Nov avto

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Zakaj se potem VW pritožuje da niso več konkurenčni, ko pa imajo rekordno prodajo in dobiček?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Sem kolebal med Corollo Hibrid 3-4 leta star za 19-20k, in pa nekaj manjšega z avtomatikom. Na koncu sem vzel pol leta starega Peugeot 208 automatik za cca. 16,5k. Zdaj če je to ugodno ne vem, je pa nov tak nekje 20-21k.

Moj Peugeot se zaenkrat po enem mescu kar dobro vozi, zelo udobna vožnja, klasični 8 stopenjski avtomatik dobro prestavlja. Zdaj pozimi poraba dobrih 7l/100km večinoma mesto in nekaj obvoznice. Start stop sistem je včasih moteč, ker ga prej nisem imel, ampak se navadiš. In pa seveda upam na čim manj kakšnih težav z motorjem oz. nasploh.

PS: Če kdo nabavlja, tu imajo podobno takega kot sem jaz nabavil, v beli barvi. Pol leta starega, avtomatik. Tako da če kdo hoče udobnega avtomatika za v redu ceno, je to to:

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in novaa

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Moj Peugeot se zaenkrat po enem mescu kar dobro vozi, zelo udobna vožnja, klasični 8 stopenjski avtomatik dobro prestavlja. Zdaj pozimi poraba dobrih 7l/100km večinoma mesto in nekaj obvoznice. Start stop sistem je včasih moteč, ker ga prej nisem imel, ampak se navadiš. In pa seveda upam na čim manj kakšnih težav z motorjem oz. nasploh.

PS: Če kdo nabavlja, tu imajo podobno takega kot sem jaz nabavil, v beli barvi. Pol leta starega, avtomatik. Tako da če kdo hoče udobnega avtomatika za v redu ceno, je to to:

Za po mestu je to pomoje top avtek.
Pa še dejansko dobiš kar dosti opreme na ceno.
Če pa pogledamo kam smo prišli s cenami na leta nazaj ter ka butne, boljši da niti ne misliš in kupiš in uživaš.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in Kamele0N

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Za po mestu je to pomoje top avtek.
Pa še dejansko dobiš kar dosti opreme na ceno.
Če pa pogledamo kam smo prišli s cenami na leta nazaj ter ka butne, boljši da niti ne misliš in kupiš in uživaš.

Ja, sej zato pa sem jaz svojega nabavil. Dosti opreme in solidna cena, sploh v primerjavi s konkurenco.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113

Odličen menjalnik.... škoda da motor ni turbo s 130 konji

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in Kamele0N

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Če kdo hoče sprobat notranjost pa se mu ne da v salon, si lahko za par evrov sposodi Avant2go električnega 208 , je isti avto notri, samo električni pač.

• Všeč mi je
Reactions: tony

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj

Še en ki se mi zdi ugoden, sploh za avtomatika, tudi sam sem šel gledati par teh Stonicov, samo so bili slabo opremljeni. Ta ima full opremo, kar je pri Kia redko, plus avtomatik, mislim da po ceniku tam cca 24k EUR. Tako da dve leti star pa 8k cenej, pa še imaš 5 let garancije.

Sicer meni osebno je XCeed dosti bolj všeč, ampak so ga "umetno" podražili za ene 10k v zadnjih par letih, tako da je iz slabih 20k narasel na slabih 30k. Too much.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Kamele0N

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
A pa to njihovo"financiranje" v raznih avtohišah je po domače povedan lizing ali je to neke vrste kredit?

• Objave ne odobravam
Reactions: bpfc

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.446
10.683
113
lizingi pod taksnimi in drugacnimi pogoji. vmes ti pac podturijo kup nekih produktov pod pretvezo, da je to najbolje po namazanem kruhu . izgube noben ne dela.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Sky

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.446
10.683
113
sej znanosti ni, avto pac izgublja na vrednosti, to moraš plačati tako ali drugače. Gre samo, kolk si pripravljen plačati stvari ki ti jih vsilijo pri financiranju, takem ali drugačnem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Do pred pol leta.
Me pa zanima koliko rabljenih avtov se danes proda za ceno visjo od 90%(80%) oglasevane.
Imam oglas za en starejsi avto, pa sta bila dva klica ki bi ju imela za balkan oziroma.rezervne dele. Mogoce bi ponudila cetrtino pricakovanega zneska. (Toliko kot je vredna nafta v rezervoarju in 4 "nove" gume ) Avtu pa nic ne manjka, cena na avtonetu pa "med najugodnjesimi") Narobe je to da zadnja leta dela 3kkm letno namesto 30kkm .