Nov trend - dosegljiv na dopustu

damirj

Guru
9. maj 2012
5.273
2.386
113
prav je tako, sej veš v kaj si padel, če ne pa spoznaš. Mislim da je menjava službe pri nas še vedno možna in legalna opcija, ali???
Večinoma se svet ne ustavi, če te ne dobijo na prvi klic na tel ob 3h zjutraj. Pokličejo pa še enkrat.. ni potrebe za neke minus %. Sicer pa zamenjaš službo ja.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.273
2.386
113
Lepo, da so tole sprejeli, večina podjetjih že tako spoštuje tole pravico do odklopa.... nekatera pa pač ne. In za ta podjetja se ne bo nič spremenilo. Če šef prej ni spoštoval tvojega OFF časa, ga tudi sedaj ne bo. Imel boš zakonsko podlago, da mu boš rekel ne, vendar se potem pri takem šefu lahko posloviš od povišic, napredovanja,..... Kot je že nekdo zgoraj napisal, imaš potem možnost menjave službe...

Lahko pa si dosegljiv, vendar potem pokompenziraj v plači, v nadurah,.... če ti ustreza...
Meni ne, imam družino, otroke in cenim svoj popoldanski čas.... že tako prevečkrat potem v postelji razmišljam o službi
Ta uredba rešuje to težavo, da v času počitka nejavljanje na telefon in mejle in skype ne vpliva negativno na noben način v primerjavi s tistim, ki se javi. Torej to pomeni tudi napredovanja, povišice itd

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.087
113
Titograd
Ja, zakon res pravi tako, v praksi pa verjamem da bo zamera čisto možna opcija in da bo tako da se lahko od napredovanja pri plači pač posloviš. Pač menjaš, kaj te boli kita, nekoč si še vesel da si se jih rešil...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

kajn

Guru
5. okt 2007
2.781
1.612
113
Iskajoč brata
Ta uredba rešuje to težavo, da v času počitka nejavljanje na telefon in mejle in skype ne vpliva negativno na noben način v primerjavi s tistim, ki se javi. Torej to pomeni tudi napredovanja, povišice itd
Kako rečejo: Papir prenese vse.... realnost je druga zgodba...
Torej če ti ne ustreza, da ti šef mori popoldan, bo najmanj boleča menjava službe

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Ja ja, ob 2:37 ponoč, kot v filmih. Svet se ustav, če te ne dobijo.
Svet se ne bo ustavil to je res, bo se pa ustavilo marsikaj, zakar si lahko zadolžen. Jaz osebno nisem proti tem klicem, če so plačani. Jaz recimo sem bil zaposlen z namenom, da me lahko ob 2:37 pokličejo, ker v tem času intenzivneje teče produkcija. Glede tega so se tudi pri nas nekaj časa razpravljale polemike, ampak če se na koncu meseca to pozna na plačilni listi, zakaj ne. Postavka se imenuje pripravljenost na poziv. Če pa tega ni, pa res ... ko jih j3be. Ampak če je od tega odvisna proizvodnja v nočnem času, boš slej kot prej naletel ali na deljen delovni čas, ali pa večizmensko delo. Kaj je ljubše? Meni to, da me enkrat na teden nekdo zbudi na dežurno številko, ker delat triizmensko delo mi pa res ni.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.273
2.386
113
Svet se ne bo ustavil to je res, bo se pa ustavilo marsikaj, zakar si si lahko zadolžen. Jaz osebno nisem proti tem klicem, če so plačani. Jaz recimo sem bil zaposlen z namenom, da me lahko ob 2:37 pokličejo, ker v tem času intenzivneje teče produkcija. Glede tega so se tudi pri nas nekaj časa razpravljale polemike, ampak če se na koncu meseca to pozna na plačilni listi, zakaj ne. Postavka se imenuje pripravljenost na poziv. Če pa tega ni, pa res ... ko jih j3be. Ampak če je od tega odvisna proizvodnja v nočnem času, boš slej kot prej naletel ali na deljen delovni čas, ali pa večizmensko delo. Kaj je ljubše? Meni to, da se me enkrat na teden nekdo zbudi na dežurno številko, ker delat triizmensko delo mi pa res ni.
Kolikšna pa je ta postavka zate priemrna? Dejstvo je, da če nimaš pog o zaposlitvi vezano na kolektivno pogodbo, potem je ta postavka po ZDR lahko tudi 0, saj za to ni predvidenega nobenega nadomestila. V praksi so pa to nekje 10% do 30% urne postavke. Če si na mesec v stanju pripravljenosti doma 100ur dobiš bruto dodatka recimo 200€? :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Kolikšna pa je ta postavka zate priemrna? Dejstvo je, da če nimaš pog o zaposlitvi vezano na kolektivno pogodbo, potem je ta postavka po ZDR lahko tudi 0, saj za to ni predvidenega nobenega nadomestila. V praksi so pa to nekje 10% do 30% urne postavke. Če si na mesec v stanju pripravljenosti doma 100ur dobiš bruto dodatka recimo 200€? :)
To je pa čisto osebna odločitev posameznika koliko mu pomeni čas in koliko se ceni in koliko je cenjeno njegovo delo. Jaz se za 100 eur takoj odpovem tej odgovornosti. Za 200 bi premislil. Govorim o netto. Pač toliko cenim svoj čas.