Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Na tušu so mi rekli, da je ne bo, ker je samo za USA trg narejena.

Potem nimaš iz prve roke informacije, kako je z baterijo pri 900 ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prva verzija Lumie 900 je bila za US trg ... Baterija na Lumii 900 naj bi bila mocnejsa... samo je tudi zaslon vecji in bi se to znalo kar skompenzirati ... Kako bo dejansko, bomo videli, ko jo bo kdo dejansko imel
smile-1.gif
...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Opa, tole je pa videt uber gut:

Citat:

Stacked up against other phones, the Nokia Lumia 900’s battery life comes out ahead. In a test where the phone had to play a video continuously until it ran out of energy, the Nokia Lumia 900 managed to last 4 hours and 29 minutes. In comparison, the HTC Titan lasted 3 hours and the Nokia Lumia 800 managed to stay running just 2 hours and 40 minutes. The closer competitor was the Samsung Focus. With a battery life that spanned 4 hours and 24 minutes, the Samsung Focus died just 5 minutes sooner than the Nokia Lumia 900. For the average user, the Lumia 900 can last anywhere from two to three days without being recharged. Nokia has said that for normal phone calls, customers should be able to talk for seven hours before it starts to die. With a BP-6eW 1830mAh battery, Lumia 900 has made their phone into a contender on the market place.

Ni pa mi jasno tole

Citat:
Launching apps and scrolling through them is slightly slower than comparable phones, but overall the experience is still speedy enough.

Proc pri 900 bi naj skoraj identičen tistmu v 800, oz iml bi naj 512KB cache vs 256KB, tako da ne vem, kako je lahko počasneje ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ja krucefix, tudi 900 mora imet neke probleme, od kdaj nokia ni več zmožna narediti enega telefona brez nekih hudih problemov?

Citat:

Also, the scrolling on the touchscreen is oddly slower than what it should be. is sort of clunky. While scrolling through the homescreen, your scroll flicks don’t register correctly and the movements feel slower than normal. The Lumia 800, 710, HTC Radar, Titan, and Samsung Focus S don’t have these issues, so I’m not sure what went wrong with the Lumia 900. It’s not as bad as the Samsung Focus Flash (that one’s scrolling was so terrible it was unusable), but the scrolling makes the Lumia 900 feel less fluid and responsive. Reader Mab664 confirmed that “the scrolling is at least 2x as slow” as his Focus.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Sem zdaj bil 4 dni na Metalfestu v Zadru in sem baterijo napolnil ob odhodu iz Maribora ob 9-10 zaran in mi je se izpraznil po 2 dneh in 18h uporabe (smsi, klici, DOSTI(!!!) slikanja in SNEMANJA koncertov)..
Zadnji dan festivala sem ga napolnil do 32% in ko sem prišel domov je še blo ene 15% (pa sem tudi še slikal in snemal)..
Tak da ja, baterija drži kot treba!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

S3, naj bi bilj bolj vzdržljiv kot S2 - govorim o bateriji. To so pokazali tudi razni testi na gsmareni naprimer.

Me pa nekaj skrbi. Počasi bi menjal platformo, sem že vse uporabljal le WP7 ne. Ampak, če gledam tele teste baterij. Po testih gsmarene naj bi recimo S2 zdržal praktično še enkrat dlje kot pa n900 (po njihovih meritva glede uporabe je neko povprečje v pri S2 - 42 ur, pri N900 pa le 26 ur). Pri meni to v praksi pomeni, da S2 trenutno spraznem od 7:00 do 22:00, tkrat že išem polnilec. Bojim se da bi bilo podobno kot uporabniku jest, da bom pri recimo 800tki iskal polnilec že ob petih popoldan??
bonk.gif

Torej zanima me katere telefone ste imeli pred WP7 ter koliko vam je prej zdržala baterija. Ker pač koliko nekomu zdrži je zelo odvisno od posameznika.

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_900_vs_htc_titan_2-review-755p2.php
http://www.gsmarena.com/galaxy_s_ii_vs_galaxy_s_iii-review-764p2.php

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Meni po 5+ polnjenjih drži lumia skoraj enako kot iphone 4 in več kot desire (ne glede na to kateri rom je bil gor)

img0792.jpg

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Mislim, da ima problem samo z Wifijem ter push mailom ... tukaj počepne baterija.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A tudi če je pushmail preko 3G? Mislim je v večji meri wifi krivec?
Še nekaj a znajo že ti WP wifi tethering delat pa kakšeno pametno opcijo file transfer-ja, razen cloud rešitev?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
A tudi če je pushmail preko 3G? Mislim je v večji meri wifi krivec?
Še nekaj a znajo že ti WP wifi tethering delat pa kakšeno pametno opcijo file transfer-ja, razen cloud rešitev?

WiFi Tethering prihaja z nadgradnjo na Tango ... Glede file transfer pa kolikor sem uproabljal je preko kabla... samo nisem nasel drugega nacina, kot da je na racunalniku namescen Zune (ali Windows Phone 7 Connector, ce gre za MAC OS)... Preko BT nisem nasel nacina... drugace pa recimo slike lahko share-as preko maila, MMSa, SkyDrive, Twitter, FB,... in verjetno se kaksnega "oblacnega servisa ... Ja pa bolj kot ne zaprto vse skupaj... in je s tem bolj podoben iOS kot Androidu ...
smile-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
wifi tethering ima na mangotu omogočen LGE900. Ne vem zakaj ga nima Lumia.

Pakul, Lumia kot telefon in OS sta prav posrečena, z vsemi rešitvami in tudi Nokia aplikacijami.
Pripravi se pač, da ga boš filal v avtu, pa potem vsako noč... Se pač prilagodiš
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Jaz bi počakal na vsaj 900-tko, 800 ima zgleda neke tehnične težave s baterijo, eni sicer pravijo da ne, drugi pa da ja, mogoče imajo slednji kaki stari, zjeban, model?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne to odpade, da mi ne zdrži do večera vsaj do recimo 20:00 je katastrofa.

To, da nima file transferja mi je tudi velik minus. S tem razlogom mi tudi iOS ne diši (pa velikost zaslona, ostalo je ok). Namreč žal velikokrat tako pride, da rabim razviti fotko povsem nepričakovano v xy studiju. Kar pomeni, da si na trenutnim S2 recimo iz dropboxy dol vržem fotko in telefon priklopim kot usb in je zadeva rešena. Kdaj naj bi pa prišla omenjena nadgradnja?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
počakaj še cca 2 tedna, 20.6. bo imel m$ predstavitev windows phone 8 platforme in takrat se bo videlo, če se splača počakati na WP8 telefone ali ne bo nič pretirano novejšega.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah nisem ziher, če je po vseh testih S2 obučtno zmogljivejši pa mi malce dlje zdrži. Tudi glede na Jestove prispevke malce dvomim, govori o 12tih urah, očitno imava oba kar intenzivno uporabo. Meni pač gor konstantno lavfata 2 mail accounta (push), tako da sem skoz na HSDPA-ju, vmes mogoče mal na wifi
rolleyes-1.gif

Glede WP8 - bodo ti, ki imajo že 7.5 nadgradnljivi na 8-ko, ali ne? Konkretno recimo n800/900?

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Pakul pravi: S tem razlogom mi tudi iOS ne diši (pa velikost zaslona, ostalo je ok). Namreč žal velikokrat tako pride, da rabim razviti fotko povsem nepričakovano v xy studiju. Kar pomeni, da si na trenutnim S2 recimo iz dropboxy dol vržem fotko in telefon priklopim kot usb in je zadeva rešena. Kdaj naj bi pa prišla omenjena nadgradnja?
To lahko sicer tudi na ios narediš... iz dropboxa se shrani fotka v "camera roll", to pa lahko na win ali mac preneseš tudi brez itunes...pri wp7 pa gre to vse samo prek zune/wp connector

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Fora je da je v cloudu fotka takoj, tako da od tam jo pa brez kablov ipd šmorna lahko shraniš na disk tistega PCja kjer jo želiš.

Se pravi prideš v nek fotostudio alkaj, se vsedeš na komp in se logiraš v skydrive in tam pobereš kar rabiš.