Nov avto

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
avto za 6kilo kupuje na kredo, pol veš da je game over scena. (tankat, zavarovat, gume, servis in nepredviljivosti).
tu smo končali debato.
Res ste pametni ni kaj. Kot sem že povedal tu se oglaša nek božček (v glavi) na nivoju 5 letnega otroka. Kje je bilo rečeno, da se kupuje avto za 5-6K.
Pa vi pojma nimate v katero smer gre debata. Delate zaključke na podlagi nekih neumnih komentarjev sajkota in podobnih. Daj preberi si še enkrat kaj sem vprašal glede na to da si višek izobrazbe je to žalost. Je kdo pomislil, da mogoče zmanjka 5-6K do 50K.
Ne se oglašat in delat neke zaključke, če nimate pojma kakšna je situacija!
Seveda to je pa za določene sajkote že preveč.
Glej sajko kot sem ti že enkrat povedal poberi se v svojo luknjo in prosim ne se več oglašat s takimi bedarijami, ker delaš budalo iz sebe.
Res mi je žal, da sem sploh vprašal in prišel na ta forum, ker vidim, da niste zmožni neke normalne odrasle debate.
Ja tu smo končali debato. :bonk:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
nasvidenje

ps. vidim da imas v vseh temah težave z uporabniki in nivojem debate. bodo moderatorji odločili kaj je primerno.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Sky mislim da malo pretiravaš....

Noben ni mogel vedet da si brez mame, tko da šala ni bila namenjena tja kamor jo sedaj obračaš....plus sedaj dodajaš neke dodatne pogoje...iz začetnih 5-6 k na 5-6k ki falijo do 50k....

Razumem da ti ni lahko.....ampak noben se ni hotel spravit na tebe in te podjebavat ker si brez starša (ali obeh)...kot hočeš to sedaj prikazat!

Znamo bit " neumni" na momente tu gor....ampak tok kot hočeš sedaj prikazat pa s5 ne!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Res ste pametni ni kaj. Kot sem že povedal tu se oglaša nek božček (v glavi) na nivoju 5 letnega otroka. Kje je bilo rečeno, da se kupuje avto za 5-6K.
Pa vi pojma nimate v katero smer gre debata. Delate zaključke na podlagi nekih neumnih komentarjev sajkota in podobnih. Daj preberi si še enkrat kaj sem vprašal glede na to da si višek izobrazbe je to žalost. Je kdo pomislil, da mogoče zmanjka 5-6K do 50K.
Glej sajko kot sem ti že enkrat povedal poberi se v svojo luknjo in prosim ne se več oglašat s takimi bedarijami, ker delaš budalo iz sebe.
Res mi je žal, da sem sploh vprašal in prišel na ta forum, ker vidim, da niste zmožni neke normalne odrasle debate.
Zdaj pa bredes. Vredu je, si povedal, zdaj pa spusti ton, zadihaj ter si poglej tudi odgovore, ki so ti lahko koristni.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.844
6.506
113
dobro, jaz sem dejansko razumela, da mu manjka 6-7k€, ne da kupuje avto za 6-7k€.
Kar se pa nadaljnje komunikacije tiče, bi pa lahko smirili doživljaj. Vsi...

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
Ne saj sem sam kriv. Vedel sem že glede na prejšnje teme in komentarje kam sem prišel in sem bil toliko naiven, da sem pričakoval nek normalen odgovor.
Oprostite za tak odziv toda ne prenesem takih idiotov, ki začnejo žalit in se spuščat na tak oseben nivo, omenjat mamice in podobno. To je zame največji gnoj od človeka, ker me ne pozna in ne pozna situacije. Enako velja za vse ostale, ki se smejejo talajo neke smeškote in delajo norca iz takih izjav. Upam da vas doleti usoda za vse, ki se delate norca iz takih stvari.
Pa pustimo sedaj starše, šlo je za povsem enostavno vprašanje nobenih dodatnih pogojev, te pogoje ste si VI izmislili na podlagi ne vem česa:
"Pa kaj je potem boljše it na banko po nek kredit pa je avto potem vsaj tvoj. Govorim tam za nekih 6-7K?"
in če bi spremljali debato je bilo prvo vprašanje v tej temi, ki je NOV AVTO! Verjetno se potem ne kupuje NOV AVTO za 6-7K!
"A pa to njihovo"financiranje" v raznih avtohišah je po domače povedan lizing ali je to neke vrste kredit?"
Tako da ja brez veze nadaljevat to neumno debato...

• Objave ne odobravam

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.646
-1.372
63
Ti si tukaj petletnik. Sprašuješ za kredit in se delaš norca iz drugih, ki ti ponudijo konkretne napotke. Sicer pa, petletnik ve o denarju več kot ti.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: bpfc, Sky in sajkek

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Pa dobr no, dej dihi :)

Če kupuješ nov avto za 50k, pa ne veš kje je boljš dobit 6-7k k ti manjka, je tut kr velik problem. :) Ker sori, tut če tko napol sprašuješ, dobiš pol spet glupe odgovore. Npr. manjka ti 6k:
- lohk vzameš kredit za avto, pa je avto čist tvoj
- lohk daš leasing, 20% pologa, ostalo na leasing, avto ni tvoj, lohk maš boljše zavarovanje, servis zraven, whatever
- lohk kupiš avto ki je 43K pa nimaš problema,
- lohk ...

Pač forumi ponujajo tolk dobre informacije, kukr se zastavi dobro vprašanje. Zato ne bit užaljen pol, če so odgovori od a do ž.

• Všeč mi je
Reactions: Sky

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18

Če kupuješ nov avto za 50k, pa ne veš kje je boljš dobit 6-7k k ti manjka, je tut kr velik problem. :) Ker sori, tut če tko napol sprašuješ, dobiš pol spet glupe odgovore. Npr. manjka ti 6k:
- lohk daš leasing, 20% pologa, ostalo na leasing, avto ni tvoj, lohk maš boljše zavarovanje, servis zraven, whatever
- lohk ...

Pač forumi ponujajo tolk dobre informacije, kukr se zastavi dobro vprašanje. Zato ne bit užaljen pol, če so odgovori od a do ž.
Ja vidim da tukaj marsikomu marsikaj ni jasno. V redu smo pač na različnih valovnih dolžinah. Toda to je bil končno en normalen in tak odgovor kot bi ga pričakoval na začetku, preden bi šli v podrobnosti do katerih sploh nismo in ne bomo prišli.
Zato Hvala oby :zmaga:
Razumem da je to forum in kakšen forum in zato je bilo vprašanje zastavljeno splošno, ja vidim da neumno, ker so se odzvali samo neki neumni uporabniki. Očitno prezahtevno vprašanje.
Ja moja napaka že na samem začetku.

• Objave ne odobravam
  • Ljubezen
Reactions: bpfc in aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.646
-1.372
63
Ja vidim da tukaj marsikomu marsikaj ni jasno. V redu smo pač na različnih valovnih dolžinah. Toda to je bil končno en normalen in tak odgovor kot bi ga pričakoval na začetku, preden bi šli v podrobnosti do katerih sploh nismo in ne bomo prišli.
Ti si kot oni tip, ki vozi v napačni smeri na avtocesti in se čudi kako so vsi ostali glupi.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: bpfc, Sky in sajkek
5. apr 2015
1.400
725
113
Mogoče pa če bi men "manjkalo" cca 10-12% za nakup novega avta, bi poskusil pri več avtohišah.. Mogoče pa ti ponudi kdo kako akcijo,popust ali pa vsaj zmanjša %, ki ti bi primankoval..

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici

- lohk ...

Ce mu manjka 6k pri novem avtu, potem naj da cimvec pologa, da bo imel cim manj obresti. Razen ce bo razliko bolje plemenitil kot bodo obresti na leasingu.
Ce imas otroke potem ves da te avto drazji od nekih 10k lahko porine en razred visje pri dokladih, stipendiji....
Ce ga imas na leasing, si "brez avta"..

• Všeč mi je

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Ce imas 43k, kupi avto za 10, ne za 50.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Pa smo spet pri unem koliko bruto plač za nov avto je vzdržno... Če jaz vem iz glave naj bi bilo max 9 bruto plač, da si lahko potem privoščiš še vzdrževanje ipd.
In če to pol uporabiš, pol najbrž nisi 6k prekratek, ampak veš da ti je lažje pohendlat cashflow z lizingom, ker se nisi zapufal čez mejo, kajne.

To je una matematika, ki 90% Slovencem mal škriplje. Oz si pol pri rabljenem narediš formulo tako, da ti skupi pride :)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Avto naj ne bi predstavljal več kot 15% delež stroskov od neto mesečnega prihodka. Ce mas 5000 neto, pomeni 750 za obrok, servis, gume, registracija, zavarovanje itd., preračunano na mesec.

• Všeč mi je
Reactions: tony