Citiral sem objavo nekoga drugega iz nekje drugje
Sicer pa se strinjam s tabo.
Je pa res da imas pri EV "lazj"e razliko v porabi x2 (odvisno od pogojev voznje) kot pri ICE
Da imas pri ICE porabo x2 si ze res v ekstremih. Pri EV je to lazje doseci.
Pri 20C imas z lahkoto pri 80 kmh med 10 in 15kwh, pod nulo pa pri 130+ v dezju tudi z lahkoto 20-30.
VW e buzz mislis al vecje?Pa do dalmacije bi se s počitniško prikolico vozil ene dva dni. Aja saj to lahko pa s kemperjem zamenjaš. A e-kemperji že obstajajo?
Zanimivo, da mi je 3 dni nazaj nazadnje posodil.Nihče ti noče avta posodit za vleko prikolice. Niti rentacar.
Za to sem pa napisal najmanjsi možni elektricni prikljucek (4kw?) In potem lahko pozimi kljub mrtvi SE lahko prides do 100kwh/dan. To imas pa dovolj za en dan. Tusi ce avto filas kot darjan ki je sicer stajerc ampak na vsak evro pa gleda bolj kot gorenc
Sam kje bom zastonj filal
Dolocene tesle imajo zastonj za vedno na SuCKako zastonj? Placat bo treba, isto k bencin. Zastonj filanje je blo za early birds, kar ti nisi.
Ce smo iskreni, je telovadba podobna kot pri ICE, vsi se za vsak cent ženejo pa naj jih to stane v casu in dobri volji kolikor pac ze.
Sej to je relativno poceni. Pise da je moc 11 kw in pri ceni 0.45 eur/kwh v eni uri porabi stroma za 4,95 eur.Evo "poceni" destination charging, slučajno opazil ta teden na recepciji na smučanju v Italiji:
Poglej priponko 63028
Sicer me ze prej ni zanimalo ampak, ko sem prebral ta clanek, se mi zdi pa cisti mimosun. Tezko bi ga se bolj oskubili.VW ID.3 kot presenečenje? Vsako leto tisočaka cenejši od golfa.
Električni ID.3 bi moral biti golfov naslednik. Pelje se povsem “volkswagnovsko”, bolj je okreten, ima na zadnji klopi 60 odstotkov več prostora za kolena in le iz vidika materialov v notranjosti ni tako “žmohten” kot golf. Ker ima trikrat manj dosega, zahteva privajanje na drugačen način...siol.net
S tam do sredine 2017, X pa tudi tako. Drugi pa ne vec, lifetime.Ja, prve S, ce se ne motim. Ej, katerga Ioniqa imas? Najbrz 5-ko? Baje je kar dobra stvar, kolkr sm Bjorna gledal.
Evo "poceni" destination charging, slučajno opazil ta teden na recepciji na smučanju v Italiji:
Poglej priponko 63028