Nov avto

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Težka bo, sploh stara jetra... pred 3 meseci smo prodali 13 let staro Astro bencinarja, realnih 140k km, v vseh teh letih samo menjava zadnjih feder (ena je čisto na koncu počila), ostalo samo redni servisi. Ceno nastavili 3800, upal sem na 3500, prodana za 3300, prodano prvemu resnemu, še 2 sta klicala in iz prve ponujala 2800 :bonk: in to je bilo to. Nobenega navala, pa je bil nekako v sivem povprečju s ceno. Mogoče tudi ker je bil 3 vratni. Če bi bil 5 vratni, bi ga obdržali do konca in v prešo z njim.... zelo hvaležen in nezahteven avto.

Leto nazaj bi gladko dobil jurja več, pa tudi klicali bi precej bolj.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
Pa kaj je potem boljše it na banko po nek kredit pa je avto potem vsaj tvoj. Govorim tam za nekih 6-7K?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
zakaj bi hotel, da je karkoli tvojega? sami križi in težave z lastnino, kar naj uradno banka ima. drugače je itak tvoje... to je edina prednost krede.

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
Ne gre se toliko ali je moje ali ne, bolj kaj se mi na koncu bolj isplača.
Itak ni moje kakorkoli ali je lizing ali kredit na banki.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Gledas obrestne mere, stroske, dolocena pogojevanja glede zavarovanj in se odločiš. Če je kredit vseeno je vozilo v tvojem lastništvu, nerabis pooblastil, soglasij itd.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Vam je smešno. Na žalost nimam več mame.
jaz sem resno mislil. 6kilo si sposodis in se pac zmenis po kolk boš vracal, da bo bolj ugodno od banke, tisti ki pa ti bo posodil pa bo tudi bolje kot da mu inflacija požre.
al so to sorodniki, prijatelji ni bistveno... ce imas te ljudi v svojih vrstah.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: bpfc in Sky

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
105
-275
18
Dovolj žalostno, da si to resno mislil. Ne nimam nobenega v svojih vrstah :bonk:da bi se od njega sposodil in če tudi bi ga imel je to zadnja možnost, ki bi jo izkoristil in verjetno tega potem ne bi spraševal po forumih. Res je razvidno iz tvojih komentarjev da si nek razvajen mulček ki ti je mamica vse vtaknila v rit.
Res se mi smiliš. Najboljš, da se nehaš oglašat s takimi neumnimi izjavami, ker samo dokazuješ, da si na nivoju 5 letnega otroka.
Kaj misliš, da si samo ti tako pameten in nobenemu še to ni padlo na pamet :bonk:
Kaj tukaj res ni nobenega normalnega uporabnika, ki se ne bi spuščal v neke osebne podrobnosti ampak bi odgovoril na neko preprosto vprašanje.

• Wow
  • Objave ne odobravam
Reactions: bpfc in sajkek

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Dobro lej zdaj, mi nismo mogli vedet, da nimaš več mame, menda razumeš.

Pač najdeš avto in vzameš, kar je ceneje ali je to kredit ali lizing, vidiš potem. Pač se sprijazniš, da za storitev "posoje denarja" pač plačaš npr. 50 eur mesečno.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
2. jul 2020
5.038
6.570
113
zakaj bi hotel, da je karkoli tvojega? sami križi in težave z lastnino, kar naj uradno banka ima. drugače je itak tvoje... to je edina prednost krede.
1616072964970.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
kredit za avto ni nič drugače kot za kaj drugega. greš na par punktov, poveš za kaj rabiš in ti dajo ponudbe. lizing, kreda. namenski za avto, navadni potrošniški. izbereš najbolj ugodno varianto. če kupuješ nov avto, moraš biti pozoren na dogovore avtohiš z bankami/lizing hišami. Ponavadi so popusti, če vzameš financiranje pri njihovem pogodbenem partnerju. Vse to upoštevaš in nekje podpišeš...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
avto za 6kilo kupuje na kredo, pol veš da je game over scena. (tankat, zavarovat, gume, servis in nepredviljivosti).
tu smo končali debato.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: bpfc, Sky in jest5

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ljudje knjige in dopuste placujejo na obroke. Zakaj ne bi avta za 6k.
Je pa res , da avte za 6k na obroke placujejo tisti ki znajo denar bolje obrniti kot leasing hiša (banka, ali pa mislijo pa jih potem glava boli). Ali pa tisti ki vsako stvar kupijo na obroke, sano da jih odobrijo
Imas dva tipa ljudi.
Oba tipa kupijo 12 stvari na leto.
En kupi vsak mesec eno stvar s cashom, potegom kartice in enkratnim placilom
Drugi tudi kupi vsak mesec eno stvar.
Vendar ker ima "11" stvari vsak mesec za placevat se za nazaj tudi to zadnjo kupi na 12 obrokov.
Kdo je dal na koncu manj za atvari

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
Dovolj žalostno, da si to resno mislil. Ne nimam nobenega v svojih vrstah :bonk:da bi se od njega sposodil in če tudi bi ga imel je to zadnja možnost, ki bi jo izkoristil in verjetno tega potem ne bi spraševal po forumih. Res je razvidno iz tvojih komentarjev da si nek razvajen mulček ki ti je mamica vse vtaknila v rit.
Res se mi smiliš. Najboljš, da se nehaš oglašat s takimi neumnimi izjavami, ker samo dokazuješ, da si na nivoju 5 letnega otroka.
Kaj misliš, da si samo ti tako pameten in nobenemu še to ni padlo na pamet :bonk:
Kaj tukaj res ni nobenega normalnega uporabnika, ki se ne bi spuščal v neke osebne podrobnosti ampak bi odgovoril na neko preprosto vprašanje.

če govoriva o nekih manjših kreditih (recimo do 12,13k)računaj ene 280 € obrok + zavarovanje da je kreda krita če se ti karkoli zgodi...cca 300 €/mesec. (4 leta odplačilna doba vrednost 12 k €) Za take bolj basic kredite do nekje 30 jurjev majo banke itak en kup opcij. Ga dobiš brez nekih težav. Fajn je da je kredit tolk dolg (lahk krajši daljši raje ne) kolikor je garancija avta, tako da če se kaj zgodi imaš krito, nimaš nekih dodatnih stroškov. 5 let so ponavadi garancije v tem času ga pa tudi odplačaš če govoriva o nekih manjših jajčkih sploh če je še polog

če maš otroke, je lizing boljši kot kredit ker vozilo do odplačila ni tvoje, posledično nisi (pre)bogat in ti pripadajo otroške doklade, cenejši vrtec itd...

aja še to vidim da gre debata bolj v smeri za 6-7k €...to lahk dokaj hitro urediš s kratkoročnim posojili, to so splošna posojila, ne rabiš razlagat za kaj ga rabiš. Ti ga hitro odobrijo, odplačevalni čas je lahk kar dolg (nižji obroki), višina kredita je pač temu primerna (ne moreš računat 20,30 k€), ni bogastvo ampak nekakešn premostivtveni kredit.