Novo leto, nova runda svaljkanja laži o premoženju in dokladih. Raje se zmeni da ti cente pri plači na dol zaokrožijo, bo vsaj efekt.
Torej, bi jih 3/4 moralo kolesariti v Sloveniji (ne tisti petkovi kolesarji lol).
Ja se pozna, da Obresti niso več okoli 1% ampak 4Ne bi bila rada špilferderber, ampak mene so letos fiktivne obresti pahnile v naslednji razred.
pol ves kje je reala 1500neto.. je pol to 200 eur, to je potem samo 15 let star amortiziran clio, da lahko to hendlas brez stresa.Avto naj ne bi predstavljal več kot 15% delež stroskov od neto mesečnega prihodka. Ce mas 5000 neto, pomeni 750 za obrok, servis, gume, registracija, zavarovanje itd., preračunano na mesec.
Še na prejšnji strani je veljalo, da kupuje kanto za 6k in že tam je presežek_izobrazbe začel srat z lizingom in vrtcem. Ko pa je debata o plači pa se nihče ne spomni naj mu dajo 5 eur manj da ne bo ostal brez dokladov. Zato se oglašam.Ne bi bila rada špilferderber, ampak mene so letos fiktivne obresti pahnile v naslednji razred.
Kak te gre to skupaj?Ja, fiktivne obresti. Nad plačo oziroma dohodki se ne morem buniti, ker so realni. Fiktivni dohodek pa... No, kot ime pove - ni ga... Prvič nisem bila previdna in takoj palica. Po drugi strani imam pa zdele en lep dolg dopust že 1 mesec, ker se mi ne splača delat, od ponedeljka sem pa na dejanskih stroških in bom lepo nadoknadila december in švoh november letos. Teh cca 20€/mesec konkretno zaokroženo navzgor dobim nazaj. So pa to mali wake-up calli, da se zmrdaš in ne poleniš v svojih zasidranih navadah, ki jih je čas povozil. Vsak drug svetovalec vzame več kot 250€/leto.
Vsak se loti po svoje, eni seveda lahko prosite za nižjo plačo. Ta nasvet je tudi vreden svojega denarja, ja...
Ne laziNe bos verjela
Se ne tako dolgo nazaj je nizja bruto placa lahko pomenila visji netto ko si enkrat dohodnino poracunal
so pravila, samo ta ne morejo biti vezana neposredno na višino neto plače, ampak kvečjemu na to, koliko od te neto plače ti ostane konec meseca na računuSo dolocena pravila za velike stroške, kar avto je, koliko si lahko kdo privošči, pa da bremeni ustrezno. Marsikdo jih ne mara, jih zavraca in se jim posmehuje, ker... so apetiti večji od zmožnosti.
...
Uf... tole smo pri povprečni plači 1430 potem na 8600 eur vrednem vozilu. Torej si povprečen Slovenec ne more privoščit ne novega vozila niti ne vsaj približno rabljenega, ampak smo z tem denarjem res že pri konkretno starem vozilu.Ponavadi je veljalo 6 neto!
Normalno da ne. To je znano ze dolgo. Pac posledica 50letne tiranije se narodu zapise v gene...potem pa je pasat prva stvar katero otrok zagrabi ko spusti joško! Za privoscit si novega pasata po danasnjih cenah prakticno nimamo menađerjev. Redki vidijo 5 neto.Uf... tole smo pri povprečni plači 1430 potem na 8600 eur vrednem vozilu. Torej si povprečen Slovenec ne more privoščit ne novega vozila niti ne vsaj približno rabljenega, ampak smo z tem denarjem res že pri konkretno starem vozilu.