Nokia windows phones

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se strinjam...

Samo punci drži Lumia BP 2 dni, pa ima ves connectivity on, gmail pobira na 15min, igra igrce, telefonira pa manj kot povprečna bejba. facebook ima tudi stalno available na ceglu ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
Glede navigacije in surfanja ni nihče rekel, da nokia pretirano žere baterijo.

Sedaj je nekako znano, da požere baterijo push mail in uporaba wifija za "nonstop" posodabljanje FB in podobnih jajc.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Če rabiš smartphone k ti baterija dolgo drži, pol ne vem kaj delate sploh s fonom na touch!?...
Lažje je pisat na alfa numerično tipkovnico kot pa touch.

IPhone tudi ne zdrži niti 1 dan pa se noben ne pritožuje.. svašta.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej smartphone imajo samo tisti, ki so na FB in uporabljajo push mail ?

Smartphone je smiselen za tistega, ki ga uporablja in zna izkoristiti... No... Nekateri jih imajo tudi zaradi tega, da so "in"... Takim je res vseeno, koliko baterija drzi
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Glede navigacije in surfanja ni nihče rekel, da nokia pretirano žere baterijo.

Sedaj je nekako znano, da požere baterijo push mail in uporaba wifija za "nonstop" posodabljanje FB in podobnih jajc.

Po mojih izskusnjah bolj uporaba WiFi... Nisem pa ga se upal uporabljati brez WiFi-ja v vsakodnevni uporabi... Zaenkrat mi je zdrzal vec kot en dan edino takrat, ko sem imel WiFi na OFF in ga nisem uproabljal... Push pa je bil vseskozi aktiven...

In smiselna je primerjava istega uporabnika... Z enakim rezimom uporabe...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:
Če rabiš smartphone k ti baterija dolgo drži, pol ne vem kaj delate sploh s fonom na touch!?...

To ni res... Meni iPhone z lahkoto zdrzi en dan... Mogoce bi celo dva dni... Ampak ga dam zvecer polnit... Pa takrat baterija se ni v kriticnem stanju... In to, da je lazje tipkati na fizicno tipkovnico je stvar posameznika... Alfanumericno tipkovnico imajo tako tudi tisti s touchscreenom
grims-1.gif
Pri tistih s fizicno tipkovnico je problem v tem, da je zaslon ponavadi miniaturen... Ali pa je mobilnik "bajsi", ce je tipkovnica izvlecna...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:

zdejsnji telefon mi zdrzi 3 dni, pa ima touch.
ce kupim smartphone hocem, da mi zdri cel dan. ker ce mi po pol dneva zmanjka baterije mi cisto nic ne pomaga, ce se klicat ne morem z njim, kaj sele kaj drugega.

o iphonih pa raje ne, ker vsi vemo kaksen je povprecen kupec tega aparata.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:

ce kupim smartphone hocem, da mi zdri cel dan. ker ce mi po pol dneva zmanjka baterije mi cisto nic ne pomaga, ce se klicat ne morem z njim, kaj sele kaj drugega.

Kakšen
confused-1.gif
Pa pazi, da nas je že preko 200 milijonov uporabnikov.Vseh iOS naprav pa je v uporabi že okoli 400 milijonov.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:

Kakšen
confused-1.gif
Pa pazi, da nas je že preko 200 milijonov uporabnikov.Vseh iOS naprav pa je v uporabi že okoli 400 milijonov.

Najlepših in najpametnejših...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.226
7.039
113
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:

Kdo pa pravi, da ne moreš klicat? Govora tu je edino, da če uporabljaš wifi "nonstop" da požere baterijo v cca 1 dnevu, dosti uporabnikov pa poroča, da jim drži baterija par dni, če pač ne presilijo uporabe wifija.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:

Kakšen
confused-1.gif

Najlepših definitivno ne, precej pametnejših od androidarjev ali wp userjev pa definitivno.Uporabljamo preverjeno kakovost, z odlično podporo/servisom in sam telefon na pogleda kaže vrednost 600 eur.
wink-1.gif

Android je tak polom, wp pa je šele mladiček, ki se razvija, ampak pri nokiji očitno z motnjami v razvoju
hysterical-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik Mraz pravi:

Kakšen
confused-1.gif

Najlepših definitivno ne, precej pametnejših od androidarjev ali wp userjev pa definitivno.Uporabljamo preverjeno kakovost, z odlično podporo/servisom in sam telefon na pogleda kaže vrednost 600 eur.
wink-1.gif

Android je tak polom, wp pa je šele mladiček, ki se razvija, ampak pri nokiji očitno z motnjami v razvoju
hysterical-1.gif

Ti si živ dokaz. Pa tudi najbolj polnih samih sebe...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Spet te je sam spam, da pa bi kaj konkretnega zapisal pa ne?! Ja sej razumem, nimaš kaj konkretnega in resničnega za napisat proti.Sej je lepo, da nočeš lagat.Pohvalno celo!
wink-1.gif

Zdaj bom še začel zbirat napake o wp
wink-1.gif
Pa lep pozdrav

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
men dela ca. 1 dan, pa ga kar konkretno uporabljam (glasba, maili, net, foto, klici itd....) tako da tako slaba baterija spet ni. Imam pa izklopljene samodejne posodobitve aplikacij...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Spet te je sam spam, da pa bi kaj konkretnega zapisal pa ne?! Ja sej razumem, nimaš kaj konkretnega in resničnega za napisat proti.Sej je lepo, da nočeš lagat.Pohvalno celo!
wink-1.gif

Zdaj bom še začel zbirat napake o wp
wink-1.gif
Pa lep pozdrav

To ni spam. Poznam cca 5 uporabnikov iPhona. In pri vseh opažam, kar sem napisal. Pa večina jih uporablja telefon kot dumphone, pa kako igrico ima gor.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:

To ni spam. Poznam cca 5 uporabnikov iPhona. In pri vseh opažam, kar sem napisal. Pa večina jih uporablja telefon kot dumphone, pa kako igrico ima gor.

To je irelavantno. Jaz poznam precej več uporabnikov androida, ki še iger nimajo. Ravno včeraj sem enemu kazal, da ima njegov telefon koledar gor.
zmaga.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
v to debato se ne bom spucal, ker se bo spet se bolj zasmetilo z ifon vs ostali.

na sensationu xl od drage zdrzi baterija 2 dni, pa ima wifi stalno vklopljen. pa ga ima stalno po rokah, igra angry birdse, surfa po netu (racunalnika doma prakticno ne uporablja!) ipd. in to na 4.7" ekranu. to, da na eni mali nokii ne zdrzi niti dneva pomeni samo, da so nekaj zasrali. in to na kao oprimiziranem osu.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
So zasrali, ker so morali hiteti s proizvodnjo prvega WP7 telefona, tako da ima porodne krče. Kakor vem je pri 900ki in 710ki čisto drugače, kljub večjem zaslonu (4,3 inčev).
Sicer je pa že prišel Tango update za 800c (kitajski trg), tako da bo verjetno kaj kmalu že za ostali trg.

PS: sploh ne razumem zakaj se vedno najdejo ljudje ko se gredo neke vojne med operacijskimi sistemi. Saj ima tudi apple in android svoje težave...Pri Applu niti približno ni tako kvaliteten klic kot pri Lumii 900, Android rabi dual core za optimalno uporabo softwerja, Symbian ni zmogel slediti trendom zaradi fragmentacije, kljub temu da ima največ funkcij od vseh skupaj z Maemom, WP7 je podobno kot apple preveč omejen za moje pojme. Poleg tega so še drugi sistemi, ki jim sploh ni uspelo izplavati iz vode...
Vsi imajo svoje težave in prednosti in vsak ima svojo ciljno skupino.

PS2: je pa zanimivo da se od Nokie vedno pričakuje da bo brez težav, očitno je to krivo ime, ki so si ga ustvarili s kvaliteto.