Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
In pa na tušmobilu ki gostuje v mobitel omrežju
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri Mobitelu nimam zakupljenih nobenih podatkov (imam samo eno NR za 2,99€ mesecno, toliko da stevilka ne propade in lahko sem in tja kaj probam) ... pri Tusmobilu imam pa Data roaming v Mobitelovem omrezju izkjucen, da ni nepredvidenih stroskov ...

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
ksz

no tudi pri meni je tako. Tušmobil kartica zdrži tudi po dva dni (sicer LGE900).

Moja Lumia je sedaj na Simobilu s porabo, kot sem jo poročal par postov višje. Pred tem sem bil na Mobitelu, kjer je bilo stanje baterije vsaj za 50% boljše (ob isti uporabi).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Izjemne ugotovitve
smile-1.gif
Nebi verjel... Torej še en šus za simobil.ajaja Pa kje so toti dobli licenco za iphona?! Sigurno samo zato, ker imajo navezo z avstrijci... Omrežja definitivno nimajo OK.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Izjemne ugotovitve
smile-1.gif
Nebi verjel... Torej še en šus za simobil.ajaja Pa kje so toti dobli licenco za iphona?! Sigurno samo zato, ker imajo navezo z avstrijci... Omrežja definitivno nimajo OK.

Tole je pa malo preterano... Kot kaze Lumio nekaj matra v Si.mobilovem omrezju... Ker pri iPhone-u nisem opazil teh problemov s standby-jem .... pa uporabljam Si.mobilovo kartico ze kar nekaj let kot primarno stevilko ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Maš prav. Malo preveč sem posloševal.Samo kak za k so dobli licenco?Upam, da pride že letos ajfon k mobitelu...

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Mi lahk kdo pove kje lahko gledam updejte za Win Phone? Je bla ena stran k je pisalo direkt za katerega operaterja in kdaj prb. bo zunaj etc...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
KSZ,

sicer imam Lumio 710, kateri je praktično isti kot 800ka.
Imam nekaj vprašanj;

- kako se zapre IE (razen da pritiskaš tipko back toliko časa, da greš čez vse strani, na katerih si bil in se potem zapre)?
- ali je normalno, da baterija zdrži 20ur - prenost podatkov je vključen 1x dnevno za 15 minut, na dan pošljem 30 smsov in 10 min govorim, GPS stalno off, BT stalno OFF, WLAN pa tudi stalno OFF. Software naj bi bil najnovejši.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo.. improvement.

Namenoma sem jo filal na elektricno omrezje in ne preko USB na PC-ju, v njo vstavil se mobitelovo kartico.

Vceraj ob 1700 je bila polna, sedajle je na 54% in 19 ur preostalega casa. 3G, lokacije, vse je vklopljeno, razen push maila (to nimam nikjer, pac pogledam mejle, ko se mi zazdi).

Uporaba od vceraj: nekje 20 smsov, 5 MMSov, 5x maile pogledal, 2 uri glasbe, nekje 15 minut klicev, 20 minut surfanja preko wifija.

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
A je mozno, da je z mojo baterijo v 710ki kaj narobe? Danes sem napisal 10 smsov in naredil 12 minut pogovora, vklopljeno imam varcevanje z baterijo, cisto vse funkcije izklopljene in je trenutno podatek:
Remaining batterty life: 60%
Estimated time remaining: 6 hours
Time since last charging: 5 hours
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri Mobitelu nimam zakupljenih nobenih podatkov (imam samo eno NR za 2,99€ mesecno, toliko da stevilka ne propade in lahko sem in tja kaj probam) ... pri Tusmobilu imam pa Data roaming v Mobitelovem omrezju izkjucen, da ni nepredvidenih stroskov ...

Kako kaže tvoj raziskava glede porabe lumie na simobilu vs tušmobilu ?

Je možno, da zaradi dodatne zaščite, ki jo ima pri nas le simobil, porabi lumia na njihovem omrežju toliko več energije?

http://24ur.com/novice/it/mobilna-komunikacija-v-sloveniji-precej-ranljiva-na-vdore.html

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne.
Povečanje porabe je po mojem mnenju pogojeno s kvalitno pokritostjo. Če se veliko nahajaš na področjih kjer 3g signal slabi telefon lovi še 2G signal in tako vedno dela handover oz. preklaplja med tema dvema signaloma. Kadar signal slabi se telefon na nek način trudi signal obdržati in to kuri baterijo. Razlike so pa zagotovo večje od 5%.
Tako da je zelo pomembno kje se nekdo nahaja.
Iz vidika porabe baterije je zagotovo najbolje, da imate vedno delovanje v samo GSM omrežju, kadar potrebujete še 3G pa se preklopi na UMTS/HSDPA.