darjan to sem tudi jaz razmišljal, pa ne vem če je ravno best buy. Če ti pomaga pri odločitvi, ti povem v katero smer sem razmišljal (imam nekoga ki ima free SC, tako da je info iz prve roke):
1. težko dobiti tak avto, cene niso olimpijske
2. ne vem odkod si, ampak kozina še gre, mb mislim da tudi (tam imajo baje še SC, nisem pa bil tam). Brdo je beda, če nimajo dogodka in je dostop čez rampo pri hotelu free, potem plačaš še parkirnino, in to mastno. Se pravi da daš 4 EUR al koliko vsakič ko greš "zastonj" tankat - kar neki. Jasno pa se boš moral tja peljat in za čas polnjenja "muhe štet". Avto pa ne fila tako hitro kot tanovi Y in 3, pa seveda bolj gre proti polnemu, dlje časa fila. Poenostavljeno: tja do 80% je pol ure, zadnjih 20 pa še pol, pa si takoj na uri. Torej moraš biti res blizu SCja da bi se ti to splačalo.
3. poraba elektrike teh modelov (X ali S) je tam blizu dvakratnika Y oz. 3-ke. Nimajo TČ, pozimi se zgodi da se naredi res malo km pa moraš filat (tudi če imaš samo 6km v službo in moraš v prometni konici, skoz hajca, teh 6km se voziš pol ure, žre štrom kot nor)
4. Problem MCU-ja (board computerja): verzija 1 ima vse kamere pa nimaš snemanja (mislim da lahko tudi ne 360 pogleda), pa nekaterih bonbončkov ni. SW je še kar buggy. Verzija 2 je baje boljša (tudi po funkcionalnosti), pa še vedno ne dosega hitrosti Y in 3-ke. Se da baje narest upgrade, ampak spet stane in vprašanje če se ti splača.
Da bi jaz to vzel bi se moralo res "poklopit" več stvari hkrati, začenši z izjemno ugodno ceno nakupa.