza s prodajo accordov teh ta novih še ni bila nikoli. Dragi predvsem zaradi jena, in ga noben ne kupi, prodali so jih samo ene par letos..pa še to bolj po pomoti.

iz zaloge

Accord 4d 2,4 Type S
30.040 EUR

Accord Tourer 5d 2,2 i-DTEC Executive B
30.040 EUR

dajo ti pa na to kao popuste 5000€ za benz in 3000€ za dizla

ampak popuste ti dajo tudi drugje

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
po mojih izkušnjah tako veliki avtomobili s takimi motorji pri povprečni vožnji (kar ni relacija po 100 km v eno smer pri 90 km/h) pijejo v povprečju 10 litrov.

Pa saj v končni fazi niti nima veze....a dejstvo je, da bo več ali manj vsak kupil dizla - ne glede na znamko. Zato je najbolje če se že delajo primerjave, da se naredijo v tem segmentu - pa ne da bi imel kaj proti ali za katero znamko -> včasih tudi paše imeti dokaj realno primerjavo zaradi lastnega občutka - torej jo narediš z najbolj prodajanim motorjem - dizlom (ali pa vsaj najbolj zaželjenim).

Ker vsi vemokako gre to v rekalmah: 'Modela TAINTA že od 15.999 EUR naprej'.

Pa stopiš v salov...je to za 1.4 bencinarja, 3 vrata, skoraj brez barve, brez opreme
wink-1.gif
...da prideš na nek minimum nivo pa odpeketaš iz salona s predračunom za 23 jurjev.

Res je da pri višjih razredih so že v osnovi avti boljnabildani z opremo (vsaj to osnovno, ki jo človek lahko pričakuje leta 2012) pa vseeno...skroaj vse najdejo kakmodel 'že od...' da te hebejo v glavo
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.174
113
sej ni nobena znanost, moderen benz vs dizel motor je razlika med 1,5 do 2 litra v tem rangu, cca 150 do 200 konjev..seveda pod pogojem da se oba avtomobila vozita popolnoma enako, v enakem režimu.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Potem nimaš izkušenj z motorjem 2.0 R serije. Moja minimalna poraba na dolgi relaciji pri lepi počasni vožnji ( delno dež in noč ) je bila celo 6,3. Pa naj verjame kdor hoče, meni je vseeno. Na medkrajevnih relacijah po regionalnih cestah tudi pije malo, v 6. se lahko pelješ skozi naselje s 50kh/h npr., pa tudi ogreje se zelo hitro, kar je dobro za porabo. Na medkrajevnih cestah komot rabi okoli 7 l, z neko normalno vožnjo seveda.
Avtocesta mu dvigne porabo, drugače pije malo, jaz imam povprečje okoli 7,5, pa sem na avtocesti veliko na levi strani. Če bi se vozil kot ostali promet bi bilo manj. , okoli 7,2l. Na lokalni pa ta pade zelo izrazito, če ni veliko mestne vožnje v nizkih prestavah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
saj to je zdaj to...napišeš nek ekstrem, ki si ga dosegel enkrat odkar imaš avto...včasih je bila idelana za take zadeve jadranska magistrala...500 km z 70 km/h.
wink-1.gif

Jaz vem da so hondini motroji (bencinarji) med najvarčnejšemi (če ne najbolj varčni) a vseeno...pri 2.0 bencinarju (in 1.5 tone osnove) si v povprečju na 10 litrih....če si to vzameš v zakup nisi potem razočaran, ko ga enkrat imaš oz..se ti zdi fino če je vresnici povprečje 8,9 litra ker bi umirjen voznik pretežno na relacijah (od 150 konjev jih uporabljaš 33).

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
saj to je zdaj to...napišeš nek ekstrem, ki si ga dosegel enkrat odkar imaš avto...včasih je bila idelana za take zadeve jadranska magistrala...500 km z 70 km/h.
wink-1.gif

Jaz vem da so hondini motroji (bencinarji) med najvarčnejšemi (če ne najbolj varčni) a vseeno...pri 2.0 bencinarju (in 1.5 tone osnove) si v povprečju na 10 litrih....če si to vzameš v zakup nisi potem razočaran, ko ga enkrat imaš oz..se ti zdi fino če je vresnici povprečje 8,9 litra ker bi umirjen voznik pretežno na relacijah (od 150 konjev jih uporabljaš 33).

Ta tvoja blodnja niti slučajno ne drži.

Povprečje je 7,5 ( 7,2 ) in pika. Lahko manj kot sem napisal, če ga pa žgeš pa več. To dokazujem skoraj 100.000 km. Odvisno od ceste oz. razmerja avtocesta-mesto-medkrajevne lokalne ceste in koliko se ti mudi.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Sej ravno zato, ker ne vemo kakšno je tvoje razmerje mesto, regionalke, avtoceste, pa koliko je hribov in dolinc in koliko ga zares žgeš, je to tvoje povprečje skoraj brezpredmetno za vse nas, razen tebe.

Tudi jaz ti lahko napišem, da z mojim 6 cilindrskim dizlom dosegam povprečje lahkcene vožnje tam okoli 5l/100km (čisto točno je najnižje kar sem imel 5,2), je pa dejstvo, če ga žgem in da imam večinoma mestno vožnjo komot nekaj čez 8l/100km ... In kaj je zdaj pravilen podatek in predvsem relevanten za ostale?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne , se ne strinjam s tabo.
Brezpredmetno je UGIBANJE drugih o porabi. Ker je močno zgrešena, 10 l s tem motorjem nisem imel tudi takrat, ko sem po Nemčiji tiščal do konca. Z vožnjo po omejitvah pri nas bo poraba okoli 7,2, lahko tudi manj.
Zanima me koliko teh ljudi je ta motor vozilo, in ne samo 50 ali 100 km , ampak dlje časa.
Moja poraba je izmerjena in ne prebrana iz računalnika. Nekateri računalniki lahko kažejo precej drugačno porabo.
In z avtom imam narejenih več kot 100 km, tako da vem. In ne ugibam kot drugi, ki vse" vedo in znajo"

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Brezpredmetno je UGIBANJE drugih o porabi. Ker je močno zgrešena, 10 l s tem motorjem nisem imel tudi takrat, ko sem po Nemčiji tiščal do konca.

Moja poraba je izmerjena in ne prebrana iz računalnika. Nekateri računalniki lahko kažejo precej drugačno porabo.
In z avtom imam narejenih več kot 100 km, tako da vem. In ne ugibam kot drugi, ki vse" vedo in znajo"

Predvsem ugibaš.......ravno to je problem.......do nemčije si se cijazil 300km z povprečno 7,5 pol si ga pa 30km tiščal z povprečno 33l/100 in ker je statistika zavajajoča veda......si vesel ker ti je v povprečju pil 7,8
smile-1.gif

(pa še kak deci več ker BCji dostx lažejo)
evil.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne blefiraj, ker ne veš o čem govoriš
evil.gif

Imam natančno izmerjenih 17.000 km.
Ponavadi imam povprečje v Nemčijo in nazaj okoli 7,5 l za celo pot, zadnjič sem imel za 2500 km 7,2 l.

Kar se tiče meroslovja vem pa nekaj knjig več od ostalih.

grims-1.gif

Nazadnje urejeno: