Nov avto

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Tudi karavana ne bo vec očitno:

Ne vem, ce je to glih šift nazaj k ICE...
Imaš prav, kar verjemi pravljicam.
Medtem pa:
Sicer pa par let nazaj je bilo rečeno, da je Passat mrtev in nove generacije ne bo. V Nemčiji jo pa danes lahko že naročiš (karavana le, limuzine ne bo), v Slovenijo pa pride v začetku 2024.
Kot rečeno so proizvajalci ugotovili, da bodo s samo EV pocrkali, ker ne bo krav za molzenje.
PS: Passat je po novem fuLL dosegljiv, začetna cena v Nemčiji samo 39xxx eur :evil: . Pri nas bo verjetno malenkost ceneje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
Sem sla kasneje googlat, naslov je bil res udaren, v clanku pa bolj malo govora. Karavan ostaja v Evropi, v Avstraliji in USA pa ne vec. In to je v resnici avto izdelan za molzenje...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
ce si nekak mislil name -ne bom živel drugje, kot pri sebi, torej v hiši doma ali v stanovanju, kjer sem zdaj v času študija, novi "osmak" je pa že zaaran brez lizinga, tak, da ta strah odpade.
kalbo, mal opiši tvojo bejbo in če izpolnjuje moje kriterije ima hipotetično šanso, da dobi kul fanta.:evil:
To bo pa ona presodila, če ti dosegaš njene kriterije, v kar dvomim glede na tvoje obnašanje. Za moje kriterije si pa zaenkrat malenkost prestar za njo.

Novga osmaka je pa tvoj oči zaaru, tko da je tist k ga zaara na lizing in lizing tud sam plačuje bolš od tebe.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
oh, Kalbo, to je to, kar je, pri teh letih. Kaj ce drucga ponudit, kot perje. In seveda vrstnice - par let palijo na to. In prav je tako. Na koga pa naj - na 40letnega fotra? Taka lepa era otroštva je to. Ves svet ti je na voljo, ni omejitev, ni ovir. Jaz mu kar malo zavidam...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Vem, mam dva v tem cvetu doma, en pa ravno vstopa, zato se pa mal delam norca s fantka. Čeprav smrklja ravno ne pali na tele puhlice, kar me včasih preseneča.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
To je nekako tko, kot je Agnelli enkrat rekel. Naloga otrok je, da do 28 leta dostudirajo in se zdivjajo. Potem je le še familja in firma.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Govoril je o svojih otrokih, nekako v stilu do 28 leta pofukaj, posnifaj, razbij Ferrarijev kolikor želiš, pol pa samo še družina, firma, cerkev v nedeljo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Verjamem da je ta id4 precej bolj plasričen kot evropski. Ampak to vseeno dokazuje, da se da ceneje, in da nas evropejce nategijejo kot norce. Tudi ne tazumem VWja zakaj sploh prodaja na tem trgu, za nič dobička.
Glede na to, da pa se pričakuje padec cen vozil, se pa tega po eni strani veselim, po drugi pa me je strah, saj to lahko pomeni veliko recesijo. Torej verjamem, da koliko bi prišparal na ceni avtomobila me pa lahko drugje vdari po denarnici. Tudi izguba službe ni tako neverjetna...

Začeli so spuščat ceno tudi električarjem, očitno eni in drugi opažajo strm padec prodaje, Nekdo omenja, da ni rabljenih na avtonetu..marsikdo si je rekel..ne bom kupoval novega po teh cenah, bom raje še par let starega vozil. Rezultat se občuti v ponudbi rabljenih.

en sodelavec pol leta nazaj (mislim da še ni) kupil Audi Q4 električarja za 60 jurjev - zdaj bi ga dobil za 5 jurjev ceneje (sicer skalkuliral da je v tem času prihranil 3 jureje na bencinu, a še vedno 2 jurja pušnil).
Drugi ravno ubodel Teslo Y (se mi zdi..povišanega),,,močna baterija, dual motor, vlečna kljuka...46 jurjev končno (po odbiti subvenciji države). In še so govorice, da bojo pri Tesli nižali.
Torej...za Golfa dat 40 jurjev+...hmmm...dvomim, da bo šlo tako enostavno.

Za moje pojme so si s temi podražitvami proizvajalci sami sebi zabili žebelj v koleno (ljudje ne bojo več menjali avtov na 3 do 7 let ampak jih bojo vozili 15 do 20 let, prišli bojo kitajci, itd)..na kratek rok so sicer ultra zaslužili, na dolgi rok pa bo moral kateri izmed evropskih proizvajalcev dokončno zapreti vrata.

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
To je nekako tko, kot je Agnelli enkrat rekel. Naloga otrok je, da do 28 leta dostudirajo in se zdivjajo. Potem je le še familja in firma.
Z zadnjim stavkom se ne strinjam, drgače pa ja-
No poglejte video, pol boste pa videli, kako ste dolgočasni s svojimi debatami o svojih poweless mlinčkih :evil:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Fotka mašine, avta, video... No, zdaj že kapčamo, da dobiš novi avto... In zdaj?

Naši so dolgočasni, tvoj je kul, močan...

Če ti damo ves možen respekt, bo pol mir?

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Z zadnjim stavkom se ne strinjam, drgače pa ja-
No poglejte video, pol boste pa videli, kako ste dolgočasni s svojimi debatami o svojih poweless mlinčkih :evil:
Brez zamere, ampak tej krači se samo nasmejim in ne začutim niti najmanjše želje po njej. Če je to tvoj užitek, ti ga privoščim. Jaz imam drugačen avto za užitek. Recimo en ima manjši motor kot je prostornina SC na tem Ghostu… Pa sem ziher da nudi konkrrtno več užitkov v Sloveniji.
Sedaj pa lahko nehaš utrujati s to svojo kračo v vseh temah. Vemo, da si si ga prislužil in da ga dobiš konec leta. Odpri takrat temo in napopaj noter fotke, druge teme pa smeti s tem.
Pa čas bi bil, da se naučiš ročnega prestavljat, ne pa, da samo avtomatike voziš.