Nova Honda Accord

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Oblikovno proti prejšnji precejšnja žalost, zelo me spominja na Latituda.

title_b.jpg

Renault-Latitude-28464_ren_lat_11_test_1.jpg

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.925
113
40
MB
a se meni samo zdi al je večina novih modelov rižekov opazno grših od predhodnikov
confused-1.gif

ki je smajli ko kozla?

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
To je ameriški model, evropski model bo kot vedno narejen na ameriški Accuri

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Točno tako. Pri teh slikah sta povsod navedena samo 2,4 in 3,5 motorja in tudi če pogledaš prejšnji model je ta kar pravi naslednik. Accord je pač ameriški "golf" in konzervativnejši dizajn mu pride samo prav, medtem ko hoče pri nas igrati premium model, za kar rabi precej bolj drzen dizjan.

Upam da se bodo pri evropskem modelu bolj potrudili, saj bo sicer polomija. Accord je že tako eden najdražjih avtov v razredu (na nivoju audija, bmw in mercedesa), če bo pa še grd (kar se glede an civica vseeno bojim da bo) in glede na hudo konkurenco (i40, optima), se bom čudil če bodo sploh kakšnega prodali.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Vidiš, vidiš, človek se vsak dan kaj novega nauči. Če jo primerjamo s sedanjim modelom ameriškega Accorda, je pa vseeno korak naprej.
evil.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Točno tako. Pri teh slikah sta povsod navedena samo 2,4 in 3,5 motorja in tudi če pogledaš prejšnji model je ta kar pravi naslednik. Accord je pač ameriški "golf" in konzervativnejši dizajn mu pride samo prav, medtem ko hoče pri nas igrati premium model, za kar rabi precej bolj drzen dizjan.

Upam da se bodo pri evropskem modelu bolj potrudili, saj bo sicer polomija. Accord je že tako eden najdražjih avtov v razredu (na nivoju audija, bmw in mercedesa), če bo pa še grd (kar se glede an civica vseeno bojim da bo) in glede na hudo konkurenco (i40, optima), se bom čudil če bodo sploh kakšnega prodali.

Jaz sem dal za mojega precej manj kot za Audija ali BMW ali Mercedesa., da ne govorim o tem, da je po 3 letih bila izguba vrednosti zelo majhna v primerjavi z vso ostalo konkurenco. Če potegnem črto je bil nakup precej bolj ugoden. Zdi se nemogoče, vendar tako je bilo v mojem primeru pred več kot 4 leti. Popolno nasprotje kot pišeš tukaj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Vidiš, vidiš, človek se vsak dan kaj novega nauči. Če jo primerjamo s sedanjim modelom ameriškega Accorda, je pa vseeno korak naprej.
evil.gif
Nov accord bo predstavljen šele naslednje leto, in če je nov ameriški precej bolj drzen od zdajšnjega, za evropskega potem ni skrbeti.
cool-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
To je ameriska verzija Accorda, ki bo na prodaj od letosnje jeseni v USA, bliznjem in dalnjem vzhodu in juzni Ameriki.

Na Japonskem in Evropi, imamo Hondo Accord, ki se v Ameriki prodaja kot Acura TSX
http://www.acura.com/TSXLanding.aspx

Kot zanimivost: V Avstraliji prodajajo obe razlicici Honde Accord.
Ameriska verzija je brandana kot "Accord", evropska in japonska pa kot "Accord Euro"

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
evil.gif
Nov accord bo predstavljen šele naslednje leto, in če je nov ameriški precej bolj drzen od zdajšnjega, za evropskega potem ni skrbeti.
cool-1.gif

Upajmo. V Ameriki se je letos susljalo, da bo novi Acura ILX (v bistvu honda civic sedan z drugo karoserijo in notranjostjo) zamenjal TSX in da TSX ne bo imel naslednjika. Upam, da temu ne bo tako.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Jaz sem dal za mojega precej manj kot za Audija ali BMW ali Mercedesa., da ne govorim o tem, da je po 3 letih bila izguba vrednosti zelo majhna v primerjavi z vso ostalo konkurenco. Če potegnem črto je bil nakup precej bolj ugoden. Zdi se nemogoče, vendar tako je bilo v mojem primeru pred več kot 4 leti. Popolno nasprotje kot pišeš tukaj.

Tudi jaz vozim Accorda in tudi jaz sem dal takrat manj in avto res dobro drži ceno, a dejstvo je da se je jen podražil in da so se ostali prilagodili, honda pa ne.

Če pogledam cene osnovnih modelov (pustimo zdaj opremo, kjer nekaj razlike je, a nečeloma ima zdaj že kar vsi solidno opremo, razen morda Audija):

Accord - 30k

A4 - 27k
C klasa - 30k
BMW 3 - 31k

Mazda 6 - 21k
Avensis - 20k
Insignia - 22k
Mondeo - 21k (v akciji zdaj celo 15k)

Ok, se strinjam, naj bo premium klasa, a za tak denar mora biti avto res hud, recimo v stilu lexusa.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Tudi jaz vozim Accorda in tudi jaz sem dal takrat manj in avto res dobro drži ceno, a dejstvo je da se je jen podražil in da so se ostali prilagodili, honda pa ne.

Če pogledam cene osnovnih modelov (pustimo zdaj opremo, kjer nekaj razlike je, a nečeloma ima zdaj že kar vsi solidno opremo, razen morda Audija):

Accord - 30k

A4 - 27k
C klasa - 30k
BMW 3 - 31k

Mazda 6 - 21k
Avensis - 20k
Insignia - 22k
Mondeo - 21k (v akciji zdaj celo 15k)

Ok, se strinjam, naj bo premium klasa, a za tak denar mora biti avto res hud, recimo v stilu lexusa.

Sorry, ampak osnovna honda je okol 25k
cheer.gif