Si se pogledal v ogledalo morda? Namreč ravno ti si lažeš, da glava peče.To ne, “tezava” nastane ko nekdo zblojeno zagovarja svojo stran in noce slisat drugih.
Si se pogledal v ogledalo morda? Namreč ravno ti si lažeš, da glava peče.To ne, “tezava” nastane ko nekdo zblojeno zagovarja svojo stran in noce slisat drugih.
V bistvu ni podobno. Vsaj kar se prehrane tiče, je vsak ekstremizem nezdrav za telo in to v bistvu različne študije tudi dokazujejo. Ljudje smo biološko vsejedi, ker pa je naše telo kar huda mašinerija zdrži marsikaj tudi veganstvo ipd., ali celo več dni brez hrane, ampak ne pomeni pa to, da je to sedaj zdravo za telo.Tudi drugje je podobno:
-vegetarijanci, vegani, vsejedci
Ma ja, in folk si to težko privošči , zato pravim da je BMW eden redkih ki ima cene (benzin, diesel , elektrika) tu tumags
Cene EV so pri vecini enostavno x2 ICE
Te bodo pa na druge načine cepili. Preberi zgornji članek. Brezplačnega kosila ni.EV ima pac veliko prednost polnjenje doma, kjer imas lahko SE in ce bo ostal netmetering cez nekaj let zastonj polnis
Težko še potem imajo kak vzvod...seveda lahko skenslajo netmetering, ampak dokler bo, si na strani "zastonj kosila".Te bodo pa na druge načine cepili. Preberi zgornji članek. Brezplačnega kosila ni.
Po mojem vedenju imajo pri netmettringu samo naslednja podatka, koliko daš v omrežje in koliko iz omrežja pobereš. Se pravi, da selfconsumpition (tisto kar direkt porabiš ob produkciji) skriješ oziroma nimajo popolnega podatka o tvoji porabi.Netmetering lahko ostane, kljub vsemu pa tocno vejo koliko kwh bos porabil in ti lahko to obdavcijo.
Resi te lahko off grid in baterija ali pa minimalni priklop in baterija s SE
Ce bi jaz delal 70kkm letno bi ga tudi ze zdavnaj imel. Tako pa delam v 5 letih to kilometrino.Dobro no Hanzi pa bojan, zivet v strahu “kaj bo”, pa tudi zamudis vse.
Jaz ze imam preko 170k elektricnih kilometrov za sabo ki so bili cisti uzitek, ce bi pred leti kolebal bi se pa zdaj vozil ICE.
Ce pac v prihodnosti EV ne bo vec ekonomicen, pa pac grem nazaj na ICE, izkusnja pa ostane
Mogoce tudi enkrat dosezemo zmanjsanje javne uprave.Tole ima AndrejEnej čisto prav: mogoče kak procent gor/dol zdaj, ampak enkrat že nekaj nazaj sem na brzino računal da iz naslova naftnih derivatov (trošarine, davek...) neposredno in potem še posredno mislim da dobimo v proračun cca 27% vseh prihodkov, kar je na okroglo četrt proračuna. Če se jutri vsi nehajo na ICE vozit, gret in uporabljat naftne derivate (tu je še plastika, blago in ostali derivati, ki sem jih zanemaril), bo država imela četrtino manj prihodkov v proračun - beri država propade. Edino logično je, da bo morala "obdavčiti" nekaj drugega, pa četudi zrak ki ga dihamo (ok, tega ne bo), ampak elektrika je logičen naslednik. Če se mene vpraša če jutri "izumijo" nekaj, da bodo gospodinjstva postala energetsko neodvisna, ampak "res" neodvisna, kar pomeni da bi imel neomejen vir energije doma, ne tele solarne igrače kjer si še vedno na osnovnem omrežju, bodo države enostavno propadle, kar bo problem na drugi ravni. Ok, potem nam bodo vodo obdavčili toliko bolj, ampak to je spet vsaj delno rešljivo zaradi padavin... in tako dalje če malce pofilozofiramo.