Nokia windows phones

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ce jo imas v zepu od srajce je res mogoce tezka.
V kavbojkah ali v roki pa ni nobene razlike pri 50g gor ali dol.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Tale fan made, je pa že zelo star fan made...
Upam, da to ne bo bil EOS, ker je grd kot skret. Verjamem, pa da je delujoči prototip tole.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ta teden pride v prodajo Huawei Ascend W2, ki naj bi bil prvi waterproof WP8 telefon.

huawei-w2-tease.jpg

4.3-inch 720p HD screen
Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor clocked at 1.5GHz
1GB of RAM
16GB of internal memory
8-megapixel camera with LED flash
2,000 or 2,800 mAh battery

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
A mi zna kdo povedat, katere nastavitve naj vpišem za MMS na Lumii 920, na Mobitel omrežju?
Manjkajo mi podatki za ???

Dostopna točka: mms.mobitel.si
Uporabniško ime: mobitel
Geslo: internet
Prehod WAP (URL): ???
Vrata prehoda: ???
MMSC (URL): http://mms.mobitel.si/servlets/mms
Vrata centra MMSC: ???

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Zanimiv mi je del, da jim je WP predrag. Sicer ne poznam cene licence in ne vem s kakim profitom se prodaja 520 npr, ampak za ta denar na androidu tezko dobis kaj toliko solidnega.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zanimivo, da pozablja stroške, ki so z Androidom, ker to, da je Android zastonj ne drži. MS pobira neko licenčnino, prav tako so stroški z nekaterimi drugimi licencami (kodeki). Pri WP tega ni in končna cena na napravo je na koncu zelo podobna. Verjetno pa kot pravo kitajsko podjetje Huawei tega (za zdaj) ne plačuje.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ampak vcasih se take govorice na koncu izkazejo za resnicne.

Sicer pa jaz upam, da Nokia ostane samostojna. Bi ji pa povezava s Huawei vseeno lahko prinesla precej koristi.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Vprašanje če bi sploh lahko huwei kupil Nokio. Bolj je verjetno, da so rekli zato, da se cene delnice dvignejo saj naj bi se tudi Lenovo zanimal za nakup Nokie (kateri ima dejansko dovolj denarja). Delnice so takoj skočile za 6%. Druga možnost bi bila pa, da namesko dvigneje delnice, zato da se podraži buyout Siemensa s strani Nokie pri NSN-ju (Siemens je najavilnamero, da se umika s tega področja). Huwei je na tem področju namreč neposredni konkurent Nokia-Siemens Network. Zanimivo je tudi, da je zaenkrat to glavna rešilna bilka Nokie, saj je po rekonstrukturiranju to zelo velik vir čistega zaslužka na letni ravni.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
En flozanje...

Glede cene WP....Nokio prav nič ne stanejo licence, ker tako ali drugače dobijo notri strošek OS-a. Že marketing jim futra komplet MS.

Sicer pa...saj za Andoid cegle še vedno plačujejo patente MSju ane? HTC?