Nov avto

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah vsi tile moji rekviziti v zadnjih 10 letih niso bli več kot 4k€. Dva bicikla, par ur, par superg, par rorov za dvigat...

Tolk stane kolega avto v enem letu..... sploh brezveze omenjat.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.646
-1.372
63
Mah vsi tile moji rekviziti v zadnjih 10 letih niso bli več kot 4k€. Dva bicikla, par ur, par superg, par rorov za dvigat...

Tolk stane kolega avto v enem letu..... sploh brezveze omenjat.
Pa jebemo, a pol samo kitajsko robo kupuješ in ponaredke? Že en normalen bicikel stane 2k

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Uf, a zdej pa po alterjevsko še rabljenga avta ne smem na puf vzet? Sem ga že kupil za 3 jurje pa 200 na puf, je pač naneslo, da ravno takrat ni blo špage, pa ga je žena vozila tri leta in je šel po treh letih za ne boste verjel, tri jurje. Dec se je vsedu not, je prtisno sklopko, reku u, tole je pa nova sklopka in niti na probo ni šel, odkartal denar in smo se odpeljal prepisat. konkretno Xsara Picasso 1,6 bancin.

Je pa ratal s tole korono zanimiv, prej je avtom cena z leti padala, mojemu konkretno je pa zrasla in ga ta hip prodam s profitom po treh letih in ene 50 jurjih naklepanih. Če ga dam pa gor za isto ceno, kot sem ga plačal konc leta 2019, se mi pa stepejo pred hišo za njega. C5 2.0 HDI avtomatik, letnik 2015.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Xsare Picasso so bili pa dobri avti, 30 let bodo kmalu stari. Pa jih še vidim zelo veliko na cesti. :zmaga:

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
En dan mrbit bo kdo razumel Pahorja in njegovih 3k€. Dejansko, in tudi banke pri kredah to tako upoštevajo, se predvideva (in tudi je tako), da se z visjo placo dvigujejo tudi stroški. Pa ne samo na racun socialnih transferjev. Bo clovek imel svoje stanovanje, bo imel vecjega, bo kupil se kaj drugega kot osnovna živila, bo imel dvojne čevlje. Temu mora neto ostati bistveno višji. Samo resno omejen bo razliko v prihodku vrgel v celoti v avto.
No ja, niti ni nujno. Ker če bi bilo tako, si ti potem že v načrtovanju večje hiše in dražjega vozila?
Pač, vsak naj dela s svojim denarjem kar želi, tako jaz pravim. Ni nujno, da se bom s tem strinjal in podpiral, ampak dokler se mene ne tiče, mi dol visi. Če nekdo vrže pol plače za avto, naj. Kakšna je razlika proti nekomu, ki pol plače skadi in popije?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
nič ni nujno, to so osnovna pravila, taka čez prst in lahko razumljiva sleherniku, za domači money management. Določeni so pa maximumi in ne točno toliko. Npr zgoraj omenjenih 6 neto plač je nek maximum, ne zahteva, da točno toliko. Kamot 3. Sicer je 6 plač ta oštra meja, ta bolj prizanesljiva je 12. Upoštevaš pa ta "priporočila" lahko ali pa ne.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.390
1.404
113
V teh krajih je pac tako. Ljudje vedno radi drugemu pametujejo glede avtov. Ce odkantam pol mio za stanovanje sem car. Ce desetino tega zneska za avto, mi bo vsak rekel da sem idiot in preko zmoznosti....

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: bpfc in Sky

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
v bistvu desetina je OK razmerje... 10letni dohodek za nepremičnino, letni dohodek za avto. razmerja ostajajo. dohodek za tole je pa 4200€. Če sta dve plači, je pa s stanovanjem vseeno lažje, ker ponavadi dva kupita enega skupaj, medtem če sta avta dva, si morata tole desetino razdeliti.

kot rečeno, čez prst, na ajnfah... priporočila, ne zakon...

2. jul 2020
5.038
6.570
113
kot rečeno, čez prst, na ajnfah... priporočila, ne zakon...

Kot v oni temi o samskih ženskah, ne? :evil:

Če kupuješ avto se kupi nekaj kar se lahko vzdržuje. Ne sme ti predstavljati težav če moraš iz danes na jutri menjati vse 4 gume in delati veliki servis. Imaš pa območje somraka slabo finančno pismenih. Rabljena premija, motorno olje se kupuje v Lidlu. So pa taki bolj v manjšini in na nas ne vplivajo kaj veliko (razen potencialno z kitajskimi zimskimi gumami v dežju poleti).

• Všeč mi je
Reactions: krko

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
prosto po alterju,

če kupiš rabljeno premijo si budalo, čefur, cigan in podobna neumna nacija....
če kupiš rabljenega clia, si preudaren in podobna nadpamet.

torej, rabljene premije, nad 3 leta (po garancijah in iztekih lizingov) bi morale zakonsko v prešo in v razrez, da bi zadostili alter ibernaciji, če prav razumem.

a, ne bo slo, ker 20 let stara premija se pelje bolje kot nov clio, to je potem reala. z nekaj več stroškov vzdrževanja, verjetno (niti ne preveč nujno).

2. jul 2020
5.038
6.570
113
torej, rabljene premije, nad 3 leta (po garancijah in iztekih lizingov) bi morale zakonsko v prešo in v razrez, da bi zadostili alter ibernaciji, če prav razumem.

Slabo razumeš. Komot si privoščiš rabljeno premijo, nič narobe z tem.

Samo ne potem krožiti okoli vulkanizerjev in spraševati kje dobiti rabljene gume za eno sezono.