Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
http://www.engadget.com/2013/06/19/microsoft-was-near-deal-for-nokia/

wink-1.gif

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Imam problem. Do sedaj sem imel Nokio E5, torej z navadno SIM kartico. Sedaj pa sem kupil Lumio 620 z mikro SIM kartico. Pri E5 sem za sinhronizacijo uporabljal Nokia Suite, kjer sem lahko poleg ostalega sinhroniziral tudi kontakte in SMS-je. Sedaj pa je problem ta, da ne znam spraviti kontakte iz E5 na Lumio 620?
Potrebujem nasvet. Hvala
smile-1.gif

Aleš

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Imam problem. Do sedaj sem imel Nokio E5, torej z navadno SIM kartico. Sedaj pa sem kupil Lumio 620 z mikro SIM kartico. Pri E5 sem za sinhronizacijo uporabljal Nokia Suite, kjer sem lahko poleg ostalega sinhroniziral tudi kontakte in SMS-je. Sedaj pa je problem ta, da ne znam spraviti kontakte iz E5 na Lumio 620?
Potrebujem nasvet. Hvala
smile-1.gif

Aleš

Na Lumi je program za transfer podatkov, mislim da preko Bluetootha. Probaj s tem

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Nekaj vprašanj za WP8, o katerem ne vem nič in sem totalni noob. Mogoče je bilo že kej odgovorjeno ampak tema je zelo obsežna in se mi ne da prebirati od začetka. Spogledujem se z nakupom Nokie Lumia 620

1. kot vidim ima 8G spomina, koliko ga je dejansko na voljo pri novem telefonu?
2. Ali res ne moreš aplikacij premakniti na SD kartico, lahko samo multimedijsko vsebino?
3. Kako je z zemljevidi na nokiino navigacijo. verjetno jih je treba potegnit do z neta. Kam se shranijo, na SD ali na spomin telefona?
4. Veliko uporabljam googlov koledar, kateri se brez problema sinhronizira z ios (ipad) in android gsm. Ali se na WP8 sinhronizira z stock koledarjem in ali delujejo opomniki.

To je zaenkrat to. Hvala lepa.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
4. Google koledar se lahko poveže z native koledarjem, če pa delajo opomniki nimam pojma. Načeloma dobim opomnik 15 minut pred dogodkom, vendar ne uporabljam Google koledarja. Mi pa delajo opomniki za dogodke, za katere imam potrjeno udeležbo na Facebooku, tako da mogoče dela tudi za Google?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Vzami v obzir še nezmožnost editiranja posredovanega e-maila in nezmožnost spremembe svojega epoštnega predala pri posredovanju sporočila. Delo s pošto je res bolj osnovno...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Poleti se še enkrat spomni na WP8, takrat bi naj prišla nova posodobitev, mogoče ti bo bolj ustrezala. (točni datum še ni znan)

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je, predvsem na račun androida, ki pride prav le petičnežem, za "rajo" pa je overkill

http://www.wpslovenija.si/novi...roid-uporabniki

Hahaha... upgrade from Android ali downgrade from Android?

Sam sem izlet v vode WP8 ocenil kot downgrade na bolj enostavno platformo, ki se je v nekaterih primerih izkazala za preenostavno oziroma neuporabno. Ne razumem Microsofta... tako malo je treba, ali developerji ne uporabljajo svojih izdelkov v vsakdanjem življenju? Nerazumljive pomanjkljivosti... Sicer priznam, skoraj spominja na začetke ajfonov.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Jaz sem doma v tehnicnem svetu in mi je WP8 super zadeva. Tece gladko, aplikacije imam. Ze na prvem zaslonu dobim vecino informacij, ki jih zelim (v tistih kvadratkih).

Vse kar sem moral narest je bilo, da sem nasel aplikacije, ki bi jih imel.

Verjetno bo naslednji telefon spet WP. Glede na pricakovane novosti pri Nokijinih fotoaparatih, bo to verjetno Nokia z WP
nahrung002.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Res je, prav zaradi enostavnosti in tekočega delovanja mi je recimo ios tako všeč. Na ipad mini recimo, pa ima čipovje staro 3 generacije dela vse zelo tekoče. Upam, da je WP8 podobno stabilna zadeva. Android mi kr naprej nekaj šteka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tehnično gledano poganja WP8 telefone tudi leto, dve star hardware, pa deluje zelo tekoče
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pa to je to. Ko gledam te androidne naprave mi nič več jasno. Madona procesorji so ¿e neki osemjederni, rama 2G pa gor. Na koncu pa en imenik z 300 vnosi odpira nekaj sekund. Telefon je telefon, tablica, tablica, comp pa comp. Vemo čemu je telefon namenjen. Če pa kdo opravičuje to z poslovnimiaplikacijami pa bog pomagaj. Že prstrara nokia je imela vgrajen e odjemalec in pa javansko aplikacijo za gmail. Se spomnem še moje mislim da 5230, taka črno rdeča, tanka elegantna, mislim da xpress music phone. Javanski gmail je delal u piko, prav tako vgrajeni klient

Res, mal bom še spremljal to WP sceno, če bo pa cenejši iphone prišel pa še toliko bolje. Če bo imel hardvare tipa ipad mini in ipad2 aka procesor A5, pa za pameten denar je pa to sigurno zmaga. 99,9 procentov aplikacij še danes deluje brez enega problema.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
WP7 je bolj stabilen kot iOS, vsaj po mojih izkušnjah - imam oba OSa. Na iOS se dostikrat zgodi, da se kakšna aplikacija crasha in zapre sama od sebe...