Nokia windows phones

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne bo šlo. Marsikje imajo pač teminale, kamor lahko vstaviš torej ali spominsko kartcio, usb ključ ali CD/DVD. Če se ti torej telefon ne obnaša kot usb mode, potem je drek za take primere.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Glede WP8 - bodo ti, ki imajo že 7.5 nadgradnljivi na 8-ko, ali ne? Konkretno recimo n800/900?

Na predstavitvi Lumie 900 se je postavilo tudi to vprasanje... pa so sogovorniki molcali... oz. je bil odgovor, da ta trenutek nimajo odgovora na to vprasanje ... Logicno bi sicer bilo, da vsaj Lumia 900, ki sele prihaja na police stacun, dobi to nadgradnjo... in glede na to, da je hardversko Lumia 800 prakticno enaka (vsaj procesorska moc) ... bi to potem veljalo za oba modela... Nikoli pa se ne ve, kaksni so nacrti proizvajalca glede nadgradnje. Pri Windows Phone je verjetno enako kot pri Windows Mobile in se prej Windows CE... da morajo proizvajalci placati licencnino za vsako novo verzijo ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ok, torej se verjetno potem dejansko splača rajši počakati še kakšne pol leta, hvala.
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja to pa verjamem....saj sem napisal računalnik.

Ne vem no...kako najdete take specifične uporabe, jaz mam tud prenosnik vedno nekje, tako da mogoče zaradi tega odpade neka dodatna oz. specifična uporaba telefona.

Na WP8 pa komi čakam...bom menjal cegu ni važno, če bom kaj od "novega" uporabljal redno.
cheer.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah meni drugače samo delovanje in izgled WP zelo paše
smile-1.gif
Malo me te baterije skrbijo pa pač bar malenkosti. Dobim drug teden Lumnio na test pa bom videl kaj in kako se obnese

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Jst si slike vedno pošiljam na mail in jih tako prenašam dol/na fon..
Ne da se mi zajebavati vedno z Zune :D

Glede USB onemogočenosti pa je čist kul, namreč dobiš tak zlo hitro gor virus na usb ključ oz. usb napravo..
Sem že mel na telefonu k sem dobil v eni štacuni ko sem dal slike tiskat...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Eh...krena plastika, 800tka je pa res lep cegu.
cheer.gif
Razlike v cen vsaj v tujin pa skorajda ni.

6tka je lepa.

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Kakšno je pa stanje baterije na Lumiji 710?

Nima še nihče...ste samo 800-tke pokupili?

Baterija bolj kot ne porazna. Od oka drži tam nekje 16 ur, mogoče še manj. V glavnem, zjutraj vzamem iz polnilca, grem v službo, malo sms, malo klicanje, wifi, pa je po 8 urah baterija več kot pol porabljena. Nekako tem smislu glede baterije. Drugače pa kar se tiče povezvljivosti, me najbolj muči to, da preko bluetootha ne gre skoraj nič pošiljati, razen kontakte. Pa še na b. slušalko se mi ne da povezati. Kao sparit gre, povezat pa noče, čeprav mi je enkrat uspelo. Pa sedaj po updatu, lahko celo pdf berem! Jeee.... Za kozlat v glavnem v tem smislu. Drugače sistem dela tekoče, nič kaj ne zmrzuje, telefonček lepo za v roko paše, fotke ok., počasen fotkič, spomin je itak samo notranji z 8 GB, ki pa seveda ni vse za uporabnika namenjen... V primerjavi z 800 pa se mi zdi, da sploh ni neke ogromne razlike, razen če gledam zaslon je tam seveda boljši in kvalitetnejši, ostalo pa se mi ne zdi vredno toliko več keša da bi dal...
Pa lep pozdrav....

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Skydrive?
confused-1.gif

Se mi ne da ubadat z skydrive..

Citat:
Uporabnik lojtra pravi:
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Kakšno je pa stanje baterije na Lumiji 710?

Nima še nihče...ste samo 800-tke pokupili?

Baterija bolj kot ne porazna. Od oka drži tam nekje 16 ur, mogoče še manj. V glavnem, zjutraj vzamem iz polnilca, grem v službo, malo sms, malo klicanje, wifi, pa je po 8 urah baterija več kot pol porabljena. Nekako tem smislu glede baterije. Drugače pa kar se tiče povezvljivosti, me najbolj muči to, da preko bluetootha ne gre skoraj nič pošiljati, razen kontakte. Pa še na b. slušalko se mi ne da povezati. Kao sparit gre, povezat pa noče, čeprav mi je enkrat uspelo. Pa sedaj po updatu, lahko celo pdf berem! Jeee.... Za kozlat v glavnem v tem smislu. Drugače sistem dela tekoče, nič kaj ne zmrzuje, telefonček lepo za v roko paše, fotke ok., počasen fotkič, spomin je itak samo notranji z 8 GB, ki pa seveda ni vse za uporabnika namenjen... V primerjavi z 800 pa se mi zdi, da sploh ni neke ogromne razlike, razen če gledam zaslon je tam seveda boljši in kvalitetnejši, ostalo pa se mi ne zdi vredno toliko več keša da bi dal...
Pa lep pozdrav....

Računaj da maš še dodatnihh 8Gb zraven, kamera je 8Mp namest 5Mp.
800ka ma amoled ki je zakrivljen oz. zaobljen, medtem ko ma 710 navaden TFT .

Mene je 800ka pritegnila zaradi prostora + dizajn..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Takule je, nje (bi reku dolenjski Jankovic).

Par vprasanj:

1. Zune.. a se temu fakin debilnemu spamu ne da ognit? Kolk je pa to blesav za playliste delat, faaaaaaaak. Ce pa register popravim, da je Lumia mass storage devica, pa spet ne morem po folderjih/playlistah musko urejat. Se moram ocitno na debilni zune navadit.

2. Week view v koledarju. Se sploh da?

3. Umm.. SW imam nalozen 12072, polna je bila ob nekje vceraj ob 20:00, sedajle je na 35% in bo v 7 urah muerto. Je pa res, da sem pozabil izklopit WiFi cez noc. Normalno to?

4. Music player. Ko kaj poslusas, ostane na lockscreenu se 20 minut. Se da kako nastimat, da izgine bistveno prej?

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Evo za mano je 3 dnevni test 800tke.
Moram priznati, da mi je sam sistem mnogo bolj privlačen kot android kot tudi iOS. Tudi samo delovanje je izredno tekoče in stabilno. Skratka sem pozitivno presenečen. Moti me sicer zaprt sistem tako kot pri iOS ampak to sem vzel v zakup. Baterija je bila še kar solidna. Mislim, da pri porabi ni problem wifi ampak 3G. Kajti dva dni sem se igral z njo brez SIm kartice pa mi je z zdržala dva dni ob vklopljenim wifijem. Zna biti torej ob uporabi #g ter wifi in vsemi sinhronizacijami res kar problem in dvomim, da bi zdržala od jutra do večera. Tako, da to je minus. Kot drugo mi je pa malce problemov predstavljal tudi zaslon. Sem razvajen na 4,3", pred tem sem imel celo Notea, tako da mi je bilo pisanje mailov in podobnega kar malce nelagodno, tako da bi se raje na 900tko obrnil.
Skratka, lušten sistem z nekaj primanjkljaji pa verjetno je še mnogo trikov, ki jih nisem spoznal. Motilo me je na primer, da mi ne ponuja oseb iz imenika ko vtipkavam telefonsko številko za klicat ali ob pisanju smsa (verjetno se kaj skriva v nastavitvah) in podobno. V glavnem mešani občlutki ampak vseeno pozitivni. Mislim, da bo z novo nadgradnjo (WP8) kakšna 900tka kar zelo zelo privlačna kombinacija. In čeprav sem bil sprva skeptičen glede Nokia-Win, se mi zdi, da grejo v pravo smer in upam, da jim uspe ker sistem je res privlačen.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Se strinjam s tabo.. Samo je se vedno WIP (work in progress). Za jabuk dvomim, da bom lahko komot zamenjal.. razen, ce se bom privadil na manjko vsega spama, ki ga imam gor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Vsekakor je pametno počakati na WP8, če si "advanced" user.

Saj še le nekaj dni, 20.6. bodo imeli predstavitev WP8, potem pa bo verjetno kar hitro odvilo vse skupaj. Le čakanje na telefone pri naših operaterjih bo verjetno predolgo trajalo
smile-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Pa kdaj si boste dali dopovedat, da je poraba baterije odvisna od načina uporabe in kaj se s telefonom dela!!! in pa seveda od same kapacitete baterije in OS. JAO

Nokia lumia 800 pa je tu izjema, ker ima softversko napako, da posebej noro porablja baterijo, ali pa je hardverska napaka.Slejkoprej bo znano.

btw iphone 3g sem pozabo izklopit in je z 2 leti staro baterijo zdržal v standby 2 tedna pa še je blo 20% baterije in dvomim, da sem ga "odložo" s 100% napolnjeno baterijo... uporabljal pa sem novega 3gs medtem, ko je 3g čakal na kupca.

Mojster, nekomu, ki si služi denar v tem poslu, ni treba razlagat od česa je odvisna avtonomija baterije. Kul? Počakaj kak teden, da se javijo prvi srečni kupci SGS3 in se spomni na moje besede. Bo šlo?

Ti si služiš denar v tem poslu? Obenem pa izjaviš: " V vednost - Samsung Galaxy 3 zdrži manj kot en dan. "

V stilu, nima veze, kaj delaš s telefonom, zdrži majn kot en dan.

Pa kaj ti se norca delaš
confused-1.gif

over&out

Po vsej verjetnosti oseba x kupi SGS3 in ga ima na 2G, ne uporablja browserja in aplikacij, ampak samo SMS in klice. Hja, v takem primeru bi najbrž šlo dva dni.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ajfoun pa drži 2dni +?

Potem bi eni in punci držal 1 teden, če mava Trophy-ja in Lumio 2 dni.
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ajfoun pa drži 2dni +?

Potem bi eni in punci držal 1 teden, če mava Trophy-ja in Lumio 2 dni.
grin1.gif

Jaz za noben smarthone ne trdim, da drži baterija več kot en dan. Ker ga še nisem spoznal.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Telefon zdrži tak dolgo, kot mu piše v specifikacijah za standby... Pol pa primerno majn, kakor in koliko ga pač uporabljaš.... In ja, "jest" je sigurno power user pa mu iphone zdrži 1+ dan. Jasno pa je, da noben telefon nebo zdržal več kot 5 ur, če ga boš uporabljal za navigiranje... Kake mate eni ej...