Nokia windows phones

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak pri tem ima ocitno probleme samo Lumia ... ker po mojih izkusnjah (pa se gibljem ponavadi vedno vec ali manj po podobnem obmocju) pri drugih mobilnikih ni tako grozne razlike ...

Sem sedajle dal Si.mobilo SIM kartico v Lumio in bom danes probal, kako se bo izkazalo...

Trenutno je po locitvi telefona iz elektricnega omrezja stanje tako:

20120619-t2k9anp6jb31uux1rsan44ip6p.jpg

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Za baterijo po mojih izkušnjah normalno...
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
KSZ,

sicer imam Lumio 710, kateri je praktično isti kot 800ka.
Imam nekaj vprašanj;

- kako se zapre IE (razen da pritiskaš tipko back toliko časa, da greš čez vse strani, na katerih si bil in se potem zapre)?
- ali je normalno, da baterija zdrži 20ur - prenost podatkov je vključen 1x dnevno za 15 minut, na dan pošljem 30 smsov in 10 min govorim, GPS stalno off, BT stalno OFF, WLAN pa tudi stalno OFF. Software naj bi bil najnovejši.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ksz...meni tak nic vec ni jasno kaj je s temi baterijami...na mojem 4s ki sem ga izklopo ob 07.00 iz vticnice je se samo 84% baterije, sem pa na simobilu...dva dni ni varijante da mi zdrzi...ma pa stalno vkljuceno 3g. pa wifi in bluetooth,pa mejle na 30 minut,

tak da mislim da je najboljse da se sprijaznite :D pa polnite telefone vsaki dan ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
To sem se jaz že zdavnaj sprijaznil. Zahtevam pa od telefona, da mi zdrži od jutra pa vsaj tam do ene osmih, devetih zvečer. SII mi komajda zadovolji te potrebe.
Ne razumem pa zakaj imaš konstantno vklopljen bluetooth, kajti le ta je velikokrat požrešen kot strela. Tudi wifi ne vem zakaj bi imel človek skoz vklopljen. Mislim jaz sem lepo navajen da sinhronizacija mi dela konstantno in kadar vem, da sem na pokritosti wifija (služba ter doma) takrat ga vklopim. Drugače je vse izklopljeno (BT, Wifi, GPS)

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Pa ni potrebe, da bi se morali sprijazniti s tem, ker je mogoče narediti pameten telefon, ki troši občutno manj. To je dokazal Huawei. Izsek iz članka tehnik.mobitel.si:

"Telefon sem ob normalni uporabi (prejemanje mailov, SMS-sporočil, fotografiranje, telefoniranje) polnil dvakrat tedensko, ob izklopu Wi-Fi povezave bi znal zdržati tudi cel teden. Za vse konkurenčne telefone je realnost do 24 ur, kar pomeni, da je Huawei Honor v tem delu superioren. Velik plus za baterijo."

http://tehnik.mobitel.si/huawei-honor-test-na-dlani/

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ok, BT zame nima nobene uporabne vrednosti in je stalno off, samo WiFi, ti pa WP sklapla sam, tko da itak da ga maš stalno uklopljenega in ne sme nič kaj veliko kurit.

Da bom uklopil wifi, ko pridem dam?
stupid-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne razumem v čem je problem pri vklopu wifi? Jaz ko sem doma, če nočem da si kurim podatkovni paket, pač naredim točno tri poteze na ekranu in je to to - z odklepanjem vred. Res jaka muda. No pa sej ne da to redno počenjam, ker imam neomejen prenos podatkov ampak vseeno, zakaj bi gprs doma kuril, če ni potrebe in po drugi strani zakaj bi kuril baterijo na wifi tekom celega dneva, če se ne bom nikamor konektal. Ko se sprehajaš po ljubljani ti na vsake dvajset sekund novih 5 najde, tako da je kar konkretna razlika v bateriji z on/off wifija
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ti imas vse na OFF... nobene sinhronizacije, pushmaila, BT, WiFi,...
smile-1.gif

No... da porocam... Slabo kaze... ta trenutek po cca. 6 urah brez elektricnega napajanja je stanje tako:

20120619-b92w1mdqrh2ijfwh6rc5y3sy6n.jpg

Torej ce skelpam po tem, bo popoldan baterija prazna... Pa sem imel le nekaj klicev... prebral par mailov ... in vmes bil povezan preko BT na avtoinstalacijo, ko sem sel v Ljubljano ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Dej če bo živa vklopi še navigacijo ko se boš vračal iz Lj v vaše konce, torej tam cca pol ure navigiranja
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Evo ena ideja za programerje...izdelati program, ki bo glede na GPS lokacijo vklopil/izklopil WiFi...torej se ga nastavi da vklopi WiFi samo doma, avtomatsko, oz izklopi WiFi povsod drugod.

5% od prodaje tega programa zahtevam!
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Lahko se uporabi A-GPS, kateri kuri enako, kot kuri UMTS/EDGE...lahko se ga nastavi da rabi samo EDGE

Lahko pa uporablja "navadni" GPS in pač vsake 15..30..ali 60min preveri lokacijo...Saj ko pride človek domov ravno ne rabi takoj wifi pa po telefonu stikat.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pushmaila res nimam, ker ne bom nobenemu bitch. Pogledam, ko imam cajt.

Pa BT obcasno rabim.

Sync in ostalo je pa vse na ON.

Tam tam z 4ass.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem preveril pri beybi....vse ON, ima še 1 dan in 5ur, deluje pa že 1 dan in 20 ur.
zmaga.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja, saj pravim.. od petka popoldne, do nedelje zvecer (23.00) mi je zdrzala.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Katero kartico imas notri? Mobitel? Ker jest imam, kot ze omenjeno, Simobilovo sem trenutno ze pri 29% in samo se za 4 ure ... Sedaj gre Si.mobilova kartica nazaj v iPhone... Lumia pa ob priliki na servis ...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jup, mobitelovo.

Pa se ena fora, saj po moje nima blage veze.. Polnil sem jo z Samsungovim miniUSB chargerjem od 5610. Lih pri roki je bil.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem polnil ze na racunalniku, preko polnilca od iPhone-a, preko enega drugega USB polnilca od Samsunga,... in to pomoje nima veze... Kot kaze ima Lumia problem s Si.mobilovo kartico... Sedaj ne vem ali generalno ali samo moja ...