Nokia windows phones

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Takule je, nje (bi reku dolenjski Jankovic).

Par vprasanj:

1. Zune.. a se temu fakin debilnemu spamu ne da ognit? Kolk je pa to blesav za playliste delat, faaaaaaaak. Ce pa register popravim, da je Lumia mass storage devica, pa spet ne morem po folderjih/playlistah musko urejat. Se moram ocitno na debilni zune navadit.

2. Week view v koledarju. Se sploh da?

3. Umm.. SW imam nalozen 12072, polna je bila ob nekje vceraj ob 20:00, sedajle je na 35% in bo v 7 urah muerto. Je pa res, da sem pozabil izklopit WiFi cez noc. Normalno to?

4. Music player. Ko kaj poslusas, ostane na lockscreenu se 20 minut. Se da kako nastimat, da izgine bistveno prej?

Zune se kar navadis.. Jst ga uporabljam sam za nalaganje muske...

Ono z baterijo ni normalno..

Za musko pa si daj dol aplikacijo stop the music z marketplacea... Se ti pol v playerju na fonu pokaze kot aplikacija..
Jo sam uporabljam in je super..
Ceprav mi ucasih pase da je lahk pavza tak dolgo..

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Meni je samo Iphone in Blackberry zdrzal 2 dni ob vkljuceni non stop sinhronizaciji mailov,ki jih nujno rabim.

Samsumg S2 je zdrzal dobrih 8 ur
confused-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hm.. Vceraj ob 23:00, 87%, zdajle 35%. Pa je bilo vse izklopljeno, razen 3G.

iPhone 4s, vceraj ob 23:00, 80%, zdajle 62%. Isto vse izklopljeno, razen 3G.

Tale baterija resno sux.
confused-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Em.. how? A jo ugasas?

Je pa res, kar sem jo rebootal, je skocil iz 35 na 39%, pa iz 8 na 15 ur.
confused-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Kolk časa jo pa imaš? Meni je na začetku tudi tko pobiralo baterijo, se je pa stanje po ene 5 polnjenjih normaliziralo (screen na prejšnji strani).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Um.. od srede, samo sem malo rabljeno (sam je res, kot nova) nabavil aus dojcland..

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Taka razlika na bateriji enostavno ne more nastat, da bi po 5 ciklih baterija bila kar 50% al še več boljša... Ali je hardwerska napaka, pa nekaj žere baterijo ali pa je softwerska, ampak skoraj dvomim, ker je wp7.5 že preizkušen na drugih telefonih in ni problemov s pretirano porabo baterije.

Mogoče se bo celo izkazalo, da so ene nokie 800 fuč in jih bodo na servisu zamenjali, seveda če bo dovolj uporabnikov s temi problemi in bo nokia to priznala. Kaj pa pravi google, je pogosta težava z baterijo?!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
ksz

a ima lahko operater/omrežje vpliv na porabo baterije?

Se mi zdi, da je bilo bolje prej na Mobitelu.
Zdaj pa sem že nekaj časa na Simobilu.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ima vpliv, vendar majhen, verjetno "samo" okoli 5%, če sploh toliko.Ima pa.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Em.. how? A jo ugasas?

Je pa res, kar sem jo rebootal, je skocil iz 35 na 39%, pa iz 8 na 15 ur.
confused-1.gif

No, je prižgana.. Wi-fi je izklopljen..
Battery saver mam itak vedno vklopljen, ker ne vidim, da bi kajkol primanjkovalo telefonu ko je vklopljen...

Em, drugače pa kot so posti nad mano glede ciklov.. Meni je na začetku tud slabše držala kot pa zdaj..
Nekaj strani nazaj (al pa tud 1) se vidi, da mi je zdržala na festivalu na Hrvaškem več kot 2 dni pa pol - pa sem
slikal in snemal, ter smsal etc...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glede na moje preizkušanje bi mi zdržala od jutra pa ravno tja do ene petih, šestih popoldan. Kar je katastrofa

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Jst jo dost uporabljam... Dost neta, smsi, klici, maili pa mi cist fain drzi.. Zvecer se mam cez 55% baterije..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ima vpliv, vendar majhen, verjetno "samo" okoli 5%, če sploh toliko.Ima pa.

Po mojih izkusnjah je lahko vpliv operaterja precej vecji kot samo okoli 5% ... Sicer ne bom trdil se... ker si moram se malo casa vzet in potestirat... Vendar je zadeva taka... Nalozeno imam zadnjo verzijo (Tango) ... in s tem je zadeva postala celo uporabna... ampak samo dokler imam notri Tusmobilovo kartico... Telefon je ob enaki uporabi in nastavitvah kot prej, zdrzal brez vticnice celo vec kot dva dni...

Zadnji standby od danes je 3 dni in 1 uro, pa se ni bilo cisto prazno ...

20120615-wa5b6m3wee85ng9g9ctbd358p.jpg

Sem pa prejsnji teden hotel Lumio poskusiti uproabiti kot primarni telefon ... in sem vanj vstavil Si.mobilovo SIM kartico... zjutraj jo okoli 6 ure odklopim iz polnilca... in ob ene 10ih pogledam, pa je bilo samo se za 4 ure baterije
frown-1.gif
In ker iPhone nisem imel s seboj, sem Lumio dal polnit, da ne bi res ostal brez telefona ... Ko sem prisel domov, je SIM kartica romala nazaj v iPhone... in Tusmobilova spet v Lumio ... pa je bilo spet OK...

Bo treba se enrkat prestaviti SIM kartico... da bi to svojo teorijo lahko bolj gotovo potrdil ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kakšna pa je ta teorija? Kaj bi sploh lahko bilo krivo? A to..da ima simobil na 2100 mhz, tuš pa 900 ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To, da ko je vstavljena Si.mobilova SIM kartica zdrzi Lumia 8 - 12 ur, ko je vstavljena Tusmobilova pa 3 dni ... Tako Si.mobil kot Tusmobil imata oba tako 900 kot 2100 MHz 3G omrezje ... Pac slucajno je tako, da imam kartici teh dveh operaterjev v uporabi ...

Kaj bi dejansko lahko bilo krivo pa nimam pojma ... Lahko da pri Si.mobilu bolj intenzivno komunicira z bazno postajo in zato porabi vec energije ... ali pa prekljaplja med 2100 in 900 MHz ... ali kaj jaz vem... to naj nekdo, ki se na tehnikalije okoli omrezji bolj spozna, pojasni ...
smile-1.gif
... Jaz lahko napisem samo svoje ugotovitve kot navaden uporabnik ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hah...mogoče je kaj na tem, punca ima tudi Tušmobil in ji pač kot že 10x napisano lumia drži tako kot mora cca. 2 dni za njeno uporabo, kar pomeni za heavy userja tudi lepo 1 dan.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zelo zanimivo in čudno hkrati. Očitno je pri simobilu mnogo več komunikacije med telefonom in bazno postajo, kot drugje.Zakaj je tak, vedo pa tehniki.Daj stestiraj še za mobitel
smile-1.gif