Nova Honda Accord

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Jah sej, jaz pač naredim tako relacijsko pot z 6L, pa se ne hvalim, da je povprečna poraba mojega avta 6L/100km, ker vem, da v mestu naraste čez 8L. Če pa že govoriš o povprečni porabi, pripiši še vsaj podatek povprečne hitrosti, drugače je brezpredmetno. Ta podatek najdeš poleg ostalih v BC..
smile-1.gif

Če si že meroloslovec, potem bi moral tudi vedet, da je povprečna poraba ki jo navajamo mi uporabniki, čisto blefiranje, ker noben drugi uporabnik ne bo vozil avta po isti relaciji, na isti način in v istih (vremenskih in/ali prometnih) pogojih kot ti. Sicer pa se mi zdi poraba 7,5l/100km 150KM bencinarja čisto povprečna in nič posebno nizka, odvisno od pogojev pač :D

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Je kdo od vas sploh opazil da je druga slika v prvem postu renault Latitude
sprasujem se.gif

Če bi bil pismen bi lahko prebral, da je avtor teme napisal da ga Accord spominja na Latituda in je najbrž zato tudi priložil sliko, kaj meniš?
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
saj to je zdaj to...napišeš nek ekstrem, ki si ga dosegel enkrat odkar imaš avto...včasih je bila idelana za take zadeve jadranska magistrala...500 km z 70 km/h.
wink-1.gif

Jaz vem da so hondini motroji (bencinarji) med najvarčnejšemi (če ne najbolj varčni) a vseeno...pri 2.0 bencinarju (in 1.5 tone osnove) si v povprečju na 10 litrih....če si to vzameš v zakup nisi potem razočaran, ko ga enkrat imaš oz..se ti zdi fino če je vresnici povprečje 8,9 litra ker bi umirjen voznik pretežno na relacijah (od 150 konjev jih uporabljaš 33).

te moram zanikat, testno povprečje sem imel 8.0... pa je bil dostikrat na blokadi..nanananapf pfp pfpf

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
u kak ste se pacijenti spravli na mihaja, ker se tip vozi ougodno z 2,0 bencinarjem... sami pa vozite rajngle tipa clio z 1,5 dci pa vam žere podobno. Zanimivo.

če jaz vozim z mojim krepalom recimo 6,5 povprečno zadnje 3 leta in cca 60.000 km pri hitrostih v okviru omejitve, mi ne more en naključni alterjevec trdit, da z mojim avtom vozim povprečno 10l na 100km. Ne more.

pacijenti

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.657
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Je kdo od vas sploh opazil da je druga slika v prvem postu renault Latitude
sprasujem se.gif

Če bi bil pismen bi lahko prebral, da je avtor teme napisal da ga Accord spominja na Latituda in je najbrž zato tudi priložil sliko, kaj meniš?
rolleyes-1.gif

Sem pismen (sem opazil).......ampak tega noben ni komentiral v postih naprej....zato dvomim da je kdo razlikoval prvi dve sliki
tongue-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Saj ne veš o čem pišeš. Moji ekstremi so do zdaj bili 5,2 l in 8,9 ali 9 l.

Pa tega nisem napisal do zdaj, ker ti ne znaš brati in pišeš po svoje. Trdim, pa da je realna poraba tega motorja za "normalno" vožnjo okoli 7 - 7,5 l. Za lokalne vožnje pa lahko pade tudi na okoli 6,5. To je realno, kdor je ta motor vozil dlje časa ve, da je res in je to možno.

Zanimivost tega motorja je tudi, da pri mestni vožnji poraba naraste presenetljivo malo.

Vendar nekateri strokovnjaki tu pišete 30 ali 40% večjo poraba s tem, da ne vem ali je kdo sploh vozil ta avto.

Če ti blefiraš pri povprečni porabi potem si s tem povedal dovolj o tvoji kredibilnosti. Jaz ne befiram, ker bi slepil samega sebe, npr. 17.000 km zaporedoma sem vse beležil. In kdor mi ni verjel sem ga peljal, potem mi pa verjamejo.
Zanimivost tega motorja je zelo majhne izgube pri nizkih in srednjih vrtljajih ter izjemno hitro se ogreje. Zato je pri lokalnih vožnjah poraba zelo nizka, mene je motor presenetil v pozitivnem smislu za recimo 10-15% ali celo več glede porabe.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Lepo bi blo ja ( jo grem prec iskat). Osnovni bencinar je nekaj čez 30 jurjev, dizel pa dobrih 32 jurjev, karavan celo 35. Meni je zelo žal da ima uvoznik tako politiko (in glede na malo število prodanih nisem edini) in sem žal kljub velikemu zadovoljstvu (pravkar prešel 200k km brez ene večje napake, z prvo sklopko, turbino in vztrajnikom in notranjostjo, ki se ji obraba ne pozna) začel gledati okoli.

Čaki ne razumem - v čem je pol fora kupa oglasov za nove avtomobile na auto.net, s takimi cenami?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za 10 litrov porabe moraš verjetno kar orenk terat, meni to ne rata niti pri starem accordu z manj varčno mašino in to po mestu.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Tvoje izkušnje očitno niso kaj veliko vredne. Moj accord pije povprečno slabih 8.

Točno tako, nov motor pa je še nekoliko bolj varčen ( okoli pol litra ) s tem, da je motor lepše vozen pri nizkih in srednjih vrtljajih. Dejansko je R serija zelo varčna , če pomislimo, da je nov Accord težji in večji ( širši za okoli 8 cm ), kar negativno vpliva na porabo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Lahko da je poraba 7,5 l/100km, a hvala lepa za tako vožnjo. Ko sem se šel peljat jaz je avto pil 10 litrov (prejšnja serija, morda je zdaj kaj manj), dizel pa mi pri enaki vožnji pije 7-7,5. Ko smo bili v nemčiji je bila zaradi 200+ kvečjemu še malo višja.

Ampak to so spet debate dizel/benz, kjer ne bomo prišli prav daleč. Če gledamo konkretno Hondo mene bolj moti da imajo že 10 let iste motorje in da je šla konkurenca vsaj glede moči in porabe naprej. Če izvzamemo TYPE-S, ki je extra drag (40k+) in redek, je najmočnejši dizel 150 km, kar je za tak "dinamičen" avto komaj zadosti. Zadnjič sem recimo vozil C220CDI, ki stane enako kot Accord, ima 170 konj in pije vsaj liter če ne celo dva manj. Glede menjalnika in podvozja sicer ni primerljiv, motor pa je opazno boljši, edino navora ima morda malo manj (težko rečem, ker je bil 7g-tronic)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
no to si bil precej težek z nogo, ce bi mlinček 1,5 priganjal 200 (kar itak ne gre, bi bil tudi na 10... govorimo o normalni vožnji normalnega človeka, ki vozi nekje po omejitvah.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Kateri motor je 10 let star ??
1,4 TSI v Golfu pri podobni vožnji pije enako ali več kot Accord 2.0. Toliko o realnosti. Da ne govorimo o zanesljivosti in težavami z motorji. Na papirju je napisano povsem drugače, vendar ko se dotakneš plina je poraba TSI zelo hitro zelo visoka.

s 7,5 l ne divjam, sem pa kar nekaj časa na levem pasu na avtocesti zaradi prehitevanja..
s 7,5 l -8 l na lokalni cesti moraš biti precej hiter, ker mu poraba nenormalno pade. pri vožnji okoli 80 ali 90 km/h. Seveda odvisno od ceste, če je zavita gorska je pesem povsem drugačna.

220CDI pije okoli 0,4 do 1 l manj po podatkih, s tem da so se v preteklosti ti motorji tako kvarili, da so jih prenehali izdelovati za nekaj časa. Niso utegnili popravljati starih , zato so nekaj časa čakali, da so odpravili napake.

Zanimivo, meni pije bencinar toliko kot tebi dizel. Kjer je gužva tako ali tako ne moreš biti hitrejši, vrrašanje je koliko si sploh hitrejši. Očitno ga na ravnem teraš v redu kjer je možno.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
prodajalec mi rekel, da taka kriza s prodajo accordov teh ta novih še ni bila nikoli. Dragi predvsem zaradi jena, in ga noben ne kupi, prodali so jih samo ene par letos..pa še to bolj po pomoti.

iz zaloge

Accord 4d 2,4 Type S
30.040 EUR

Accord Tourer 5d 2,2 i-DTEC Executive B
30.040 EUR

dajo ti pa na to kao popuste 5000€ za benz in 3000€ za dizla

ampak popuste ti dajo tudi drugje

Ja. Se lani je bil osnovni Accord 25.000 eur, sedaj ga pa prodajajo za 30.000. In za tako ceno ni varjante, da bi ga vzel. Pretiranih popustov pri Hondi nikoli niso dajali, dvomim pa, da je 5.000 eur (kar pomeni 20% cene avta) razlike samo zaradi moci jena v primerjavi z evrom. Sedanji Civic diesel je vec kot 2000 eur cenejsi kot je bil civic diesel 4 leta nazaj (je pa res, da hatchov ne delajo na japonskem, ampak v angliji)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
saj se ne rabimo iti kdo ima daljšega
wink-1.gif
...ni potrebe. Vsak ima svoje pogoste vožnje in ima občutek koliko mu avto porabi na njih...in tudi lahko primerja koliko ima porabe z drugim avtom. In kot je že nekdo rekel..tvoja poraba je brezrpedmetna za drugega (kakor tudi moja tebi oz. komukroli drugemu), ker tudi pod razno ne ve kje in kako se voziš.

Žal pa je zaradi takih izjav pogosto kdo razočaran, ker poraba tudi približno ni blizu tistega, kot je nekdo trdil, da mu pije.

Pa ne rabiš mi razlagati da honde (bencinarji) malo pijejo, ker to sam dobro vem.
grims-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
seveda je kakšen pacijent, ki ne zna vozit razočaran..videl na lastni koži ko sem prodal avto, jaz imel porabo 9..oni mi pa potem joče da ne pride pod 12...ko ga vidiš kak vozi, pa je zadeva jasna.. zrel za razne oddelke zaprtega tipa po sloveniji...pa še od vulkanizerja sin bi bilo pametno bit, da folgaš gume menjavat. Beri: Kopanje in blokada v eno.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ne , brezpredmetno je bilo tvoje pisanje o porabi 10 l, moje pisanje pa je še kako predmetno, ker s tako porabo okoli 7,5 l ali manj se ne vozim edini. In pri tem nisem ovira na cesti , ampak prehitim veliko vozil.

Pri vsem je potrebno upoštevati še marsikaj, recimo gume. Npr. moje zimske gume so dejansko široke 245, čeprav na njih piše 225. Potem pa gremo gledati Mercedes C in vidimo, da ima precej ožje gume. Torej z enakimi gujmami zna biti poraba drugačna, nekateri pa napišejo do dva litra. Morda v nekih drugih pogojih, ne vem.

Dejstvo je, da marsikdo spregleda dobre klasične bencinske motorje, nekateri porabijo zelo malo in zahtevajo tudi malo vzdrževanja.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Sodeč po spritmonitorju ste bolj med redkimi s porabo 7,5. Po spritmonitorju je povprečje vseh porab 8,81L/100km.

PS: katere gume pa so te, da so bolj široke kot piše? če so 225, je to 225 ali pač?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Če bi ti znal uporabljati spritmonitor bi videl, da je povprečna poraba precej nižja in sicer 7,9 l vključno s karavanskimi verzijami, ki porabijo malo več kot limuzina. Obnovljeni model pa ima še cca. 0,3 l nižjo porabo.

Če bi kdaj meril gume bi ugotovil, da jih jevelika večina širših. Naši pametnjakoviči, ki z realnostjo nimajo pojma pa ti bodo zahtevali vpis v homologacijski kartonček platišča z 1 mm drugačnim ET. Medtem ko je guma lahko celo 10 % širša kot piše na njej. To pomeni, da je lahko guma 235 ožja od 225, če se izbere ravno take gume.

Moja poraba je točno taka kot pišem, vendar lastniki problematičnih dizlov ( zaradi vzdeževanja in saj) poskušajo včasih prikazati, da dizel ne pije skoraj nič. bencinar pa ogromno. Če bi se vozil točno po omejitvah bi imel porabo še cca. 0,5 l nižjo. To je povsem realno in sem tudi poizkusil, torej cca. 6,8 do 7 l. Če sem v avtu sam seveda, torej ne 4.